Ταξιδια

Η Σκιάθος της Μαρίνας Ασλάνογλου

«Ένα ξαφνικό ταξίδι ήταν η αφορµή να ερωτευτώ πρώτα το νησί και µετά τον άντρα µου Δηµοσθένη»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου

Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου γράφει για τη δική της Σκιάθο.

Η Σκιάθος για µένα είναι ιδανικός προορισµός για το καλοκαίρι. Είναι ένα από τα πιο ονειρικά ελληνικά νησιά. Παρ’ όλο που είµαι από την Κρήτη και την αγαπώ γιατί έχω συγγενικούς δεσµούς, µε τη Σκιάθο έχω δεσµούς συναισθηµατικούς. Είναι το µέρος που περνάω πάντα καλά, που ηρεµώ και ξεκουράζοµαι. Το πανέµορφο αυτό νησί των Σποράδων, µε τα καταπράσινα νερά, την πυκνή βλάστηση και τη χρυσή άµµο, είναι ο δικός µου προσωπικός παράδεισος. Ένα ξαφνικό ταξίδι ήταν η αφορµή να ερωτευτώ πρώτα το νησί και µετά τον άντρα µου Δηµοσθένη, ο οποίος έχει καταγωγή από εκεί.

Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου με την οικογένειά της

Μόλις κατέβηκα από το πλοίο ένιωσα µια παράξενη ενέργεια. Ένιωθα ότι το ήξερα το µέρος, σαn να το είχα ξαναδεί, να είχα ζήσει κάποτε εκεί, ήταν τόσο οικείο και ζεστό. Η Σκιάθος προσφέρει πολλούς και διαφορετικούς τρόπους για να περάσει κανείς αξέχαστα τις διακοπές του. Από βουτιές σε ερηµικές παραλίες που έχουν πρόσβαση µόνο µε ταχύπλοο, όπως τα διάσηµα και πανέµορφα Λαλάρια, ή σε πλήρως εξοπλισµένες, όπως οι Κουκουναριές και ο Βρωµόλιµνος. Περίπατοι στα πλακόστρωτα σοκάκια, φαγητό σε υπέροχα εστιατόρια –είτε στην πόλη είτε στο πιο ψηλό σηµείο του νησιού, στον Πλάτανο µε την πανοραµική θέα–, κοκτέιλ στις Μαξιλάρες στο παλιό λιµάνι και µετά για ποτό µέχρι αργά στα νυχτερινά µαγαζιά, επίσκεψη στα αξιοθέατα µε ιστορία αιώνων όπως το Μπούρτζι, το παλιό Κάστρο, η µονή Ευαγγελιστρίας και φυσικά το σπίτι του Παπαδιαµάντη.

Η ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου με την οικογένειά της

Στη Σκιάθο έχω ζήσει υπέροχες στιγµές. Μέσα σε αυτές είναι εννοείται και ο γάµος µας, ένα τριήµερο πάρτι µε αγαπηµένους φίλους και συγγενείς µε φόντο τα µαγικά τοπία του νησιού. Πριν τρία καλοκαίρια µεγάλωσε η παρέα µας και οι διακοπές µάς βρίσκουν πάντα στα αγαπηµένα µας µέρη πλέον µε τον γιο µας που δηµιουργεί τις δικές του αναµνήσεις στο νησί µε τα ξαδελφάκια και τους φίλους του. Την αγαπώ τη Σκιάθο όχι µόνο για όσα έχω ζήσει εδώ, αλλά και για αυτά που ξέρω ότι θα ζήσω στο µέλλον...

Μαρίνα Ασλάνογλου είναι ηθοποιός.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για τη Σκιάθο εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ