Ταξιδια

Αλόννησος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Ένας προορισµός για όλους, οικογένειες και παρέες, µε πανέµορφες παραλίες και γραφικά ψαροχώρια

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλόνησσος.
© Ευάγγελος Μπουγιώτης / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλόννησος: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι.

Πόσοι από εµάς δεν θα θέλαµε να ήµασταν ένας από τους περίπου 3.000 µόνιµους κατοίκους της Αλοννήσου, οι οποίοι έχουν την τύχη να ζουν όλο τον χρόνο µε τόση οµορφιά γύρω τους! Με εύκολη πρόσβαση τους καλοκαιρινούς µήνες, καθώς υπάρχουν τακτικά ακτοπλοϊκά δροµολόγια από τον Βόλο, τον Άγιο Κωνσταντίνο και την Κύµη, η Αλόννησος είναι ένας προορισµός για όλους, οικογένειες και παρέες, µε πανέµορφες παραλίες και γραφικά ψαροχώρια.

Αλόννησος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες και φαγητό

Πού να πας στην Αλόννησο

Στη γραφική Χώρα, την οποία οι κάτοικοί της εγκατέλειψαν µετά τον σεισµό του 1965, επιστρέφοντας σιγά σιγά τα επόµενα χρόνια. Το Πατητήρι είναι το λιµάνι και η σηµερινή πρωτεύουσα του νησιού, ενώ ενδιαφέροντες οικισµοί είναι ο Βότσης και τα Καλαµάκια. Οπωσδήποτε µια επίσκεψη στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, όπου συνυπάρχει ένας µοναδικός συνδυασµός χερσαίων και θαλάσσιων βιοτόπων µε εκατοντάδες είδη ζώων και φυτών, αλλά και σηµαντικά αρχαιολογικά και ιστορικά µνηµεία. Κάποιες περιοχές του είναι ελεύθερα προσβάσιµες για τους επισκέπτες και µπορείτε να απολαύσετε το µπάνιο σας, να κάνετε ελεύθερες καταδύσεις, να παρατηρήσετε την άγρια ζωή.

Πού να κολυµπήσεις στην Αλόννησο

Φοβερές και πολλές οι παραλίες της Αλοννήσου, µε τιρκουάζ νερά, άλλες οργανωµένες και άλλες όχι, µεγάλες και µικρές, µε πευκοδάση και ελαιώνες ακριβώς πίσω τους. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στη νοτιοδυτική πλευρά, στο βόρεια βραχώδη περιοχή, θα φτάσετε µόνο µε καραβάκι. Να πάτε στην κοσµική Χρυσή Μηλιά είναι από τις πιο κοσµικές παραλίες του νησιού µε ψιλό βότσαλο, στον εξωτικό και πολυφωτογραφηµένο Άγιο Δηµήτριο, στον Κοκκινόκαστρο µε τους απότοµους βράχους και την ανεπανάληπτη θέα από ψηλά, στον Ρουσούµ γυαλό, µε τα µεγάλα λευκά βότσαλα, στον Λεφτό Γυαλό µε θέα τα δύο ερηµονήσια, τα Δύο Αδέρφια.

Πού να µείνεις στην Αλόννησο

Πολλές οι επιλογές και µάλλον για όλα τα βαλάντια. Κρατήστε τα τηλέφωνα του Συλλόγου Ενοικιαζόµενων Δωµατίων 2424066188 και του Συλλόγου Ξενοδόχων 2424065212 για περισσότερες πληροφορίες. 

Πού να φας και να διασκεδάσεις στην Αλόννησο

Θα βρείτε φρέσκο ψάρι, µε τις σπεσιαλιτέ να είναι η ψαρόσουπα αλλά και η αστακοµακαρονάδα, να δοκιµάσετε την περίφηµη τυρόπιτα της Αλοννήσου, να απολαύσετε φοβερό ρυζόγαλο. Πολλές οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, κάποιες από αυτές στα γραφικά ψαροχώρια. Πολύ καλές επιλογές είναι το Μελτέµι στην παραλία του Μεγάλου Μουρτιά (2424065755), η Φαβέλα στο Πατητήρι (2424066062), ο Ελαιώνας στην παραλία Λεφτός Γιαλός (24240066066). Όσο για τη νυχτερινή διασκέδαση, το mood είναι µάλλον πιο ήσυχο, µε χαλαρά µπαράκια.  

∆ήµος: 2424350201
Αστυνοµία: 2424065205
Λιµεναρχείο: 2424065595
Ιατρείο: 2424065208

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ