Ταξιδια

Σαμοθράκη 2020:Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Άγριο νησί: άγρια φύση, άγρια νερά, ιδιαίτεροι άνθρωποι

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαμοθράκη ©Unsplash/ Lucian Alexe
Σαμοθράκη ©Unsplash/ Lucian Alexe

Σαμοθράκη: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2020

Άγριο νησί: άγρια φύση, άγρια νερά, ιδιαίτεροι άνθρωποι που δεν σε βάζουν εύκολα στην παρέα τους, αλλά αν τους κερδίσεις και τους συναναστραφείς, θα διδαχτείς τι θα πει χαλαρότητα. Θα δεις κατσικάκια να σου κόβουν τον δρόµο ή να σου κάνουν παρέα στην ακτή. Όταν θα φύγεις, σίγουρα θα σου λείψει ο ήχος από τα τζιτζίκια! 

Τι να δεις

Τα ορεινά χωριά της και κυρίως τη Χώρα, που είναι αµφιθεατρική και γραφική. Επίσης, να βαδίσεις στα βουνά της, αλλά µε προσοχή γιατί κρύβουν κινδύνους. Η κορυφή Φεγγάρι µε υψόµετρο 1.695 µέτρα είναι προσβάσιµη (ξεκινάς από τα Θέρµα πρωί πρωί). Να δεις τους πύργους της για την αρχιτεκτονική τους και κυρίως τον Πύργο των Παλαιολόγων στην εκβολή του Φονιά. Επίσης, το Ιερό των Μεγάλων Θεών στην Παλαιόπολη. Κι όταν κουραστείς, να αράξεις κάτω από τα πλατάνια.

Πού να κολυµπήσεις

Οι παραλίες της Σαµοθράκης είναι µάλλον µετρηµένες. Οι Κήποι έχουν κρυστάλλινα νερά, αλλά χοντρό βότσαλο, οπότε θα χρειαστείς παπουτσάκια. Η Παχιά Άµµος έχει… παχιά άµµο και µαζεύει όλο τον κόσµο. Μπάνιο θα κάνεις βέβαια και στις βάθρες, τις λιµνούλες δηλαδή που σχηµατίζουν µικροί καταρράκτες. Έχει και δύσκολες και εύκολες βάθρες, µε τα νερά τους να είναι από δροσερά µέχρι παγωµένα. Επίσης υπάρχουν καϊκάκια που σε πηγαίνουν σε µυστικά µέρη για µπάνιο και βουτιές.

Πού να µείνεις 

Πολύ χρήσιµος τουριστικός σύνδεσµος είναι www.samothraki-tourism.gr. Έχει και ωραία ξενοδοχεία η Σαµοθράκη, και πολλά ενοικιαζόµενα δωµάτια και κάµπινγκ. 

Τι να φας

Στη Σαµοθράκη είσαι, όπου και να φας καλά θα είναι. Το νησί φηµίζεται για το νόστιµο και τρυφερό κατσίκι του, τον τσιγεροσαρµά που είναι θρακιώτικη σπεσιαλιτέ και φυσικά για όλα τα ελληνικά πιάτα (από γεµιστά µέχρι παστίτσιο) στην καλύτερη εκδοχή τους. Φυσικά και έχει και ψάρια, τι νησί θα ήταν;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ