- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην τελική ευθεία για τον βερολινέζικο χειμώνα, αφού και τα τελευταία φύλλα έπεσαν, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη. Στη Strausberger Platz και στην Jet Rudolph Gallery έγινα κι εγώ κομμάτι της μοναδικής έκθεσης-εγκατάστασης SOLO του αυστριακού καλλιτέχνη Costantin Luser, τριγυρνώντας ανάμεσα στις αντιστοιχίες καλωδίων του, που έμοιαζαν σαν σκέψεις βγαλμένες από το διάστημα με τον τρόπο που «επέπλεαν» από το ταβάνι της γκαλερί. Μοναδικό!

Οι The Knife έδωσαν ένα μοναδικό τελευταίο σόου, πέρα από τα όρια μιας συνηθισμένης συναυλίας, στο Arena στις 3 του μήνα, μιας και το γκρουπ διαλύεται μετά από αυτήν την περιοδεία.

Βίωσα τη συναυλία των Swans στον ναό του τέκνο Berghain και ακόμα ο εγκέφαλός μου προσπαθεί να συνέρθει. Χαοτικά και επικά intro, επαναλαμβανόμενες κιθάρες που ρήμαζαν την ακοή, πειραματικά κολλήματα, και ο Gira να ψέλνει στίχους σε εντάσεις απαγορευτικές. Είχαν προειδοποιήσει οι διοργανωτές δίνοντας ωτοασπίδες στην είσοδο.

25 χρόνια συμπληρώνονται από την πτώση του Τείχους και μετά την τελική άρνηση του Βowie να εμφανιστεί στην κεντρική εκδήλωση, ο τοπικός ήρωας Paul Kalkbrenner, o Peter Gabriel και αρκετοί άλλοι θα παίξουν στις 9 του Νοέμβρη στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, σε μια ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτούς που φώναξαν για ελευθερία στην τότε Ανατολική Γερμανία. Αναμένεται κοσμοσυρροή τύπου Love Parade. Παράλληλα γίνονται εκθέσεις και προβολές που έχουν θέμα το Τείχος του Βερολίνου και τις ημέρες της πτώσης του. Σχετική και η τοποθέτηση 8.000 φωτισμένων μπαλονιών σε όλο το μήκος, που χώριζε μια πόλη αλλά και έναν ολόκληρη πλανήτη για 28 χρόνια.

LICHTGRENZE from Fall of the Wall 25 on Vimeo.
Το Techno Taverna του Stassy προχώρησε και στη δημιουργία label, με δεύτερη βινυλιακή κυκλοφορία αυτή του δικού μας John Dimas (Life On Mars), ενός από τους καλύτερους παραγωγούς και dj στη house techno σκηνή. Release Party στις 5 Νοεμβρίου στο Watergate.
Στο Νeue Heimat συνεχίζεται το προσκύνημα με κόσμο μούλτι, τουριστικό αλλά και ντόπιο. Γεύσεις και μουσικές, και είχα την ευκαιρία να δισκοθετήσω την τελευταία Κυριακή. Τζαζιές, σόουλ και τα ρέστα… Μια γεύση εδώ.
Music to eat & be happy vol.1 // neue heimat berlin 11.14 by Chris Ex on Mixcloud
Το καλύτερο και πιο τρελό γκρουπ στο Fb είναι το Freeyourstuff Berlin με διαφορά, αφού δίνονται καθημερινά από τρόφιμα μέχρι έπιπλα, εισιτήρια τρένου και προφυλακτικά, αλλά έχει και ποστ που με κάνουν να γελάω μόνος μου.
Αεροπλανάκι 2 ώρες και έφτασες, μιας και ο Νοέμβρης είναι γεμάτος συναυλίες. Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά εκτός Ελλάδος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Το νέο αφιέρωμα του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller
Τοπικές γεύσεις, φυσική ομορφιά και λιγότερη τουριστική κίνηση πριν την καλοκαιρινή αιχμή
Οι μικροσκοπικές «αναπνευστικές» οπές στα παράθυρα των αεροσκαφών δεν είναι τυχαίες
Σε πλακόστρωτα σοκάκια και μικρά καφέ, η μελαγχολική μουσική των φάντο συναντά τη ζωντάνια της πόλης
Οι Μικρές Κυκλάδες στο προσκήνιο του διεθνούς θαλάσσιου τουρισμού
Το αφιέρωμα αυστριακού Μέσου στο ελληνικό νησί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.