Design & Αρχιτεκτονικη

«Ο δρόμος της εξωστρέφειας»

3η συνάντηση για το βιομηχανικό σχεδιασμό στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51473-105258.jpg

Είναι ένας τομέας απαραίτητος για την ύπαρξη κάθε βιομηχανίας, ο οποίος όμως στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένας χώρος  χρήσιμος και ανεξάντλητος. Η καρέκλα στην οποία καθόμαστε, ο υπολογιστής στον οποίο εργαζόμαστε, το φωτιστικό χάρη στο οποίο διαβάζουμε, τα αντικείμενα που βρίσκονται τριγύρω μας αποτελούν καρπούς μιας διαδικασίας που ονομάζεται βιομηχανικός σχεδιασμός ή σχεδιασμός προϊόντων.

Η συνάντηση για το βιομηχανικό σχεδιασμό έρχεται για να διερευνήσει την τρέχουσα κατάσταση του κλάδου αυτού στη χώρα, αλλά και να προτείνει τους τρόπους που θα βοηθήσουν στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του ελληνικού σχεδιασμού.

H ημερίδα αυτή, στο πλαίσιο του κύκλου Design Υπό Στέγη, (με φετινό θέμα της "Ο δρόμος της εξωστρέφειας") αποτελεί τη σημαντικότερη ετήσια διοργάνωση του χώρου, που επιτρέπει στους ανθρώπους του κλάδου να συναντηθούν, να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με το ευρύτερο κοινό. Φιλοδοξία της ημερίδας είναι να δώσει βήμα στους σχεδιαστές να εκθέσουν ιδέες και προβληματισμούς, αλλά και στο κοινό να γνωρίσει τη μεθοδολογία της εργασίας τους και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Οι προσκεκλημένοι εισηγητές θα εξετάσουν το θέμα από διαφορετικό ο καθένας τους σημείο εκκίνησης, ενώ την εκδήλωση θα κλείσει μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκπροσώπων της σχεδιαστικής και της επιχειρηματικής κοινότητας, της ακαδημίας και των δημοσίων θεσμών.

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 213 0178000

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ