- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δηλώσεις Τσίπρα μετά την αυτοψία στη Μάνδρα: «Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών»
Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου
Σε δηλώσεις προέβη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την πολύωρη σύσκεψη που είχε στο περιφερειακό Κέντρο της Δυτικής Αττικής.
«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι με ό,τι αντικρίσαμε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για ένα σπάνιο και ακραίο καιρικό φαινόμενο.
Ωστόσο, αυτό το ακραίο φαινόμενο λειτούργησε έτσι όπως λειτούργησε εξαιτίας της συσσωρευμένης αδράνειας, των συσσωρευμένων προβλημάτων κι ελλειμμάτων στα έργα υποδομής αλλά και στον χωροταξικό σχεδιασμό.
Ένα φαινόμενο βεβαίως που δεν αφορά μόνο τη Δυτική Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας. Ας είναι αυτοί οι άνθρωποι που χάσαμε οι τελευταίοι.
Ας αποτελέσει αυτό το έναυσμα για όλους μας προκειμένου να επιδείξουμε εγρήγορση για την αποκατάσταση των αναγκαίων υποδομών του χωροταξικού σχεδιασμού για να μην ξαναζήσουμε ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα».
«Σήμερα στη σύσκεψη πρωτίστως ασχοληθήκαμε με το επιχειρησιακό σκέλος και να μην ξεχνάμε ότι έχουμε ακόμα αγνοούμενους.
Η προσπάθεια των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εθελοντών είναι συγκινητική. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε κι άλλους ανθρώπους εν ζωή.
Να μην αυξηθεί άλλο ο αριθμός των νεκρών», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Μας απασχόλησε, επίσης, επιχειρησιακά η άμεση δυνατότητα αποκατάστασης των νοικοκυριών, η άντληση των υδάτων, η αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και βεβαίως άμεση προτεραιότητα τα συνεργεία των μηχανικών για να καταγράψουν τις πληγές, τους πληγέντες», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
«Είναι δέσμευση μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση, επούλωση των πληγών κι αποκατάσταση των περιουσιών. Είτε αυτό αφορά νοικοκυριά είτε αυτό αφορά επιχειρήσεις.
Θέλω να πιστεύω ότι η συντονισμένη αυτή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Πολιτικής Προστασίας θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
Για τους ανθρώπους που χάσανε τους δικούς τους, για όλους εμάς που ζούμε ένα βαρύ πένθος, νομίζω ότι όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Ας αποτελέσει επαναλαμβάνω το έναυσμα για εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα συσσωρευμένων δεκαετιών», επισήμανε καταλήγοντας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.