Κοσμος

Ήττα για τον Έλον Μασκ στη δημοσκόπηση: Δεν τον θέλουν CEO του Twitter

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ήττα για τον Έλον Μασκ στη δημοσκόπηση: Δεν τον θέλουν CEO του Twitter
© EPA/ALEXANDER BECHER

Twitter - Έλον Μασκ: Οι χρήστες της πλατφόρμας ψήφισαν με ποσοστό 57,5% υπέρ της αποχώρησής του από CEO

Οι χρήστες του Twitter, που συμμετείχαν στη σχετική δημοσκόπηση, ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης του Έλον Μασκ από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της εν λόγω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, λιγότερο από δύο μήνες μετά την εξαγορά της από τον δισεκατομμυριούχο.

Περίπου 57,5% των ψήφων ήταν «Ναι», ενώ 42,5% ήταν κατά της ιδέας να παραιτηθεί ο Μασκ από επικεφαλής του Twitter, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ ο δισεκατομμυριούχος. Περισσότεροι από 17,5 εκατομμύρια άνθρωποι πήραν μέρος στην ψηφοφορία.

Ο Μασκ δήλωσε χθες πως θα συμμορφωθεί με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, όμως δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πότε θα παραιτηθεί, αν τα αποτελέσματα δείξουν ότι πρέπει να το κάνει.

Μέχρι στιγμής ο Έλον Μασκ δεν έχει αντιδράσει στο αποτέλεσμα της δημοσκόπησης.

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά την αναβάθμιση της πολιτικής του Twitter που έγινε χθες και η οποία απαγορεύει τη δημιουργία λογαριασμών με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση άλλων εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους ή ονόματα χρηστών για τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

To Twitter ήρε την απαγόρευση συνδέσμων που οδηγούν σε άλλα social media

Την ίδια ώρα η απόφαση του Twitter σταμάτησε να «μπλοκάρει» την ανάρτηση συνδέσμων άλλων κοινωνικών δικτύων στην πλατφόρμα και οι υπεύθυνοι ήραν την απαγόρευση, υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν.

Το Twitter αφαίρεσε την ανάρτηση που περιέγραφε για ποιους ανταγωνιστικούς ιστότοπους θα απαγορευόταν στους χρήστες να κάνουν αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Mastodon και Truth Social.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ