Ταξιδια

Γιατί φέτος το Πάσχα επιλέγουμε Skiathos Palace Hotel;

Η παραμονή στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν είναι απλά μια διαμονή, αλλά εμπειρία ζωής

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Skiathos Palace Hotel: Διακοπές του Πάσχα

Skiathos Palace Hotel: Το φημισμένο ξενοδοχείο στις Κουκουναριές της Σκιάθου προσφέρει ειδικές τιμές για τις Πασχαλινές διακοπές

  • Advertorial

Διακοπές. Μία λέξη που μόνο στο άκουσμα της, χαμογελάς. Κρύβει μέσα της μια παύση, μία αποσυμπίεση, μία προσωρινή αποκοπή από τη βουή της πόλης και τις όποιες ανησυχίες ακολουθούν αυτή. Και αν μας έλεγαν ότι οι διακοπές είναι στο νησί; Τότε τα χαμόγελα αυξάνονται και πληθύνονται. Μία τέτοια διάθεση είχα όταν ξεκίνησα το ταξίδι μου για Σκιάθο. Πρώτη φορά Σποράδες, βλέπετε. Πώς να μοιάζουν άραγε; Να έχουν κάτι από Κυκλάδες, να έχουν κάτι από Επτάνησα ή και από τα δύο;

Με το που έφτασα στο λιμάνι, το νησί «άρχισε να μου μιλάει». Γραφικά σοκάκια, πολλά μπαράκια, κάποια καμπαναριά να ξεπροβάλλουν και φυσικά αφίσα του Μamma Mia!- ιδού και η κινηματογραφική αίγλη. Μπήκα στο αμάξι με προορισμό το Skiathos Palace Hotel- μετά από μια έρευνα, κατέληξα ότι είναι το ξενοδοχείο που θα καλύψει όλες τις ανάγκες μου: άνεση, υψηλής ποιότητας παροχές και καλή φιλοξενία. «Φτάσατε στον προορισμό σας». Μόλις 10 χλμ μακριά από τη χώρα της Σκιάθου, αντίκρισα ένα πολύ διαφορετικό σκηνικό: ένα πευκόφυτο καμουφλαρισμένο ξενοδοχείο, πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο του νησιού.

Το Skiathos Palace Hotel στις Κουκουναριές της Σκιάθου

Skiathos Palace Hotel
Το Skiathos Palace Hotel από ψηλά

Πολυτέλεια και ζεν, σημειώσατε Χ

Φτάνω στη reception και με υποδέχονται με χαμόγελο, που ανταγωνιζόταν το δικό μου. H υψηλή αισθητική και ο κομψός σχεδιασμός ήταν η πρώτη οπτική επαφή. Κάνω πολύ εύκολα και γρήγορα check-in και με συνοδεύουν στο δωμάτιο μου. Νο1 test; Μα φυσικά βουτιά στο κρεβάτι! Δεν ξέρω πώς είναι να πέφτεις στα σύννεφα, αλλά φαντάζομαι πώς έχει αυτή την αίσθηση. Τα μαξιλάρια και το στρώμα, φοβερά αφράτα και δροσερά, δίνοντας έντονα την αίσθηση στης φρεσκάδας. Το design είναι σύγχρονο και καλαίσθητο με διακόσμηση μαλακή στο μάτι-μαλακή και στην ψυχή. Τα χρώματα που επικρατούν είναι cozy και φωτεινά, σε πλήρη αρμονία με την απλότητα του νησιού και ο χώρος feels like home. Αυτό είναι ένα από τα 258 δωμάτια του συγκροτήματος (με 9 σουίτες) που εξασφαλίζουν την πιο άνετη και ευχάριστη διαμονή. Μαθαίνω μάλιστα, πως υπάρχει και μια πλήρως ανακαινισμένη πτέρυγα του Executive Plus Floor, που εισάγει μία νέα εμπειρία πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής, προσφέροντας σύγχρονα facilities που αγκαλιάζουν φιλόξενα και προσωποποιημένα τις ανάγκες κάθε εκλεκτικού ταξιδιώτη. Εφόσον, το δικό μου δωμάτιο ήταν ανακαινισμένο και σύγχρονο -γίνονται πάρα πολύ συχνά διατήρηση και ανακαίνιση στους χώρους του ξενοδοχείου- φανταστείτε πώς θα μοιάζουν αυτά.

Σουίτα στο Skiathos Palace Hotel
Σουίτα στο Skiathos Palace Hotel

Ανοίγω τα παράθυρα και ξαπλώνω να διαβάσω το βιβλίο μου. Από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα μπαίνει το άρωμα του νησιού. Αλμύρα, ήλιος και φύση. Τραβάς τις κουρτίνες και στα μάτια σου φανερώνεται όλο το μπλε του κόσμου, περιτριγυρισμένο από πράσινο. Άραγε να υπάρχει πιο ζωντανός συνδυασμός; Θάλασσα, ουρανός και δέντρα «μπλεγμένα» με λουλούδια. Από αυτό το μπαλκόνι μπορεί να χαζέψει κανείς την εμβληματική πασίγνωστη παραλία Κουκουναριές, με τη φήμη των νερών της να ανταγωνίζεται τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και τη Μάραθα (σ.σ. και οι δύο παραλίες είναι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία). Οι ηλιαχτίδες έπαιζαν με τη θάλασσα και αυτή λαμπίριζε, καθώς έκανε τους απαλούς κυματισμούς της. Μια εικόνα ειδυλλιακή. Κι ύστερα σκέφτεσαι πως δεν είναι μόνο το δωμάτιο σου που έχει αυτή τη μαγευτική θέα. Ολόκληρο το ξενοδοχείο, είναι αμφιθεατρικά κτισμένο, με αποτέλεσμα το μάτι να οδηγείται αυτόματα στα κρυστάλλινα νερά των βραβευμένων παραλιών.

Παραλία Μάραθα
Παραλία Μάραθα

Τι θα φάτε και τι θα πιείτε στο Skiathos Palace Hotel

Το κυρίως εστιατόριο με ελληνική και ξένη κουζίνα
Το κυρίως εστιατόριο με ελληνική και ξένη κουζίνα

Το κοσμοπολίτικο περιβάλλον συμπληρώνει το ταξίδι γεύσεων. Στο ξενοδοχείο εκτός από το κυρίως εστιατόριο με ελληνική και ξένη κουζίνα-επισκεφτείτε το οπωσδήποτε, τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί η ελληνική ταβέρνα «The White View», στο roof garden, μια ξεχωριστή επιλογή με μοναδική θέα στη θάλασσα, νόστιμες αυθεντικές τοπικές σπεσιαλιτέ και φρέσκα θαλασσινά. Δοκιμάζω μια ποικιλία από παραδοσιακά ελληνικά και σύγχρονα διεθνή πιάτα, από τον πεντανόστιμο και πλούσιο μπουφέ,που ετοιμάζονται δημιουργικά από τους άριστα εκπαιδευμένους σεφ του ξενοδοχείου. Μάλιστα, το Skiathos Palace Hotel αναγνωρίζοντας την αξία των τοπικών προϊόντων και της προώθησης του γαστρονομικού τουρισμού,  έχει δημιουργήσει ιδιωτικές ετικέτες με τις οποίες συστήνει στους επισκέπτες του ένα εξαιρετικής ποιότητας παρθένο ελαιόλαδο και επιλεγμένα κρασιά, σε συνεργασία με κορυφαίους τοπικούς παραγωγούς.

Φυσικά αν είσαι σε mood drinks & finger foods, πιείτε εξωτικά κοκτέιλ, ποτά και αποστάγματα σε ένα από τα μπαρ του ξενοδοχείου ή δοκιμάστε ακόμα και ελαφριά σνακ στο μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα που ταιριάζει σε κάθε διάθεση. Κανείς δε θα έλεγε όχι σε μία μαργαρίτα ή ένα Aperol Spritz ειδικά σε ένα τέτοιο παραμυθένιο σκηνικό!

Χώρος της πισίνας
Χώρος της πισίνας

Λοιπές παροχές του ξενοδοχείου

Χώρος του Pool Bar και White View
Χώρος του Pool Bar και White View

Εκτός από τα παραπάνω, στις λοιπές παροχές του ξενοδοχείου είναι το pool bar, το mini market για ό,τι μπορεί να χρειαστείτε, γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων-για ατέλειωτες εξερευνήσεις, χώρος αποδυτηρίων (courtesy room), ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο και Internet Hot Spot, καθώς και παιδική χαρά- ιδανικό place to be και για τους μικρούς μας φίλους. Κάντε δώρο στον εαυτό σας και πηγαίντε για massage. Θα έλθετε σε μια κατάσταση ζεν που σίγουρα έχετε ανάγκη. Εγώ μετά, έκανα ένα από τους καλύτερους ύπνους που έχω κάνει ποτέ.

Οι πιστοποιήσεις ποιότητας του Skiathos Palace Hotel

Το ότι οι παροχές του ξενοδοχείου είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών, αποδεικνύεται και από τις διακρίσεις του- κάτι που έλαβα υπόψιν στην επιλογή του. Το Skiathos Palace Hotel, ακολουθώντας την πολιτική του για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έχει πιστοποιηθεί με τα διεθνή πιστοποιητικά ISO 9001 (τομέας παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών, ISO 14001 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ISO 22000 (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας τροφίμων), καθώς και με το σήμα ποιότητας Green Key (eco label) και Travelife.

Γιατί να επιλέξετε τη Σκιάθο, φέτος το Πάσχα

Αν ψάχνατε που θα περάσετε τις Πασχαλινές σας διακοπές, σταματήστε να ψάχνετε γιατί τώρα βρήκατε. Πρώτον, το Skiathos Palace Hotel, έχει φροντίσει να μας διασκεδάσει με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική στην κορύφωση των διακοπών μας, το Μεγ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Τι καλύτερο από καλή μουσική, καλό φαγητό και καλή ατμόσφαιρα; Οι καλές τιμές! Η ομάδα του ξενοδοχείου έχει φροντίσει όμως και για αυτό, με ένα ειδικό πακέτο για το Πάσχα*, ιδανικό για οικογένειες, παρέες και ζευγάρια. Την ίδια στιγμή, το νησί του Παπαδιαμάντη από μόνο του αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς συνδυάζει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον με τα κατανυκτικά έθιμα και την καλοκαιρινή φύση χωρίς της πολυκοσμία. Συγκεκριμένα, η Σκιάθος με τα ξεχωριστά τοπικά έθιμα, ζει το Πάσχα με ιδιαίτερη κατάνυξη τηρώντας το θρησκευτικό τυπικό του Αγίου Όρους, όπως ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα ακολουθούν, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Τη Μεγάλη Πέμπτη, για παράδειγμα, οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε όλο το νησί και σημαίες κυματίζουν παντού, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή ο επιτάφιος κατεβαίνει μέσα από τα γραφικά στενάκια και τα καλντερίμια του, ενώ όλα τα σπίτια είναι φωταγωγημένα και οι κάτοικοι με τα αναμμένα τους κεριά αν και χαράματα παρακολουθούν την περιφορά από τις αυλές τους, δημιουργώντας μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που «μιλάει» στις ψυχές μας. Φτάνοντας στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών, ενώνονται οι πιστοί των δύο εκκλησιών και όλοι μαζί συνεχίζουν την περιφορά σε ολόκληρο το νησί και επιστρέφουν στις εκκλησίες γύρω στις 5:30 το πρωί. Εκεί, γίνεται από τους ιερείς η αναπαράσταση της «Εις Άδου Καθόδου» του Χριστού και ενώ ψάλλεται το «άρατε πύλες», ο ιερέας ανοίγει χτυπώντας δυνατά το πόδι του, την εξώθυρα του Ιερού Ναού. Επίσης, φέτος το Πάσχα, μια και πέφτει Μάιο, και ο καιρός είναι τόσο ζεστός, ενδείκνυται για διακοπές σε νησί με βουτιές και πλατσουρίσματα στη θάλασσα.

Επιλέγοντας το Skiathos Place, διαπίστωσα από κοντά όσα έχω ακούσει για το διεθνούς φήμης ξενοδοχείο: ότι οι ιδιοκτήτες του δεν είναι ξενοδόχοι, αλλά οικοδεσπότες, ότι οι επισκέπτες δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι και ότι η παραμονή στο χώρο, δεν είναι διαμονή, αλλά εμπειρία ζωής. Φέτος, δίνουμε ραντεβού για τη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης στο νησί του Παπαδιαμάντη, αλλά και καλοσωρίζουμε το καλοκαίρι!

*Ειδικές τιμές ισχύουν και για την καλοκαιρινή περίοδο. Εσείς που είστε early birds και κλείνετε από τώρα τις διακοπές σας, ρίξτε μια ματιά.

Info
Παραλία Κουκουναριές, Σκιάθος, 2427049700 
WebsiteFacebook, Instagram

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ