Αθλητισμος

Μουντιάλ 2022: Λαοθάλασσα στην υποδοχή της εθνικής Αργεντινής στο Μπουένος Άιρες

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στα γραφεία της ομοσπονδίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Λιονέλ Μέσι βγαίνει από το αεροσκάφος της εθνικής Αργεντινής με το Παγκόσμιο Κύπελλο στα χέρια
© EPA/Raul Martinez

Μουντιάλ 2022: Η Εθνική Αργεντινής επέστρεψε στο Μπουένος Άιρες - Η υποδοχή από εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνους

Στην πατρίδα τους επέστρεψαν θριαμβευτές οι διεθνείς της εθνικής Αργεντινής μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ του Κατάρ.

Η πτήση AR1915 της Aerolíneas Argentinas, που έκανε στάση στη Ρώμη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ezeiza, στις 07:50 το πρωί (20/12) και πλέον σε όλη τη χώρα ξεκινάει ένα νέο πάρτι για εκατομμύρια Αργεντίνους.

26607541

Επίκεντρο, φυσικά, η πρωτεύουσα της χώρας, Μπουένος Άιρες. Ήδη η ομοσπονδία της Αργεντινής με ανάρτησή της στο Τwitter, έκανε γνωστό ότι η εθνική Αργεντινής θα πανηγυρίσει το απόγευμα-προς βράδυ (ώρα Ελλάδας) στον Οβελίσκο: «Η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα βρίσκεται την Τρίτη το μεσημέρι (ώρα Αργεντινής) στον Οβελίσκο για να γιορτάσει τον παγκόσμιο τίτλο με τους φιλάθλους. Ναι, είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!» ανέφερε.

Δείτε την υποδοχή των πρωταθλητών κόσμου

Μουντιάλ 2022: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πρωτεύουσα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο Μπουένος Άιρες για να εξασφαλίσουν τα 32 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πρωτεύουσας. Αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες Αργεντίνοι στους δρόμους για να γιορτάσουν το τρίτο τους αστέρι μετά το 1986 και το Μουντιάλ στο Μεξικό με το τρόπαιο που σήκωσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Αυτή τη φορά ήταν το Μουντιάλ του Λιονέλ Μέσι. Το Παγκόσμιο Κύπελλο που στο μυαλό και των τελευταίων «άπιστων» τον έβαλε στο πάνθεον δίπλα από τα ιερά τέρατα, Πελέ και Μαραντόνα.

«Είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές!», είπε ο Μέσι στο μικρόφωνο εκστασιασμένος. «Τι άλλο να ζητήσω;». Έσπευσε, μάλιστα, να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του: «Θέλω να ζήσω μερικά ματς ακόμα με την εθνκή ομάδα».

Αργία η 20η Δεκεμβρίου 2022 στην Αργεντινή

Η κυβέρνηση της Αργεντινής μέσω προεδρικού διατάγματος από τον πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, όρισε την 20η Δεκεμβρίου 2022 ως ημέρα αργίας, ώστε να μπορέσει όλο και πιο πολύς κόσμος να παραστεί στους εορτασμούς για την αποθέωση των θριαμβευτών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ