Εικαστικα

Τα άγρια θηρία του Simple G σε περιμένουν Αθηνάς και Λυκούργου γωνία

Πριν πας στην πρώτη ατομική έκθεση του street artist «Wild Lines» ρίξε μια ματιά

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
img_5591.jpg

Είναι ένας φρέσκος καλλιτέχνης του δρόμου που σίγουρα αρκετοί από εσάς εκεί έξω γνωρίζετε, παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στο Pallas Athena, που βρίσκεται  Αθηνάς 65 και Λυκούργου στο κέντρο της πόλης μας. Η αφορμή της έκθεσης ήταν ο χρόνιος προβληματισμός του στο ότι ο σύγχρονος άνθρωπος ζει σε πόλεις ζούγκλα, όποτε και τα ζώα μέσα σε αυτή είναι άγρια. Έτσι όπως μας έχουν μάθει να πιστεύουμε. Ο τίτλος Wild Lines θέτει ένα ρητορικό ερώτημα του Simple G προς τον θεατή για το ποιος τελικά είναι το άγριο στοιχείο στις μέρες μας.

mrg622.jpg

Τα ζώα που στην πραγματικότητα δεν ενοχλούν, ή το ανθρώπινο είδος; Παρά την κοινή θεματολογία για κάποιους η δουλειά του καλλιτέχνη στον καμβά διαφέρει από της μεγάλου μεγέθους τοιχογραφίες του. Παρατηρούμε ισορροπία σχεδίου, ακρίβεια στην παρατήρηση της λεπτομέρειας και σαφήνεια σύνθεσης με ρεαλιστικές γραμμές. Η έλλειψη του βάθους αναδεικνύει το θέμα έτσι ώστε ο θεατής να βλέπει έναν ρεαλισμό χωρίς ιδεαλιστική παρέμβαση και ωραιοποίηση.

img_7145.jpg

Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στον φρέσκο αυτόν καλλιτέχνη που θα μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Big up Simple G!

mrg619.jpg

dsc07126.jpg

simpleg-panta_1_h_1.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ