Τεχνολογια - Επιστημη

Τι απαντά ο Έλον Μασκ στους 10 εκατ. χρήστες που θέλουν την παραίτησή του από το Twitter

Αλλαγή πολιτικής και για τις δημοσκοπήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
© EPA / Patrick Pleul / POOL

Έλον Μασκ: Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για τη θέση του στο Twitter και η έμμεση απάντηση στους χρήστες του μέσου

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες του Twitter ψήφισαν υπέρ της παραίτησης του Έλον Μασκ από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας σε δημοσκόπηση που δημιούργησε ο ίδιος. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο CEO του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έκανε το πρώτο του σχόλιο και ανακοίνωσε ότι στο μέλλον μόνο οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να ψηφίζουν σε δημοσκοπήσεις που σχετίζονται με την πολιτική της εταιρείας.

Μόλις την Κυριακή (18.12), ο Έλον Μασκ ρώτησε τους χρήστες του Twitter εάν πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας, υποσχόμενος ότι θα σεβαστεί και θα τηρήσει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησής του. Όταν έκλεισε η κάλπη τη Δευτέρα (19.12), το 57,5% είχε ψηφίσει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο Έλον Μασκ δεν έκανε tweet αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της δημοσκόπησης. Αρκέστηκε στο να απαντά «ενδιαφέρον» σε διάφορες αναρτήσεις με προτάσεις χρηστών για το ποια θα πρέπει να είναι τα πρόσωπα που ψηφίζουν. Απαντώντας στην πρόταση άλλου χρήστη ότι «Οι "μπλε συνδρομητές" θα πρέπει να είναι οι μόνοι που μπορούν να ψηφίσουν σε δημοσκοπήσεις που σχετίζονται με την πολιτική», ο Μασκ έγραψε: «Καλή σκέψη. Το Twitter θα κάνει αυτή την αλλαγή».

Το Twitter Blue είναι μια συνδρομή επί πληρωμή που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αγοράσει ένα επαληθευμένο σήμα μπλε τικ για τον λογαριασμό του, πιστοποιώντας έτσι ότι πρόκειται για επίσημο λογαριασμό. 

Έλον Μασκ: Κανείς δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να παραιτηθεί

Ο Έλον Μασκ έχει την πλειοψηφία στην ιδιοκτησία του Twitter και κανείς δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να αποχωρήσει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρότι οι αποφάσεις του τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες του twitter, αλλά και στους υποστηρικτές του, όπως σημειώνει ο Guardian. 

Την απόφαση να αποκλειστεί ένας λογαριασμός που παρακολουθούσε την τοποθεσία του ιδιωτικού του τζετ την περασμένη εβδομάδα ακολούθησε μαζική αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων, αλλά και η άρση του μπλόκου λίγες ώρες αργότερα, μετά την κατακραυγή. Οργισμένοι χρήστες του Twitter αποχώρησαν από την πλατφόρμα, μετά την προσωρινή -δεν κράτησε ούτε 24ωρο- απαγόρευση ανάρτησης συνδέσμων από ανταγωνιστικά social media. 

Έλον Μασκ: «Παλιά του τέχνη, κόσκινο» οι δημοσκοπήσεις

Ο Έλον Μασκ έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν δημοσκοπήσεις στο Twitter για να επιβεβαιώνει σημαντικές αποφάσεις, πουλώντας το ένα δέκατο των συμμετοχών του στην Tesla μετά από μια δημοσκόπηση το 2021, επαναφέροντας τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ μετά από μια δεύτερη τον περασμένο μήνα και επαναφέροντας έναν αριθμό λογαριασμών που είχαν ανασταλεί μετά από μια τρίτη δημοσκόπηση πρόσφατα. 

Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, έχει δώσει την εντύπωση ότι έχει ήδη αποφασίσει για το αποτέλεσμα πριν από την ανάρτηση: είχε ήδη ανακοινώσει την πώληση των συμμετοχών του στην Tesla, για παράδειγμα, πολύ πριν το θέσει σε ψηφοφορία και το σχέδιό του να επαναφέρει τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ είχε συζητηθεί πριν καν αγοράσει το Twitter.

Η ιδέα της παραίτησης από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου είχε επίσης υπονοηθεί πολύ πριν από τη δημοσίευση της δημοσκόπησης στο Twitter. Στις 16 Νοεμβρίου, είπε σε έναν δικαστή του Ντέλαγουερ ότι σχεδίαζε να μειώσει τον χρόνο του στο Twitter και «να βρει κάποιον άλλον να τρέχει το Twitter με την πάροδο του χρόνου».

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ