Ταξιδια

4+1 λόγοι να επισκεφτείς τον Βόλο φέτος το χειμώνα

Η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε και εμείς ετοιμαζόμαστε για μικρές -ή και μεγάλες- αποδράσεις

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
16’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλος, Ελλάδα
© Unsplash/ Lisa Camichos

Οι πολυτελείς, ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες Salina Spa Villas στις Αλυκές Βόλου είναι η τέλεια επιλογή για χαλαρωτικές και ήρεμες διακοπές, μακριά από τη βουή της πόλης, αλλά ταυτόχρονα τόσο κοντά σε όλες τις δραστηριότητες της

Οκτώβριος. Τα πρωτοβρόχια και τα πρώτα κρύα μας καλωσορίζουν δειλά δειλά στη χειμερινή σεζόν. Η πόλη αποκτά πάλι ζωή και εμείς επιστρέφουμε σε αδιάκοπους ρυθμούς καθημερινότητας. Ωστόσο μία μικρή απόδραση από τη ρουτίνα είναι κάτι που όλοι αναζητάμε με την πρώτη ευκαιρία. Το ζήτημα είναι ποιον προορισμό θα ακολουθήσουμε. Αρνούμενοι να αποχαιρετήσουμε το γλυκό καλοκαιράκι, το αιώνιο δίλημμα που προκύπτει είναι: τοποθεσία σε βουνό ή θάλασσα; Αλλά ποιος είπε ότι πρέπει να επιλέξουμε, όταν μπορούμε να εξασφαλίσουμε και τα δύο.  

Έχοντας το προνόμιο να βρίσκεται στους πρόποδες του Πηλίου, του μυθικού βουνού των Κενταύρων, ο Βόλος μας επιφυλάσσει καλό καιρό όλο το χρόνο, με τη θάλασσα και την αύρα του βουνού να κυριαρχούν σε όλες τις περιοχές της πόλης. Πέρα από τον άχαστο συνδυασμό βουνού και θάλασσας, ο Βόλος καθίσταται εξαιρετική επιλογή για (χειμερινά) getaways για τους πέντε παρακάτω λόγους

1. Γεωγραφική θέση

Πρώτον, η γεωγραφική θέση του νομού Μαγνησίας, στο κέντρο σχεδόν της Ελλάδας, καθιστά εύκολη την πρόσβαση από όλες τις περιοχές με όλα τα μεταφορικά μέσα. Τόσο οδικώς, με αυτοκίνητο, με ΚΤΕΛ ή τρένο, όσο και αεροπορικώς μέσω του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου.

2. Παραδοσιακή γαστρονομία

Δεύτερος λόγος είναι η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία που μας προσφέρει απλόχερα αυτός ο τόπος σε κάθε του «γωνιά». Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Βόλου είναι τα φημισμένα τσιπουράδικα, τα οποία αποτελούν μια παράδοση που προέρχεται από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες και κρατείται έως σήμερα. Τι πιο ωραίο από το καθιερωμένο τσίπουρο συνοδευόμενο από μεζέδες και φρέσκα ψάρια, καραβιδομακαρονάδες και θαλασσινά δίπλα στην θάλασσα κατά μήκος της παραλίας; Συγχρόνως, στα παραδοσιακά ταβερνάκια -κυρίως στα γραφικά χωριά του Πηλίου- συναντάμε τοπικές γεύσεις όπως μανιτάρια του βουνού, σπετσοφάι, τσιτσίραβλα, υπέροχες πίτες, λουκάνικα και κρέατα τοπικών παραγωγών.

3. Διαμονή υψηλών προδιαγραφών

Η διαμονή -ίσως και η πιο σημαντική παράμετρος σε ένα ταξίδι είτε αυτό είναι μικρής ή μεγάλης διάρκειας, αναψυχής ή επαγγελματικό, ρομαντικό ή περιπετειώδες. Άνετη, φιλόξενη και μοντέρνα. Τρία χαρακτηριστικά που μαζί με την ιδιωτικότητα χαρακτηρίζουν την τέλεια διαμονή.

Έχοντας ως πυλώνες τα ανωτέρω, οι πολυτελείς, ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες βίλες διακοπών Salina SPA Villas ήρθαν να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο την τουριστική ανάπτυξη της θεσσαλικής πόλης και να προτείνουν έναν εναλλακτικό τρόπο πολυτελούς διαμονής, για όλο το χρόνο. Αυτή η νέα και φρέσκια άφιξη στις Αλυκές - ένα προάστιο του Βόλου που απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη- φέρνει την επανάσταση στην τουριστική διαμονή της περιοχής προσφέροντας μια πληθώρα παροχών και ανέσεων. Συγκεκριμένα, πρόκειται για πολυτελείς αυτόνομες βίλες που η κάθε μία διαθέτει 3 υπνοδωμάτια -καθένα με το δικό του εσωτερικό μπάνιο (ensuite bathroom), ιδιωτική εξωτερική πισίνα, μπάρμπεκιου και τζάκι, ενώ οι ιδιωτικές για κάθε βίλα εγκαταστάσεις SPA (σάουνα και υδρομασάζ) προσφέρουν πολυτέλεια και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Σημειώνεται πως οι πισίνες στις βίλες είναι νέας οικολογικής τεχνολογίας (ecopool), αλμυρού νερού και έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως θερμαινόμενες.

ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα
Salina Spa Villas
δωμάτιο και μπάνιο
Salina Spa Villas
τζακουζι, χαμαμ, ντους
Salina Spa Villas

Το Salina SPA Villas είναι το νέο απόκτημα των τουριστικών επιχειρήσεων Salina Volos που διαθέτουν και το πολύ επιτυχημένο ξενοδοχείο διαμερισμάτων Salina Premium Residences, που λειτουργεί στην πόλη του Βόλου από τον Οκτώβριο του 2020. Πρόκειται για lux διαμερίσματα και διώροφα lofts – μίνι μεζονέτες που έχουν υπνοδωμάτιο στον επάνω όροφο, σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο και μπαλκόνι με θέα στο βουνό (Πήλιο), την πόλη ή/και τη θάλασσα (Παγασητικός).

Το όνομα των καταλυμάτων της επιχείρησης είναι εμπνευσμένο από τις Αλυκές (Salinas) που είναι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σημαντικοί χώροι, καθώς το αλάτι αποτελεί βασικότατο στοιχείο στη διατροφή όλων των λαών της γης. Έτσι, δημιουργήθηκε με αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα το Salina Residences & Villas, οι «αλατένιες» κατοικίες, στο Βόλο και τις Αλυκές! Και στα δύο καταλύματα υιοθετείται η φιλοσοφία “less is more” -που μας βρίσκει 100% σύμφωνους- με έμφαση στις λιτές διακοσμητικές γραμμές και την διακριτική πολυτέλεια ως αρχιτεκτονική προσέγγιση. Με όνειρο τους να συνδυάσουν τις σύγχρονες παροχές και υπηρεσίες φιλοξενίας με τις ελληνικές αξίες και την παράδοση του τόπου μας και με στόχο να μας εξασφαλίσουν μια διαμονή που θα αποπνέει οικειότητα και ζεστασιά, το Salina Residences & Villas μας εγγυάται ότι θα ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις μας κάνοντας μας να νιώσουμε «σαν στο σπίτι μας».

δωμάτιο με πινακίδα welcome
Salina Spa Villas

σαλόνι
Salina Spa Villas

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα πραγματοποιήθηκαν τα λαμπερά εγκαίνια των Salina SPA Villas με τους εκλεκτούς καλεσμένους να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και να εύχονται κάθε επιτυχία σε ένα κατάλυμα που αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην αναβάθμιση της τουριστικής διαμονής της πόλης του Βόλου. Όπως, γίνεται αντιληπτό οι πολυτελείς, ευρύχωρες και πλήρως εξοπλισμένες Salina Villas είναι η τέλεια επιλογή για χαλαρωτικές και ήρεμες διακοπές, μακριά από τη βουή της πόλης, αλλά ταυτόχρονα τόσο κοντά σε όλες τις εκδηλώσεις της.

4. Εξορμήσεις όλων των ειδών

Ωστόσο, ένα πλήρες πρόγραμμα διακοπών επιβάλλεται να περιέχει εξορμήσεις. Ο Βόλος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση (από 10 έως 30 λεπτά) από τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, Μηλιές, Βυζίτσα, Μακρινίτσα, Πορταριά και Άγιος Λαυρέντιος -ιδανικά για φυσιολατρικές εξορμήσεις. Από την άλλη, οι αστικές περιπέτειες πέρα από ατέλειωτες βόλτες κατά μήκος του Παγασητικού, περιλαμβάνουν περιήγηση στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο που φιλοξενεί ευρήματα από τις αρχαιολογικές έρευνες που ξεκίνησαν στη Θεσσαλία στις αρχές του 20ού αιώνα και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, αλλά και στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας Τσαλαπάτα. Στο λόφο «Σωρός», λίγο έξω από τις Αλυκές, υπάρχουν ερείπια του αρχαίου οικισμού Παγασές και το ιερό του Έλληνα θεού Απόλλωνα.

5. Μοναδικές δραστηριότητες

Must δραστηριότητες -λίγα λεπτά μακριά από το Βόλο- είναι το canyoning και συγκεκριμένα η διαδρομή Via Ferrata στο φαράγγι του Πηλίου -για δυνατούς παίκτες-, το σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου στα Χάνια και η ιππασία στην Τσαγκαράδα. Προσωπικά, αγαπημένη δραστηριότητα που σε μεταφέρει σε άλλο χωροχρόνο, είναι η βόλτα με το ξακουστό τρενάκι του Πηλίου: στον παλιό σταθμό στις Μηλιές, συναντάμε ένα από τα πιο γραφικά τρένα της ελληνικής σιδηροδρομικής παράδοσης, το γνωστό «Μουντζούρη». Η διαδρομή διασχίζοντας την απέραντη φύση είναι περίπου 16 χιλιόμετρα με αφετηρία τα Άνω Λεχώνια και τερματικό σταθμό -μα φυσικά- τις Μηλιές.

σαλόνι

Για όλους αυτούς τους λόγους, είτε είναι 28η Οκτωβρίου, είτε Χριστούγεννα είτε οποιαδήποτε άλλη περίοδος, πάρε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη, τον φίλο ή το συνεργάτη, το αμάξι ή το αεροπλάνο και δίνουμε ραντεβού στο Βόλο. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να επιστρέψουμε ανανεωμένοι πίσω στη βάση μας. Τώρα ξέρεις και τι να κάνεις και πού να μείνεις.

Σημαντική σημείωση: Παρέχεται ειδική προσφορά σε όσους επικοινωνήσουν με τη Salina Villas & Residences μέσω του Athens Voice. Συγκεκριμένα, όσοι από εσάς κάνετε κράτηση απευθείας μέσω τηλεφώνου (στα 24210 85505 και 6939373783), θα αποκτήσετε ειδικές τιμές προσφοράς στις βίλες και στα διαμερίσματα του Salina Residences & Villas, αναφέροντας την κωδική ονομασία "Athens Voice".

Στοιχεία Επικοινωνίας: T: +30 24210 85505, K: +30 6939373783, E: info@salina-volos.gr, w: www.salina-volos.gr
Διευθύνσεις:
SALINA PREMIUM RESIDENCES: 
Στρ. Καλέργη 11, Νεάπολη, 38334, Βόλος
SALINA SPA VILLAS: Εκαταίου 5, Αλυκές, 38334, Βόλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ