- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από το Ηράκλειο στη Silicon Valley: Ο Έλληνας μαθητής ΕΠΑΛ που κέρδισε τρία βραβεία για καινοτόμο κύβο του Ρούμπικ
Στο Συνέδριο της Σάντα Κλάρα έλαβαν μέρος εφευρέτες από πάνω από 40 χώρες και ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός
Ο κ. Αγγελιδάκης είναι ανεξάρτητος εφευρέτης, ο οποίος θέλησε να καθίσει ξανά στα θρανία στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης
Ο Αλέξανδρος Αγγελιδάκης, μαθητής του Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ, διακρίθηκε για την ειδική προσαρμογή του κύβου του Ρούμπικ για ανθρώπους με τύφλωση, για άτομα που πάσχουν από αχρωματοψία καθώς και για άτομα με Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με το cretalive.gr.
Ενήλικας μαθητής του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου συμμετείχε στο Συνέδριο Εφευρετών της Σίλικον Βάλεϊ, στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, και έλαβε τρία βραβεία (ένα χρυσό και δύο ασημένια) για τρεις ευρεσιτεχνίες. Όπως εξηγεί, ο κύβος του Ρούμπικ που απευθύνεται σε τυφλούς έχει έξι καταγραφείς ήχου κατάλληλα συνδεδεμένους μεταξύ τους, έτσι ο χρήστης αντιλαμβάνεται το χρώμα με την ακοή και όχι με την αφή, όπως συχνά γίνεται σε αντίστοιχα θέματα.
Για όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ, ο κύβος δεν έχει χρώματα, όμως ο κάθε κυβίσκος έχει ηχητικά μηνύματα, μέρος τραγουδιού ή μία φράση. Έτσι, ο χρήστης καλείται να θυμηθεί ποιος ήχος αντιστοιχεί σε ποιο χρώμα και να εξασκήσει τη μνήμη του.
Όπως αναφέρει το σχολείο, στο Συνέδριο της Σάντα Κλάρα έλαβαν μέρος εφευρέτες από πάνω από 40 χώρες και ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός, κάτι που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το επίτευγμα του Έλληνα εφευρέτη.
Μάλιστα, το 2024, ο κ. Αγγελιδάκης είχε λάβει μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό εφευρέσεων στη Γενεύη και είχε βραβευτεί με χάλκινο μετάλλιο για έναν Κύβο Ρούμπικ για τυφλούς (τρισδιάστατο μηχανικό παζλ συνδυασμών).
Ο κ. Αγγελιδάκης είναι ανεξάρτητος εφευρέτης, ο οποίος θέλησε να καθίσει ξανά στα θρανία στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης. «Η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας συγχαίρει θερμά τον μαθητή μας για την σημαντική διάκρισή του», αναφέρει το 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Οι εφευρέσεις του είναι ανοιχτές για όποια βιομηχανία θέλει να επενδύσει σε αυτές, για να γίνει η ζωή κάποιων ατόμων λίγο πιο ευχάριστη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tην ώρα που ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για ζητήματα ιδιωτικότητας
Με την ανακοίνωση της διαδοχής του, ανατρέχουμε στη δέσμευσή του να προσφέρει καινοτομίες που «δεν ξέραμε ότι χρειαζόμασταν»
Ο ισχυρός άνδρας της Nvidia περιγράφει το τοπίο για το μέλλον της εργασίας
Δεν πρόκειται για μια παιδική φάση που ξεπερνάμε, αλλά για ένα βαθιά ριζωμένο αντανακλαστικό
Ο Μιχάλης Μπλέτσας εξηγεί τους κινδύνους της AI - Και γιατί η ανθρώπινη χρήση της είναι κρίσιμη
Ο κοινωνικός ψυχολόγος Ράβι Άιερ εξηγεί στην ATHENS VOICE γιατί θεωρεί αναγκαίο τον περιορισμό της πρόσβασης ανηλίκων στα social media και γιατί οι γονείς δεν μπορούν να δώσουν μόνοι τους τη μάχη
Η μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος
Μετά τη δίκη‑ορόσημο για εθισμό στα social media, νέα μελέτη δείχνει ότι η αποχή βελτιώνει σημαντικά την ψυχική υγεία
Οι τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και απορρίπτουν τους ανθρώπους
Τι σημαίνει το απροσδόκητο θέμα που προέκυψε
Όσα γνωρίζουμε για τον αστεροειδή
Αμέτρητες έρευνες δείχνουν πόσο επιζήμια είναι η κατάχρηση των Social Media στην παιδική ιδίως ηλικία
Τι είναι το «juice jacking» και πώς μια απλή αλλαγή στις ρυθμίσεις USB μπορεί να θωρακίσει τα δεδομένα σας
Το φαράγγι μήκους περίπου 450 χιλιομέτρων και βάθους που ξεπερνά το 1,8 χιλιόμετρο
Όταν ο φωτογράφος και ο σκηνοθέτης δίνουν τη θέση τους στον αλγόριθμο
Ένας φιλόσοφος του νου και της ηθικής στην επιχείρηση Τεχνητής Νοημοσύνης
«Τα παιδιά δεν χρειάζονται πανικό, αλλά εκπαίδευση»
Η ανάλυση βασίστηκε σε 17 μελέτες με περισσότερους από 20.000 ασθενείς
Επιτέλους, η πόλη στα μέτρα σου
Μια αόρατη εργατική δύναμη που τροφοδοτεί με πληροφορίες την ΑΙ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.