Εικαστικα

Τι δουλειά έχει στον Χολαργό ένας ζωγράφος από το Μάντσεστερ;

Ο Μάρτιν Ντέιβις, που δεν έζησε ποτέ από τη ζωγραφική αλλά πάντα ζούσε για αυτήν, έχει φέρει πλέον φέρει το ταλέντο του στην Αθήνα

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_img_20181007_152453.jpg

Από το Μάντσεστερ και την Ουαλία, και από εκεί… στον Χολαργό. Ο Μάρτιν Ντέιβις, που δεν έζησε ποτέ από τη ζωγραφική αλλά πάντα ζούσε για αυτήν, έχει φέρει πλέον φέρει το ταλέντο του στην Αθήνα, χάριν της συντρόφου του. Έχει αγαπήσει τη χώρα μας, διδάσκει αγγλικά για επιχειρήσεις στο Berlitz και παράλληλα συνεχίζει τις όμορφες δουλειές του, που ξεκίνησαν από τα παιδικά της Ντίσνεϊ και συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα, όπου επηρεασμένος από τον Βαν Γκογκ δεν έχει σταματήσει να κάνει αυτό που αγαπά.

uxhaooww.jpeg

Πόσο καιρό ζεις στην Αθήνα και τι αγαπάς περισσότερο στην πόλη μας;
Ήρθα στην Αθήνα το 2016 και από τότε ζω στον Χολαργό με την ελληνίδα σύντροφό μου. Ερωτεύτηκα την πρωτεύουσα με την πρώτη ματιά στην Ακρόπολη. Οι Έλληνες είναι γνωστοί για τη ζεστασιά και τη φιλικότητά τους, αλλά και τον χαλαρό τρόπο που ζουν. Σε συνδυασμό με τις μεγάλες και ηλιόλουστες μέρες που έχουμε εδώ, η Αθήνα είναι ανίκητη.

Τι αγαπάς στον Χολαργό;
Λατρεύω να χαλαρώνω και να ονειρεύομαι εδώ. Είναι μια αρκετά ασφαλής γειτονιά, υπέροχη, που πάντα με ξεκουράζει. Όμως το αγαπημένο μου σημείο είναι το βουνό του Υμηττού. Εκεί, μπορώ εύκολα να πάω περπατώντας και να κοιτάξω την Αθήνα από ψηλά.

5lnftrdw.jpg

Πότε ξεκίνησες τη ζωγραφική και ποια ήταν η επιρροή σου;
Πραγματικά, δεν μπορώ να θυμηθώ πότε… δεν ζωγράφιζα. Ξεκίνησα να ζωγραφίζω από μικρό παιδί, τα καρτούν της Ντίσνεϊ, και με θυμάμαι να μένω έκπληκτος από το πόσο απλά αλλά και παράλληλα ξεχωριστά ήταν αυτά τα δημιουργήματα. Με τα χρόνια άρχισα να κοπιάρω διάσημους ή και όχι και τόσο διάσημους καλλιτέχνες και σιγά-σιγά να δημιουργώ το δικό μου προσωπικό στιλ αφηρημένης ζωγραφικής. Άλλωστε, είμαι αυτοδημιούργητος. Ποτέ δεν πήγα σε κάποιο σχολείο και αυτό με κάνει ακόμα πιο περίεργο, ώστε να χαζεύω τις δουλειές όλων.

 

Ο Αλ Χίρσφελντ, ένας αμερικανός καλλιτέχνης καρικατούρας, με στιγμάτισε, όπως επίσης και ο Πικάσο με τον Βαν Γκογκ. Όμως, καθημερινά επηρεάζομαι αρκετά και από καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχουν όρια για να εκφράσουμε τους εαυτούς μας.

9ciftm9q.jpg

Με ποιον τρόπο εκφράζεις τον εαυτό σου στη ζωγραφική μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον;
Κυρίως ζωγραφίζω ακρυλικά χρώματα, χρησιμοποιώντας βούρτσες, παλέτα και μαχαίρια όλων των μορφών και των μεγεθών. Μου αρέσει επίσης να σχεδιάζω με μολύβι και με στιλό να δημιουργώ με κάθε λεπτομέρεια τα σχέδια σημαντικών κτιρίων. Μια πρόσφατη δουλειά μου, με το Παλάτι των Βερσαλλιών, σχεδιάστηκε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο και διήρκησε για μήνες.

img_20181007_150129.jpg

Στο μέλλον αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα ζωγραφίζω κάθε μέρα. Αποδεχόμενος τις διαφορετικές προκλήσεις θα συνεχίσω να εμπλουτίζω το δικό μου ρεπερτόριο με πορτρέτα, περιοχές της Αθήνας και να ολοκληρώσω τις αφηρημένες δουλειές μου που με διασκεδάζουν. Στη φάση που βρίσκομαι τώρα, ψάχνω για μέρη όπου θα μπορώ να εκθέτω τη δουλειά μου, είτε πρόκειται για κάποια γκαλερί, είτε για ενοικιασμένους χώρους και φυσικά είμαι ανοιχτός σε προσφορές. Προσωπικά θα με ενδιέφερε αρκετά να δουλέψω σε ένα πρότζεκτ με ξενοδοχεία. Να εκθέτω εκεί τους πίνακές μου και να δείχνω στους πελάτες το πώς ένας καλλιτέχνης προετοιμάζεται για μια δουλειά, αλλά και να βρεθώ σε συναναστροφή με ανθρώπους από όλον τον κόσμο συζητώντας μαζί τους για την ζωγραφική. Πιστεύω ότι όλοι το έχουμε μέσα μας και φυσικά με ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου.

jstcqmyg.jpg

Πού μπορεί να δει κάποιος όλες τις δουλειές σου;
Όλα μου τα έργα είναι προς πώληση και μπορεί ο καθένας να με βρει είτε μέσω του προσωπικού μου email, είτε φυσικά επισκεπτόμενος τη σελίδα μου. Επίσης συνεχίζω να δείχνω τη δουλειά μου και στο Instagram, ενώ μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή μαζί μου μέσω της σελίδας μου στο Facebook.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ