Ταξιδια

Είναι ο Οκτώβρης ο καλύτερος μήνας για να επισκεφτείς την Σαντορίνη;

Ένα σαββατοκύριακο χαλάρωσης με μοναδικές γεύσεις, καλό κρασί και τον νησιώτικο αέρα της Σαντορίνης είναι όλα όσα χρειάζεσαι για να αντέξεις τον χειμώνα που έρχεται

labrini-trougkou.jpg
Λαμπρινή Τρούγκου
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το νησί της Σαντορίνης

Το Magma Resort στη Σαντορίνη σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις της Σπονδής αποτελούν την τέλεια απόδραση για τον Οκτώβρη

Πώς μοιάζει μια απόδραση σε νησί τον Οκτώβρη; Στη Σαντορίνη ο Οκτώβριος δεν διαφέρει πολύ από τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι παραλίες του νησιού έχουν ακόμη την ιδανική θερμοκρασία για βουτιές. Τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, όποτε και να επισκεφθείς το νησί, σου κόβουν την ανάσα και οι κάτοικοι των παραδοσιακών χωριών συνεχίζουν να εργάζονται, για να προσφέρουν μια υψηλής ποιότητας φιλοξενία στους επισκέπτες.

Τα νερά της Σαντορίνης
© Christos Drazos Photography

Το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που θα ταξιδέψει στη Σαντορίνη τον Οκτώβρη, για να κάνει ένα διάλειμμα από την δουλειά που μόλις έχει ξεκινήσει, είναι να επιλέξει του ένα μέρος με παροχές ανάλογες της ανάγκης του για χαλάρωση. Το Magma Resort Santorini by Hyatt είναι ένα κατάλυμα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, που παρέχει πραγματική ηρεμία στο σώμα και το πνεύμα. Το ξενοδοχείο, έχοντας στο πλευρό του τη Swot Hospitality, υποδέχεται επισκέπτες όλο τον χρόνο και τους αποκαλύπτει με ποικίλους τρόπους την αυθεντική εμπειρία της Σαντορίνης, καθώς σε κάθε στοιχείο αντιπροσωπεύει οι παραδόσεις του τόπου. Η ανεπιτήδευτη ομορφιά και τα χρώματα του νησιού αποτυπώνονται άριστα στα κομψά δωμάτια και τις σουίτες του Magma Resort Santorini μέσω της μίνιμαλ διακόσμησης και των γήινων τόνων τους. Καθένα από αυτά διαθέτει βεράντα, ιδιωτική πισίνα και άνετους χώρους καθιστικού. Έκτος από το design, στο Magma Resort η χαλάρωση επιτυγχάνεται και μέσω ένος κατάλληλα διαμορφωμένου κέντρου ευεξίας, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει Spa και άλλες ειδικές θεραπείες.

Το Magma Resort Santorini
© Christos Drazos Photography
To Magma Resort Santorini
© Christos Drazos Photography

Tο αίσθημα χαλάρωσης δημιουργείται και από τον ίδιο τον χαρακτήρα του νησιού, αλλά και από τις δραστηριότητες, που είναι διαθέσιμες για τους επισκέπτες. Μια κρουαζιέρα με ιστιοφόρο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία, για να εξερευνήσετε τη Σαντορίνη και συγχρόνως να απολαύσετε στιγμές ευεξίας. Αυτή επιλογή ενδείκνυται ιδιαίτερα στην περίπτωση που η εξόρμηση σας στην Σαντορίνη είναι μικρής διάρκεια: σε μια διάρκειας πέντε ωρών μπορείται να επισκεφτείτε τα Φήρα, την πρωτεύουσα του νησιού και το Παλιό της λιμάνι, το Αμμούδι, το Ημερογβίλι, την Νέα Καμένη και τις Ιαματικές πηγές, το ξακουστό Ηφαίστειο, το Μαύρο βουνό και τη Θηρασιά. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, θα μπορέσετε να κάνετε μια «φθινοπωρινή» βουτιά στα νερά του Σπηλαίου της φώκιας, της Λευκής και της Κόκκινης παραλίας. Σε αυτό το σημείο δεν χωράνε δισταγμοί. Τα γαλαζοπράσινα νερά της Σαντορίνης σε συνδυασμό με το ειδυλλιακό τοπίο πείθει και τους πιο διστακτικούς να κάνουν μια βουτιά από το ιστιοφόρο στη θάλασσα. Για την κρουαζιέρα μας εμείς επιλέξαμε την εταιρεία Saint Yachting.

H κρουαζιέρα με το ιστιοπλοϊκό της Saint yachting
Πεζοπορία προς το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Το ηφαιστιογενές έδαφός της χαρίζει στη Σαντορίνη μια μεγάλη γκάμα τοπικών λαχανικών, όπως η λευκή μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, τα τοπικά άνυδρα αγγούρια αλλά και άλλα προϊόντα όπως η κάπαρη και η φάβα. Όλα τους, ομολογώ, έχουν έντονη και ξεχωριστή γεύση. Η Σπονδή, το πολυβραβευμένο εστιατόριο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, εγκαινίασε πρόσφατα το παράρτημά του στην Σαντορίνη. Στην ονομασία του εστιατορίου διατηρήθηκε η λέξη Magma, επειδή οι ιδιοκτήτες θέλησαν να υιοθετήσουν την φιλοσοφία του μάγματος, στην οποία βασίζεται όλο το ξενοδοχείο Magma Resort. Με βάση αυτό και μετά από πολύ σχεδιασμό, άνοιξε το εστιατόριο Magma by Spondi μέσα στις εγκαταστάσεις του Magma Resort. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε ξεχωριστό πιάτο του Magma by Spondi αποτυπώνει πιστά το νόημα της λέξης “Μάγμα”, καθώς δημιουργεί αυτό το αίσθημα έκρηξης. Δεν υπάρχουν "καλύτερα" πιάτα στο μενού του Magma by spondi. Αν δεν τα δοκιμάσεις όλα, σίγουρα κάτι θα χάσεις.

Πίατο από το μενού του Magma by Spondi
© Christos Drazos Photography

 

Πίατο από το μενού του Magma by Spondi
© Christos Drazos Photography
Πίατο από το μενού του Magma by Spondi
© Christos Drazos Photography

Η εμπειρία ενός γεύματος στο Magma by Spondi, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον βραβευμένο με αστέρια Michelin Arnaud Bignon, με θέα την απίστευτη φυσική ομορφιά της Σαντορίνης είναι αξεπέραστη. Τα ποτά, που συνοδεύουν τα πιάτα του εστιατορίου, αναλαμβάνει το αγαπημένο και επίσης βραβευμένο bar της Αθήνας, Βarro Νegro, με την ειδική επιμέλεια της πολυτάλαντης Ελπίδας Αντωνοπούλου.

Τα cocktails του Magma Resort Santorini με την επιμέλεια του Barro negro

Αν δεν το γνωρίζατε ήδη, το νησί της Σαντορίνης είναι φημισμένο για τα κρασιά του. Η κυρίαρχη αμπελοοινική ποικιλία του τόπου είναι το Ασύρτικο, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία των υπόλοιπων ιδιαίτερων ποικιλιών που υπάρχουν σε μικρότερες ποσότητες. Το ξακουστό Vinsanto, το επιδόρπιο κρασί της Σαντορίνης, αξίζει ειδική αναφορά λόγω της απερίγραπτης γεύσης του. Μην εγκαταλείψετε το νησί αν δε το δοκιμάσετε! Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι η Σαντορίνη είναι ένα από τα αρχαιότερα οινοπέδια του κόσμου με παράδοση που ξεκινά από τον 17ο αιώνα π.Χ. Η ανασύσταση των αμπελώνων, τρεις αιώνες μετά την ηφαιστειακή έκρηξη της μινωικής περιόδου, προσέδωσε στην παραγωγή κρασιού του νησιού μια μοναδικότητα που δεν συναντάται σε κανένα άλλο μέρος. Η πρόταση μας για να ξεκινήσετε την έρευνα σας σχετικά με την οινοποιεία της Σαντορίνης είναι μια επίσκεψη στο κτήμα Σιγάλα.

Το χαρακτηριστικό επιδόρπιο κρασί Vinsanto στο κτήμα Σιγάλα

Όσο λίγος και αν είναι ο χρόνος που διαθέτετε κατά την εξόρμηση σας στην μαγευτική Σαντορίνη, η εμπειρία εκεί δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη, αν δεν περιηγηθείτε στα παραδοσιακά χωριά του νησιού. Πέρα από τη θέα της ξακουστής καλντέρας, η Θήρα έχει 26 μικρά χωριά που αποτελούν πραγματικό κόσμημα για το νησί. Η θέα που διαθέτει το καθένα από αυτά παρουσιάζει τις διαφορετικές πτυχές της Σαντορίνης, από τις οποίες ξεπηδά η ενδιαφέρουσα ιστορία του τόπου: ο Πύργος, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, έχει βενετσιάνικο χαρακτήρα με αρχοντικά και σκαλωτά καλντερίμια· το Εμπορείο ατενίζει τη θάλασσα της Περίσσας και του Περίβολου με κτίσματα, στα οποία καταργούνται οι συμβάσεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και γλυπτικής· το Ακρωτήρι είναι το μικρό ψαροχώρι με τα πολυώροφα κτίρια και τις πολύχρωμες τοιχογραφίες. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά γραφικά χωριά της Σαντορίνης.

Τα σοκάκια της Σαντορίνης

Παράλληλα, βέβαια, μοναδική είναι και η εμπειρία της βόλτας στην “αθέατη” πλευρά του νησιού, στην οποία παραγωγοί με βιολογικά αγροκτήματα σε ξεναγούν στην εξίσου ιδιαίτερη αγροτική πλευρά του τόπου. Ο Πέτρος Οικονόμου, ιδιοκτήτης του Anydro tours, μας μύησε στην διαδικασία της παραγωγής της ντομάτας στη Σαντορίνη.

O Πέτρος Οικονόμου, ο ιδιοκτήτης του Anydro tours

Το νησί της Σαντορίνης προσφέρει πληθώρα επιλογών τόσο για εκείνους που θέλουν να χαθούν μέσα στην ιστορία του τόπου, των τοπικών προϊόντων και της φυσικής του ομορφιάς, όσο και για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν στη θέα του απέραντου κάλλους του νησιού. Η σωστή επιλογή του μέρους διαμονής και ένας υποτυπώδης «προγραμματισμός» μπορεί να σας χαρίσει μια ονειρεμένη απόδραση. Αν τελικά το επόμενο σαββατοκύριακο, τέτοια ώρα ακριβώς, ανοίγετε την πόρτα του Magma Resort, αντικρίζετε τη θέα από το μπαλκόνι σας, δοκιμάζετε την πρωτοποριακή κουζίνα του και περιηγείστε στο νησί, θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο διαδεδομένη η άποψη ότι μια από τις καλύτερες περιόδους για να επισκεφτεί κανείς τη Σαντορίνη είναι ο Οκτώβρης.

To μπαλκόνι του Magma Resort Santorini
© Christos Drazos Photography

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ