Εικαστικα

Ένα «Δωμάτιο» στο κέντρο της Αθήνας

Ένας νέος χώρος δίνει τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν με το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σε μια σειρά διαδραστικών έργων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και άλλους να κάνουν το ίδιο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
354342-734547.jpg

Στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο αποτελεί σημείο έλξης και δράσης καλλιτεχνών εδώ και δεκαετίες, βρίσκεται το «Δωμάτιο, ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος έκφρασης, μια δημόσια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι καλούνται να συμμετέχουν με το σώμα, το μυαλό, αλλά και το πνεύμα τους σε μια σειρά διαδραστικών έργων, παρακολουθώντας ταυτόχρονα και άλλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

Εκεί παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής, έργα γλυπτικής, έργα εφαρμοσμένων τεχνών, εγκαταστάσεις, performances, θεατρικά έργα, παρουσιάσεις βιβλίων, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και ομιλίες που πραγματεύονται τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα του ανθρώπου να ζει και να καλλιτεχνεί ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής τάξης ή σωματικής κατάστασης. Μέσα από το project αυτό, τίθενται ερωτήματα για την κοινωνική υπόσταση του ανθρώπου, τη συλλογικότητα αλλά και τη δημιουργικότητα εν μέσω κρίσης κοινωνικής πολιτικής, αλλά και αξιακής.

Δωμάτιο project

Το «Δωμάτιο» στοχεύει σε μια διαφορετική εμπειρία για τον θεατή αλλά και τον καλλιτέχνη καθώς αυτοί οι δύο πόλοι θα κληθούν να αλληλεπιδράσουν μέσα από τη συνύπαρξή τους στον χώρο της έκθεσης.

Για ένα μήνα τον χρόνο το «Δωμάτιο» (28/4 - 28/5/2017) ανοίγει την πόρτα του δίνοντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και θεατές όλων των κοινωνικών ομάδων να συνυπάρξουν σε ένα χώρο κοινό. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα in situ, τα οποία προσαρμόζονται κατάλληλα ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου. Προσεγγίζουν ποικίλες θεματολογίες μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης όπως ζωγραφική, video art, εγκαταστάσεις, μουσική, performance, θέατρο, αφήγηση, μόδα κ.ά.

Δωμάτιο project

Το «Δωμάτιο» έχει στόχο τη δημιουργία ενός θεσμού φεστιβαλικής υφής, ο οποίος θα φιλοξενεί έργα καλλιτεχνών τα οποία θα παρουσιάζονται στο ευρύτερο κοινό. Φέτος, περισσότεροι από 100 καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες συμμετέχουν με έργα τα οποία θα παρουσιαστούν σε 31 διαφορετικές ομαδικές συνθέσεις/εκθέσεις ανάλογα με τις θεματικές που προσεγγίζουν. Η εκάστοτε έκθεση θα διαρκεί μια ημέρα και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρευρεθεί σε όλες τις εκθέσεις δωρεάν.

Δωμάτιο project

Ο εκθεσιακός χώρος του «Δωματίου» θα είναι ανοικτός ως τις 28 Μαΐου ενώ το ωράριο έχει προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες της έκθεσης που θα τρέχει την κάθε μέρα. Στο site του Δωματίου υπάρχει το αναλυτικό πρόγραμμα για ενημέρωση ενώ λειτουργεί και ως δωρεάν online database πληροφοριών όλων των καλλιτεχνών που θα λάβουν μέρος στο project «Δωμάτιο» και θα είναι διαθέσιμο στο internet για ένα χρόνο.

Λόγω περιορισμένου χώρου, η επίσκεψη στις εικαστικές εκθέσεις γίνεται από ολιγάριθμα γκρουπ και κατόπιν συγκεκριμένου ραντεβού μέσω του τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του «Δωματίου». Για τις ζωντανές performances και τις παραστάσεις χορού και θεάτρου θα τηρείται σειρά προτεραιότητας έπειτα από δήλωση συμμετοχής.


Δωμάτιο: Σολωμού 55 και 3ης Σεπτεμβρίου, Ομόνοια 

Κρατήσεις θέσεων: domatioproject@gmail.com

Πληροφορίες: 6938634606 και στο site

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ