Design & Αρχιτεκτονικη

Ίνγκο Μάουρερ, ο ποιητής του φωτός

Μεγάλωσε δίπλα στα νερά της λίμνης Κωνστάντσα, στα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας.

115142-643746.jpg
Home Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
11675-36339.jpg

Μεγάλωσε δίπλα στα νερά της λίμνης Κωνστάντσα, στα σύνορα Γερμανίας - Ελβετίας. Ο πατέρας του ψαράς, αλλά ο ίδιος προτίμησε τον κόσμο της μελάνης και του σχεδίου. Ο Ίνγκο Μάουρερ ξεκίνησε ως ασκούμενος στοιχειοθέτης, σπούδασε γραφικές τέχνες στο Μόναχο και στα μέσα της δεκαετίας του ’60 τα εγκατέλειψε όλα για την «πνευματική απόδοση του φωτός», όπως έχει πει σε πολλές συνεντεύξεις. Έχει δημιουργήσει περισσότερα από 150 φωτιστικά σχέδια και συστήματα, τα οποία παντρεύουν την τεχνολογία με τη θεατρικότητα, την ποίηση με το βιομηχανικό σχέδιο.

Ένα από τα πρώτα του σχέδια, το “Bulb” (1960) συμπεριλήφθηκε στα μόνιμα εκθέματα του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τη Νέα Υόρκη επιστρέφει στο Μόναχο για να ιδρύσει τη δική του εταιρεία Design M.

Έχει σχεδιάσει φωτιστικά και εγκαταστάσεις για το πολιτιστικό κέντρο Ζορζ Πομπιντού, το Ατόμιουμ στις Βρυξέλλες, αλλά και για την επίδειξη μόδας του Ιάπωνα σχεδιαστή Ισέι Μιγιάκε. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά του έργα, το “Lucellino” (1992), είναι ένας ιπτάμενος διάφανος γλόμπος με λευκές φτερούγες κρυμμένες σε ένα ντίμερ.

Τα έργα του θα βρείτε στα καταστήματα INTERNI

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λευκή πλαστική καρέκλα
Η λευκή πλαστική καρέκλα στα σημαντικότερα έπιπλα του αιώνα

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί στα πανηγύρια, στις αυλές της επαρχίας και στις παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times

Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη
Sir Norman Foster: Ο αρχιτέκτονας που σχεδιάζει στο Ελληνικό τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη

Ιππότης, βαρόνος, κάτοχος του βραβείου Pritzker και καμιά 400αρια ακόμα, ο sir Norman Foster θεωρείται και είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχιτέκτονας της εποχής μας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.