- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Υπάρχουν μυριάδες τρόποι να τα σκορπίσεις: κάποιοι επιλέγουν να επισκεφτούν θέρετρα αναψυχής με spa, άλλοι αγοράζουν δεκάτομες αποκαλυπτικές σειρές από τα τηλεβιβλιοπωλεία. Αν ένας τύπος επεκτείνει τη συλλογή του με εκλεκτούς οίνους, ένας άλλος τα ποντάρει σε ένα σιγουρατζίδικο ιντερνετικό στοίχημα. Υπάρχουν και αυτοί που σκέφτηκαν να τα χρησιμοποιήσουν ως πρώτη ύλη για την καλλιτεχνία του πράγματος.
Tα Moneygami του Yosuke Hasegawa
Origami όλα τα λεφτά. Ένας Αβραάμ Λίνκολ, ένας Μάο Τσε Τουνγκ, μια Βασίλισσα Ελισάβετ ή ένας Μαχάτμα Γκάντι αριστοτεχνικά απεικονιζόμενοι στα εθνικά χαρτονομίσματα και δηλωτικά διπλωμένοι από τον Ιάπωνα εικαστικό. Κολοκοτρώνη και πεντοχίλιαρο- πετσετάκι δεν έχει η συλλογή του ακόμα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Τα Moneygami του γραφίστα Yosuke Hasegawa χρηματίζουν πλέον και ως application στο iPhone.


Το οπλοστάσιο της Justine Smith
Στις δημιουργίες της το χαρτί πρωταγωνιστεί. Αποτιμώντας την κυριαρχική αξία του χρήματος στο δυτικό πολιτισμό οι εικαστικές συλλογές της Justine Smith, από το Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται, ξεχωρίζουν στο παγκόσμιο χρηματιστήριο της Τέχνης. Η δύναμη του χρήματος και το οικονομικό powerplay που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη σε εύγλωττες οπτικά απεικονίσεις, ένα οπλοστάσιο καμωμένο από χαρτονομίσματα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο φιγουράρισε στη βραζιλιάνικη έκδοση του περιοδικού GQ ενώ μέχρι τις 27 Ιανουαρίου του 2013 συμμετέχει στην ομαδική έκθεση “The First Cut” που διεξάγεται στο Μάντσεστερ.


Tα τρισδιάστατα θεματικά πάρκα του Won Park
Αγαπημένη του μπάντα οι Pink Floyd, λιωμένο βιντεοπαιχνίδι το “Grand Turismo 5”, το νέο του άλμπουμ “Extreme Origami” κυκλοφορεί από τον Οκτώβριο στο Amazon. O Won Park χαρτοδιπλώνει δολάρια και όχι μόνο, αναπαριστώντας χαριτωμένες μορφές του ζωικού βασίλειου: καρχαρίες, καβούρια, σκορπιούς, νυχτερίδες, ακρίδες και παρόμοια συμβολικά ζουζούνια. Πηγαίνει και παραπέρα φτιάχνοντας διαστημόπλοια α λα “Enterprise” γιατί μικρός πρέπει να είχε για ήρωα τον Κάπτεν Σποκ.





Τα πορτρέτα του Evan Wondolowski
Από τον τιτάνα της σάτιρας Stephen Colbert στον αδικοχαμένο ράπερ Notorious Big ή τον επανεκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama, τα πορτρέτα του Evan Wondolowski άλλοτε με κέρματα και άλλοτε με χαρτονομίσματα ή επιταγές ξόδεψαν δημιουργικά το χρόνο του ως freelance εικονογράφου.



ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στο Βιτάλι της Άνδρου για να ερευνήσουν το φυσικό τοπίο και την χλωρίδα του νησιού,
Ο επιμελητής μάς συστήνει τα έργα της συλλογής του
Σύγχρονη τέχνη, γλυπτική, φωτογραφία γεμίζουν το καλοκαίρι μας με όμορφες εικόνες
Ένα πρότζεκτ αφιερωμένο στον ρόλο και την έννοια του χορού
Ο ζωγράφος παρουσιάζει παράλληλα τις εκθέσεις «Κλεμμένος Πειρατής» και «Beauty and Blue» στην Kapopoulos Fine Arts και στο «Πάτμιον» Πνευματικό Κέντρο.
Η πρώτη Cycladic Biennale ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στη σύγχρονη τέχνη, τη μνήμη και τον νησιωτικό χώρο, μετατρέποντας το νησί σε έναν ανοιχτό εκθεσιακό χάρτη
Η έκθεση Jeux des Échos παρουσιάζεται στην Galerie Basia Embiricos, στο Marais, στο πλαίσιο του Paris Design Week 2026
Η Κατερίνα Χάρου παρουσιάζει την έκθεση Studio per l'Eternità στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων, σε επιμέλεια της Μαρίας Κασιμάτη Τσούτσια
Ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής δεν αφηγείται ιστορίες άλλων, αλλά επιμελείται το ίδιο του το βλέμμα: τις εμμονές, τις επιστροφές και τις αγάπες που το διαμόρφωσαν.
46 καλλιτέχνες από 10 διαφορετικές χώρες της υφηλίου, θα φωτίσουν τα ζητήματα του σύγχρονου κόσμου, μετατρέποντάς τα σε μια εμπειρία συλλογικού στοχασμού, ενσυναίσθησης και θεραπείας
Έξι νέοι καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν έργα για την καλοκαιρινή ραστώνη στην έκθεση «Midsummer Party: Reflections on Space and Time — Don’t Ask Me Why»
Διεθνής τιμή για τον επιδραστικό καλλιτέχνη σε ειδική τελετή στο Κονσερτχεμπάου του Άμστερνταμ
H Μαργαρίτα Αθανασίου, η Βαλίνια Σβορώνου, η Σοφία Κουλουκούρη, ο Κοσμάς Νικολάου, η Βέρα Χοτζόγλου και ο Κωνσταντίνος Δουμπενίδης μιλούν στην ATHENS VOICE
Ένας εικαστικός διάπλους ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το μυθικό και το καθημερινό, το εθνικό και το παγκόσμιο
Η ατομική της έκθεση παρουσιάζεται στο Παλαιό Σχολείο του Κάστρου, στη Σίφνο
Από το «It's Greek to me» στην αναγέννηση των ελληνικών γραμμάτων στη Δύση
Ο Απόστολος Τσορφόλιας και ο Βασίλης Χριστοδούλου μιλούν για κοινή εικαστική δράση «Σκαλωσιά» στο χώρο της Νοταρά 44
Σύγχρονη τέχνη σε ένα παραδοσιακό σπίτι στον οικισμό Σαν Μιχάλη
Εικαστική έκθεση εμπνευσμένη από την Οδύσσεια του Christopher Nolan
Μια βόλτα στο κέντρο χρειάζεται και μια μικρότερη ή μεγαλύτερη δόση... τέχνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.