- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μια διεθνής εκστρατεία για μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. Μια προσπάθεια για την ανάκτηση ενός ελληνικού brand name μακριά από τα συνήθη φολκλόρ στερεότυπα. H πρώτη πλατφόρμα προβολής του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη Σatellart-transmitting Greece επιχειρεί να αναδείξη μια σημερινή, σύγχρονη και δημιουργική οπτική του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στην Ευρώπη. Πρόκειται για την επέκταση του φεστιβάλ σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας Milano incontra la Grecia που ξεκίνησε το 2007 στο Piccolo Teatro του Μιλάνο και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.
Με σκοπό την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας στην Ευρώπη η Σatellart-transmitting Greece έχει δημιουργήσει σταθερές συνεργασίες με ευρωπαϊκά θέατρα και πολιτιστικούς φορείς στοχεύοντας στην ανατροπή μιας αρνητικής εικόνας γεμάτη στερεότυπα για την Ελλάδα καταδεικνύοντας την διαφορετική της σύγχρονη εικόνα σε πολλές Ευρωπαικές πόλεις.

Στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του μουσικού συνόλου «Ερατώ»στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς για την ενίσχυση του προγράμματός της με είσοδο € 18. Το μουσικό αυτό σύνολο αποτελείται από τις Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο). Μετά από σπουδές σε Μουσικές Ακαδημίες της Γερμανίας συναντήθηκαν για να εκφράσουν την κοινή τους ερμηνευτική άποψη για την ελληνική έντεχνη μουσική. Μαζί τους συμπράττει η βιολοντσελίστρια Sedef Ercetin Atala από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Abdi Ipekci 1999 για την Ελληνοτουρκική Eιρήνη και Φιλία.

Το ξεκίνημα της δράσης της θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο από 9 ως 13 Μαΐου 2012. Εκεί στο Piccolo Teatro και άλλους πολιτιστικούς χώρους θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ονόματα όπως οι Rimini Protokoll, Μαριάννα Καβαλιεράτου, Burger Project ενώ παράλληλα, θα παρουσιαστεί έκθεση αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Άρη Kωνσταντινίδη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Επόμενοι σταθμοί προγραμματίζονται στην Βιέννη (5-11 Νοέμβρίου 2012), στο Αμβούργο, στο Μονπελιέ και στο Άμστερνταμ. Παράλληλα η Σatellart καλεί τους φίλους και υποστηρικτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού να συνδράμουν το έργο της, είτε με δωρεές μέσω του site κοινωνικής χορηγίας – crowdfunding Groopio (www.groopio.com) είτε απευθείας μέσω της ιστοσελίδας της (www.satellart.org/support-us/).
Links: www.satellart.org, www.facebook.com/satellart twitter @satellart
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια ξεχωριστή έκθεση στην αίθουσα «Σπύρος Λούης» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου
Η σιωπηλή δύναμη του χρώματος και το χρώμα ως τόπος μνήμης και στοχασμού
Τα έργα μαρτυρούν την αντοχή και την απήχηση του ελληνικού πολιτισμού μέχρι σήμερα
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.