Εικαστικα

H τέχνη ανθίζει

Όλοι οι φιλότεχνοι θα συναντηθούν στην Art Athina και σε πολλές ακόμη εκδηλώσεις

4741-35213.jpg
Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
ΤΕΥΧΟΣ 613
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353440-732931.jpg

Art Athina

Για 22η φορά εδώ θα συναντηθούν γκαλερί και φιλότεχνοι, κριτικοί και συλλέκτες. Με νέα καλλιτεχνική διευθύντρια (Σταματία Δημητρακοπούλου), χωρίζει τις δράσεις της σε θεματικές ενότητες. Εκτός από τη βασική με τις εκθέσεις των γκαλερί, Highlight (νέες γκαλερί από το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους), Feature (ενότητα που οργανώνεται από έναν ξένο επιμελητή), Survey (μια ομαδική έκθεση με ιστορικό υλικό από τις βασικές συμμετοχές της Art ΑThina) κ.ά. Θα είναι και η Athens Voice, με περίπτερο. Θα σας δούμε εκεί!

Art Athina

26-28/5, Γήπεδο TaeKwonDo, Φάληρο

18/5 Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Τσέκαρε στα site τους τι ειδικό έχουν ετοιμάσει για εκείνη τη μέρα και είναι η ευκαιρία να δεις τις εκθέσεις τους (δωρεάν).

Θεϊκοί διάλογοι

Θεϊκοί διάλογοι

Έργα αρχαιότητας συνδυάζονται/συνδιαλέγονται με έργα του σύγχρονου αμερικάνου καλλιτέχνη Cy Twombly. Όλα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και την επαφή του καλλιτέχνη  με την Ελλάδα. Την έκθεση επιμελούνται ο καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης και ο Jonas Storsve.

Από 25/5, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

Atopos BlahBlahBlah #FYTA

Atopos BlahBlahBlah #FYTA

Στο τι είναι «Queer» θέλει να απαντήσει μια διαδραστική εγκατάσταση υπό τον τίτλο «Queer:Unqueer». Tο κοινό θα κληθεί να αποφανθεί για την «κουηροσύνη» εννοιών, μια διαδικασία που θα οργανωθεί / διεξαχθεί από τα ΦΥΤΑ. Στη δεύτερη φάση θα διεξαχθεί μία στρογγυλή τράπεζα με καλλιτέχνες, ακαδημαϊκούς, ακτιβιστές όπου θα αναλυθεί η έννοια του Queer. 

18/5 19.00, Atopos CVC, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο

Tomorrows

Tomorrows

Εικαστικοί, αρχιτέκτονες και designers εστιάζoυν στις πολυδιάστατες πτυχές που παρουσιάζει το μέλλον σήμερα, και αφηγούνται ιστορίες για πιθανούς αυριανούς κόσμους, καθώς και για τις αγωνίες και προσδοκίες των κατοίκων τους.Διοργάνωση: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

17/5-16/7, Διπλάρειος σχολή (πλ. Θεάτρου 3)

Ντένη Θεοχαράκη

Ντένη Θεοχαράκη

Τα έργα της αντλούν έμπνευση από τη γνωριμία της με την Άπω Ανατολή και εστιάζει στην απόδοση του εσωτερικού κόσμου που ενυπάρχει στη φύση. Τίτλος: «meta-synthesis».

11/5-3/6, Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10, Κολωνάκι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.