- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ζάκυνθος της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου
«Κάθε φορά που έρχομαι στο νησί νιώθω κάθε παιδική μου κίνηση να με συντροφεύει, να θυμάμαι τη μαγική στιγμή απ’ όπου ξεκίνησαν όλα»
Η τενίστρια Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου γράφει για τη δικιά της Ζάκυνθος
Οι διακοπές στη Ζάκυνθο έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Με φέρνουν πίσω στην ηλικία των 11 ετών, τότε που έζησα στο νησί για περίπου έναν χρόνο, κάνοντας τις πρώτες μου προπονήσεις στα δύο γήπεδα κοντά στο λιμάνι. Θυμάμαι τα πρώτα μου σερβίς, forehand, backhand, τις πρώτες μου επιτυχίες και αποτυχίες στον τότε σύλλογο του ΖΑΟ. Εκεί που ξεκίνησαν όλα με σκοπό να γίνω επαγγελματίας τενίστρια. Ένα μικρό παιδί με μεγάλο όνειρο να παίξει σε παγκόσμια πρωταθλήματα.
Από τότε επιστρέφω στο νησί για διακοπές. Τώρα, όμως, μπορώ πραγματικά να απολαύσω την κινηματογραφική ομορφιά του, τις απαλές και μεταξένιες αμμουδιές, την εκπληκτική απόχρωση του μπλε, την πολιτιστική κληρονομιά του, το πεντανόστιμο φαγητό και τη διασκέδαση του νησιού. Η ποικιλομορφία του τοπίου το κάνει να ξεχωρίζει ενώ η θέα είναι απλά μοναδική από κάθε σημείο. Η Ζάκυνθος για μένα υπερέχει στα μοναδικά, πεντακάθαρα νερά της. Για βουτιές με την παρέα προτιμώ τη γραφική παραλία Πόρτο Λιμνιώνας και για πιο χαλαρές καταστάσεις επιλέγω την παραλία Κερί και τον Γέρακα. Αγαπημένος προορισμός είναι πάντα τα μέρη προς Άγιο Νικόλαο, από εκεί μπορείς εύκολα να πας στα πιο γραφικά σημεία στο νησί, ανάμεσά τους και οι Γαλάζιες σπηλιές, και να απολαύσεις την πιο εκπληκτική θέα. Να θαυμάσεις τη φυσική ομορφιά της, λουσμένη με το φως του ήλιου.
Για ένα καφέ μετά τα μακροβούτια και τις ατελείωτες βόλτες πάνω κάτω στην παραλία –πριν το μεσημεριανό– ιδανικό είναι το εστιατόριο Keri Lighthouse, στο χωριό Κερί με απίστευτη θέα, ενώ από την άλλη πλευρά του νησιού το αγαπημένο μου spot τόσο για καφέ όσο και για φαγητό είναι η Magda Canteen που βρίσκεται πάνω από την παραλία Ξύγκια - Πελαγάκι. Για θαλασσινά, και κυρίως μούρλια καλαμάρι, πηγαίνω πάντα στο Klontiraki, ενώ αν θέλω να γευτώ την αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα της Ζακύνθου θα την απολαύσω στο εστιατόριο Καντούνι. Αν πάλι είμαι για πιο γκουρμέ καταστάσεις και θέλω να ακούσω live music, επιλέγω το εστιατόριο Botanic Garden. Για χαλαρό ποτό και δροσερά κοκτέιλ μου αρέσει να πηγαίνω στο Movida, που βρίσκεται πάνω από την πόλη. Η πόλη για μένα είναι άκρως γοητευτική, έχει την ωραιότερη ενέργεια και υπόσχεται να σου χαρίσει μία από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες της ζωής σου. Βλέπεις τον κόσμο να διασκεδάζει και να χαίρεται, να ανακαλύπτει κι άλλο τη μοναδικότητά της, αισθάνεσαι τον παλμό. Κάθε φορά που έρχομαι στο νησί νιώθω κάθε παιδική μου κίνηση να με συντροφεύει, να μου δίνει δύναμη και να με κάνει να θέλω να επιστρέφω ξανά και ξανά, να θυμάμαι τη μαγική στιγμή απ’ όπου ξεκίνησαν όλα.
* Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είναι επαγγελματίας τενίστρια και no 164 στην παγκόσμια κατάταξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις ταξιδιωτών
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις χρηστών
Συγκρατημένη η ζήτηση σύμφωνα με τη FedHATTA - Οι εκδομείς επιλέγουν οικονομικότερες αποδράσεις
Το Χάρλεμ, ο κόσμος της Μάρτζορι Έλιοτ και οι νέες εμπειρίες που αναζωπυρώνουν το συναίσθημα
Τριήμερο αναψυχής, μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο
Αναδείχθηκε ως αυθεντικός και ποιοτικός νησιωτικός προορισμός
Χωρίς αυστηρό πρόγραμμα αλλά με διάθεση για εξερεύνηση, μέσα από βόλτες και γεύσεις, αποκαλύπτεται η αυθεντική ψυχή ενός τόπου που αντιστέκεται στον χρόνο
Η Qantas ετοιμάζει το ιστορικό δρομολόγιο Λονδίνο-Σίδνεϊ χωρίς ενδιάμεσο σταθμό
Το εκτενές αφιέρωμα της διεθνούς τουριστικής ιστοσελίδας Travel and Tour World
Η αναπαλαίωση ενός παλιού βαγονιού και η μετατροπή του σε κατάλυμα από τους Σεσίλια Τσάβες, Μπράντον και Πολ Κίρουαν
Μνήμες κάτω από τη γη και πάνω από τον ουρανό
Ο λόγος θα σας εκπλήξει
«Το νησί παρουσιάζεται ως μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση στις Κυκλάδες»
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.