Design & Αρχιτεκτονικη

Βρήκαμε το σημείο… D του ελληνικού design

 To HOMEmag και η ATHENS VOICE έδωσαν δυναμικό «παρών» στο DPOINT

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
55546-111879.jpg

Όσοι προσήλθαμε στο Furnidec Business Athens Interior Show που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 2-4/11 στο Helexpo Palace, ανακαλύψαμε χωρίς αμφιβολία το σημείο... D του ελληνικού σχεδιασμού.

n

To DPOINT, με υπότιτλο, What the design is going on here?!, είναι το πρωτοποριακό event που πραγματοποιήθηκε εκείνες τις μέρες παράλληλα με τη Furnidec Business Athens Interior show. Και υπήρξε, κατά γενική ομολογία, ένα από τα hot events του τριημέρου. Τα εκθέματα, άλλα βραβευμένα και άλλα όχι, διεθνώς αναγνωρισμένων αλλά και νεότερων σχεδιαστών, προκάλεσαν την προσοχή μας.

n

Οι επισκέπτες μπορούσαν να διασχίσουν ένα ομοιόμορφο showcase/διάδρομο, αποτελούμενο από πολλά ξύλινα βαθράκια, κατά μήκος των οποίων οι σχεδιαστές τοποθέτησαν τα έργα τους που χωρίς να είναι προσχεδιασμένο, έδειχναν να αλληλοσυμπληρώνονται. Χωρίς ταμπελίτσες και πολλά στοιχεία, κάθε βάθρο ήταν υπογεγραμμένο από το σχεδιαστή που αντιπροσώπευε ενώ όποιος επιθυμούσε περαιτέρω πληροφορίες, είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί κατευθείαν στο δημιουργό, γεγονός που έδινε μια επιπρόσθετη διαδραστικότητα στην εκδήλωση.

Με σαφείς αναφορές στο ελληνικό στοιχείο, από πλευράς υλικών (ξύλο, μάρμαρο, τσιμέντο κλπ) καθώς και λοιπών επιρροών, οι συμμετέχοντες σχεδιαστές άφησαν το δικό τους στίγμα στην έκθεση και χωρίς καμία απολύτως δόση υπερβολής, εξέπληξαν θετικά όλους τους παρευρισκόμενους. Οι σχεδιαστές που συμμετείχαν στο showcase του DPOINT ήταν οι: Σωτήρης Λάζου (συντονιστής της εκδήλωσης), Ανδρέας Βαρώτσος, Γιάννης Γεωργαράς, Γιάννης Γκίκας, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Αθανάσιος Μπάμπαλης, Παναγιώτης Μεγαλοοικονόμου, Greece is for Lovers, STUDIOLAV, CTRLZAK, 11%, Κώστας Μπίσας, 157+173 Designers, Valentino Marengo, Jazzt Design και Χριστίνα Σκουλούδη.

image

Εξίσου θετική ανταπόκριση είχε και η ημερίδα «What about design from Greece?» που διοργανώθηκε τη δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο, του DPOINT. Επιφανείς επαγγελματίες του χώρου, παρουσιάζοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, προσέθεσαν το δικό τους λιθαράκι, τη δική τους σκέψη στο πάντα φλέγον ζήτημα, αν δηλαδή υπάρχει, και σε ποιο βαθμό, βιομηχανικός σχεδιασμός στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον και η συνειδητοποίηση της ανάγκης ανάδειξης του ελληνικού ντιζάιν ήταν σαφώς έντονο, γεγονός που εξηγεί τους δεκάδες ακροατές που παρακολούθησαν ακόμα και όρθιοι τις ομιλίες.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ