Εικαστικα

Διαδρομή αλλιώτικη από τις άλλες

H Σίφνος εκτός από φυσικές ομορφιές έχει και μακρόχρονη πολιτιστική παρακαταθήκη

125052-280643.jpg
Έλενα Ντάκουλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
135269-308853.jpg

Η Σίφνος, το πανέμορφο νησί του μέτρου και της αρμονίας, της υψηλής αισθητικής και της ανεπιτήδευτης φινέτσας, γοητεύει από την πρώτη στιγμή τον επισκέπτη της αφήνοντας του πάνω ανεξίτηλο το αποτύπωμά της.

Εκτός από φυσικές ομορφιές, υπέροχους παραδοσιακούς οικισμούς, γραφικά ξωκλήσια και μοναστήρια, αρχαίους πύργους, καλοδιατηρημένα μονοπάτια, υπέροχο φαγητό και νυχτερινή ζωή, η Σίφνος ̶ διατηρώντας μακρόχρονη πολιτιστική παρακαταθήκη ̶ προσφέρει έντονη καλλιτεχνική κίνηση, προσελκύοντας και ικανοποιώντας επισκέπτες των οποίων τα ενδιαφέροντα ξεφεύγουν από τα αμιγώς τουριστικά.

Ανάμεσα στις πολλές και αξιόλογες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που έγιναν, αλλά και συνεχίζονται, είναι η «Διαδρομή Σύγχρονης Τέχνης» η οποία ξεκίνησε πέρυσι με πρωτοβουλία μίας ομάδας φιλότεχνων φίλων και παραθεριστών του νησιού, με στόχο την, εκτός ορίων, ενίσχυση της εικαστικής παράδοσης.

Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα τους σε επιλεγμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τριών παραδοσιακών οικισμών, Απολλωνία – Αρτεμώνα – Κάστρο, δίνοντας έτσι στον επισκέπτη την ευκαιρία να έλθει σε επαφή, μέσω της διαδρομής, τόσο με τον περιβαλλοντικό όσο και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού.

Οι φωτογραφίες είναι από τις διαφορετικές ημέρες εγκαινίων καθώς επίσης και από διάφορα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

image

Εργο της Κικής Βουλγαρέλλη 

image

Φωτογραφία του Α. Γούναρη

image

Εργο του Βernard Pras

image

Φωτογραφία του Αri Rossner

image

Ο χάρτης της Σίφνου από διάφορα ξύλα, του Eric Liot

image

Φωτογραφίες της Μισέλ Γεραβέλη

image

Αποτυπώματα εργαλείων πάνω σε ύφασμα της Γεωργίας Νικολακοπούλου

image

Φωτογραφία από video της Μαρίνας Βερνίκου

image

Φωτογραφία από έργο του Christian Brechneff

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τους καλλιτέχνες υπάρχουν στο site: www.sifnosart.gr


Κεντρική φωτό: Φωτογραφία της Anna Kache

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ