Εικαστικα

Claus Oldenburg

Sixties Remastered

114993-718208.jpg
Δημήτρης Τζινούδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
20175-49802.jpg

Γνωστός κυρίως για τις μνημειωδών διαστάσεων εγκαταστάσεις του σε δημόσιο χώρο, που έχουν εκτεθεί σε πολυάριθμες μεγαλουπόλεις του κόσμου, αλλά και για τις εμβριθείς και χιουμοριστικές απεικονίσεις αντικειμένων. Επιφανής καλλιτέχνης του κινήματος της Pop Art, σχολίασε με την τέχνη του την κοινωνία της κατανάλωσης, τη μετατροπή ενός βιομηχανικά παραγόμενου προϊόντος - αγαθού - εμπορεύματος, σε σύμβολο πολιτισμού, επιθυμίας και εμμονής.

Γεννημένος στη Σουηδία, εκπαιδευμένος στη Αμερική, ο Claus Oldenburg είναι ένας σπουδαίος σύγχρονος εικαστικός, διανοητής, παρατηρητής και «μεταφραστής» του κόσμου. Μεγάλο μέρος της δουλειάς του είναι προϊόν συνεργασίας με την επίσης εικαστικό σύζυγό του, Coosje van Brugen, η οποία απεβίωσε το 2009.

Είσαι φιλότεχνος με περίσσευμα χρόνου και χρημάτων; Εντάξει, δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες θα μου πεις, αλλά το περίφημο MUMOK στη Βιέννη φιλοξενεί τα πιο εμβληματικά έργα του Claus Oldenburg μέχρι τις 5 Μαΐου σε μια έκθεση που θα ταξιδεύει μέχρι το 2014 στην Κολωνία, στο Μπιλμπάο, στη Νέα Υόρκη και στη Μινεάπολη. Για σκέψου το λίγο καλύτερα, φτηνές πτήσεις υπάρχουν.

image

www.mumok.at

oldenburgvanbruggen.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ