Μητσοτάκης στο CNN: Οι Έλληνες είχαμε καιρό να νιώσουμε περήφανοι
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Nic Robertson για την επιτυχή αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα
Οι Έλληνες είχαμε καιρό να νιώσουμε υπερήφανοι, τονίζει στο CNN ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιτυχημένη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο CNN και στον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα Nic Robertson, στο πλαίσιο ρεπορτάζ για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού από την Ελλάδα και τους Έλληνες.
«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συνέντευξής του.
Αναφερόμενος στις προοπτικές της τουριστικής περιόδου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε: «Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα».
Συνομιλώντας με τον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα, η παρουσιάστρια του προγράμματος Julia Chatterley σημείωσε ότι «τα γρήγορα μέτρα για το lockdown που έλαβε η κυβέρνηση έσωσαν ζωές», προσθέτοντας τα εξής: «το μήνυμα είναι επίσης ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη για την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών».
«Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν είναι λαϊκιστής, όπως ο προηγούμενος, είναι πραγματιστής και στο στοιχείο αυτό (στον πραγματισμό) αποδίδει τη δική του επιτυχία και την επιτυχία της χώρας στη διαχείριση του COVID-19 μέχρι τώρα. Στο γεγονός ότι έλαβαν μέτρα για το lockdown πριν καν καταγραφούν θάνατοι στη χώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανταπόκριση από το Σύνταγμα ο πολυβραβευμένος δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι οι συνολικές ανθρώπινες απώλειες στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αυτές που καταγράφονται σε άλλες χώρες στη διάρκεια μιας ημέρας.
Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Επισκέφτηκα ένα νοσοκομείο και τις πτέρυγες για τον COVID. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των κρεβατιών στη ΜΕΘ είναι άδεια και η γιατρός που είναι επικεφαλής στο κεντρικό νοσοκομείο για τον COVID εδώ στην Αθήνα μου είπε ότι κανένας γιατρός, κανένας νοσηλευτής δεν έχει προσβληθεί από τον ιό. Και είναι κάτι που εκλαμβάνεται πια ως μια νέα κανονικότητα σε όλο τον κόσμο, πως αν ανήκεις στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να αρρωστήσεις από αυτό τον ιό. Δεν συνέβη εδώ στην Ελλάδα. Γιατί; Γιατί ο Πρωθυπουργός εφάρμοσε νωρίς ένα ισχυρό lockdown και υπήρχε επαρκής εξοπλισμός προσωπικής προστασίας για τους υγειονομικούς».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια στιγμή αυτοπεποίθησης και θεσμικής κανονικότητας για τη χώρα
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του περιοδικού Grace
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό
Η νέα ιδιοκτησία επισήμανε «το ρόλο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού που διευρύνει τις ανισότητες»
Την αρνητική απάντηση των αγροτών στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Στις εκδηλώσεις για την 82η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Θεσμική παρουσία, ευρωπαϊκή ισχύς και η παγίδα της αυτοϋπονόμευσης
Αναλυτικά οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους νέους προέδρους ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ
Συνολικά φέρεται να εμπλέκονται 42 πρόσωπα
Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για όσα είπε στην ομιλία του ο υπουργός Υγείας
Ποιες είναι οι προτεινόμενες ώρες λειτουργίας
Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν λάβετε τα χρήματα
Ο υπουργός κάνει επίσης λόγο για «εντυπωσιακό» ψηφιακό μετασχηματισμό στον τομέα της Υγείας
Διαδέχεται τη Μαρία Ζοάο Ροντρίγκες, η οποία έπειτα από οκτώ χρόνια στην προεδρία ζήτησε να αποχωρήσει
Ο υπουργός επισήμανε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μετασχηματίζεται
Τι απάντησε ειδικότερα τις αναφορές περί «γερμανικής πολιτικής»
Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
Η τοποθέτηση του έρχεται σε έντονη αντίθεση με το κλίμα ευρύτερης πολιτικής αποδοχής
Με αφορμή τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με εμπλεκόμενο στις παράνομες επιδοτήσεις πρόσωπο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.