Ταξιδια

Η Λέσβος της Patricia Field

«Στο σχολείο στο Πλωμάρι, μιλούσαμε, παίζαμε, ζωγραφίζαμε, κάναμε τέχνη. Αυτό το συναίσθημα του να είμαι δίπλα στα παιδιά μου δίνει ζωή.»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 880
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Patricia Field

H Patricia Field, η fashion stylist του «Sex and the City» γράφει για τη δική της Λέσβο

Η γοητευτική Λέσβος, από την οποία κατάγομαι, είναι ένα νησί γεμάτο αυθεντικές εικόνες, μυρωδιές και γεύσεις. Οι παππούδες μου γεννήθηκαν στο Πλωμάρι κι εγώ έμαθα τα πάντα για τη σπάνια ομορφιά του νησιού από τη γιαγιά μου με την οποία μεγάλωσα. Ήμασταν πολύ δεμένες, εκείνη μου έμαθε και τα ελληνικά που ξέρω. Μου μίλησε για τη θεία μου τη Βασιλική Μαλλιάρος, επίσης από τη Λέσβο, που ήταν ηθοποιός στη Νέα Υόρκη. Ο παππούς μου στα τέλη του 18ου αιώνα  έλαβε μέρος με τον αμερικανικό στρατό στον ισπανοαμερικανικό πόλεμο και του έδωσαν ως φόρο τιμής την αμερικανική υπηκοότητα, γι’ αυτό και μετακόμισε η οικογένειά μου από τη Λέσβο στην Αμερική. Έτσι, πήραν αμερικανική υπηκοότητα και διαβατήριο όλα τα παιδιά του. Ο μπαμπάς μου είναι Αρμένιος και οι γονείς μου παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη.

Γεωγραφικά δεν ήξερα καν πού βρίσκεται η Λέσβος, αλλά πριν από μερικά χρόνια πήγαμε με τον φίλο μου Φώτη Σεργουλόπουλο στο νησί και ευχαριστηθήκαμε την όμορφη διαμονή μας στο Πλωμάρι. Μου αρέσει να απολαμβάνω το ούζο όταν είμαι στην Ελλάδα και στο νησί, το φρέσκο φαγητό, το ψάρι και δυο τρία καλά παραδοσιακά νόστιμα μεζεδάκια σε κάποια ταβέρνα δίπλα στη θάλασσα κι άλλοτε πάνω στην πλατεία του Πλωμαρίου. Αν δεν είναι αυτή η απόλυτη καλοκαιρινή εικόνα, τότε τι είναι;

Φώτης Σεργουλόπουλος και Patricia Field

Τα ονόματα των παραλιών δεν τα θυμάμαι, αλλά λίγη σημασία έχουν – άλλοτε προσιτές και άλλοτε απόμερες, με τα κρυστάλλινα πράσινα νερά τους έκλεβαν τις εντυπώσεις και σε προσκαλούσαν για βουτιές.

Θυμάμαι τη μέρα που πήγαμε σε ένα σχολείο κοντά στο βουνό πάνω από το Πλωμάρι και είχα μια υπέροχη στιγμή με τα παιδιά εκεί. Μιλούσαμε, παίζαμε, ζωγραφίζαμε, κάναμε τέχνη, αυτό το συναίσθημα του να είμαι δίπλα στα παιδιά μου δίνει ζωή.

Τα νησιά της Ελλάδας είναι όλα ιδιαίτερα και μαγευτικά, έχουν ζωντάνια. Λατρεύω και το νησί της Σαντορίνης που είχαμε πάει με την αγαπημένη μου φίλη Άννα Βίσση και ανακαλύψαμε την αρχαία τέχνη μέσα από ένα βιβλίο. Μου έχει λείψει πολύ η Λέσβος, ελπίζω σύντομα να βρεθώ εκεί ξανά στους χαλαρούς ρυθμούς της.

*H Patricia Field είναι η μυθική fashion stylist του «Sex and the City» (1998-2004) και σχεδιάστρια μόδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ