- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σίφνος του Βλαδίμηρου Κυριακίδη
«Τα γυρίσματα της ταινίας "Νήσος" μας απασχολούσαν γύρω στις 12 ώρες καθημερινά αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε να γνωρίσουμε τις ομορφιές του νησιού»
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης γράφει στον Summer Guide 2020 της ATHENS VOICE για την Σίφνο.
Του Βλαδίμηρου Κυριακίδη
Ξεκινώ από την άφιξή μου στη Σίφνο. Ήταν λίγο μετά το Πάσχα, Απρίλιος, που φτάσαμε στο λιμάνι της Σίφνου, απόγευμα προς βραδάκι. Όλα ήταν έρημα. Θυμάμαι, είχα πει «εδώ ή συνταξιούχος έρχεσαι ή ερωτευμένος. Και στις δύο περιπτώσεις κλείνεσαι στο ξενοδοχείο και δεν το κουνάς». Πόσο λάθος εκτίμηση. Δεν πέρασαν δύο βράδια για να γνωρίσω την υπεροχή της Σίφνου ανάμεσα στα διάσημα νησιά της Ελλάδας.
Τα γυρίσματα της ταινίας «Νήσος» μας απασχολούσαν γύρω στις 12 ώρες καθημερινά αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε να γνωρίσουμε τις ομορφιές του νησιού. Θα ξεκινήσω από τις Καμάρες, την παραλία του λιμανιού και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που έμενα. Τα ρεπό μου και τα βράδια μου τα περνούσα ξαπλωμένος στις ξαπλώστρες μπροστά στον «Ίσαλο», το καλοκαιρινό beach bar, αλλά και στο διπλανό στο «Folie». Ειδικά ο «Ίσαλος» είχε γίνει το καθημερινό λιμάνι όπου ακουμπούσα το κουρασμένο μου κορμί και απολάμβανα τους μεζέδες και το ποτό μου.
Αρκετές φορές βέβαια η πρωτεύουσα της Σίφνου, η Απολλωνία, μας άνοιγε τις πόρτες της διασκέδασης προσφέροντάς μας κάθε είδους μπαρ, εστιατόριο, παγωτατζίδικα, σουβλάκια, όλα με το μοναδικό ελληνικό χρώμα που προσφέρει το νησί. Και οπωσδήποτε μια περιήγηση στο Κάστρο, το χωριό που τα σπίτια του ενώνονται με γέφυρες. Θα αναφέρω βέβαια τα μπάνια μας στον Γλυφό. Φοβερή παραλία. Επίσης η Φασολού. Δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποια από τις δύο είχαμε πάει με τον Κώστα Βουτσά που δεν ξεχνούσε ποτέ να μας υπενθυμίζει με την παρουσία του και μόνο πως είναι πιο νέος από όλους μας. Και βέβαια στη λίστα προστίθεται και ο Πλατύς Γιαλός. Είναι ένα νησί που θες δεν θες το βάζεις στην καρδιά σου. Η αύρα του απλώνεται από την παραλία στα βουνά και τα ηλιοβασιλέματά του. Ας με διορθώσουν, αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ένα βράδυ είχα φάει ένα εξαιρετικό ψάρι στο «Τσικάλι».
Νωπή ακόμη έχω την ανάμνηση του εορτασμού των γενεθλίων μου. 26 Ιουνίου και ενώ ακόμη βρισκόμασταν στο νησί, μαζί με τον παραγωγό που είχε κι αυτός την ίδια περίπου ημερομηνία γενεθλίων, κάναμε ένα τεράστιο πάρτι στο μπαρ «Old Captain» στις Kαμάρες. Καλεσμένοι όλοι οι ηθοποιοί, το συνεργείο και φυσικά σχεδόν όλη η Σίφνος. Μείναμε μέχρι πρωίας και ακολούθησε και μπάνιο. Τα καλύτερα γενέθλια που γιόρτασα ποτέ. Μπορεί τα γυρίσματα της «Νήσου» να μας κρατούσαν απασχολημένους πολλές ώρες αλλά παρ’ όλα αυτά πρόλαβα να γνωρίσω ένα νησί που σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω.
*O Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτή την περίοδο παίζει και σκηνοθετεί στην παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει» που περιοδεύει στα ανοιχτά θέατρα της Αθήνας και της Ελλάδας από τις 13 Ιουλίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις ταξιδιωτών
Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Μπαλί της Ινδονησίας
Τα Travelers’ Choice Best of the Best Awards βασίζονται σε εκατομμύρια αξιολογήσεις χρηστών
Συγκρατημένη η ζήτηση σύμφωνα με τη FedHATTA - Οι εκδομείς επιλέγουν οικονομικότερες αποδράσεις
Το Χάρλεμ, ο κόσμος της Μάρτζορι Έλιοτ και οι νέες εμπειρίες που αναζωπυρώνουν το συναίσθημα
Τριήμερο αναψυχής, μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα
Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες το τριήμερο
Αναδείχθηκε ως αυθεντικός και ποιοτικός νησιωτικός προορισμός
Χωρίς αυστηρό πρόγραμμα αλλά με διάθεση για εξερεύνηση, μέσα από βόλτες και γεύσεις, αποκαλύπτεται η αυθεντική ψυχή ενός τόπου που αντιστέκεται στον χρόνο
Η Qantas ετοιμάζει το ιστορικό δρομολόγιο Λονδίνο-Σίδνεϊ χωρίς ενδιάμεσο σταθμό
Το εκτενές αφιέρωμα της διεθνούς τουριστικής ιστοσελίδας Travel and Tour World
Η αναπαλαίωση ενός παλιού βαγονιού και η μετατροπή του σε κατάλυμα από τους Σεσίλια Τσάβες, Μπράντον και Πολ Κίρουαν
Μνήμες κάτω από τη γη και πάνω από τον ουρανό
Ο λόγος θα σας εκπλήξει
«Το νησί παρουσιάζεται ως μια αυθεντική εναλλακτική πρόταση στις Κυκλάδες»
Βρίσκονται ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
Η Federal Aviation Administration (FAA) διευκρινίζει ότι τέτοια ζητήματα εντάσσονται κυρίως στην πολιτική εξυπηρέτησης των εταιρειών
Στη λίστα σουηδικής ιστοσελίδας
Οι top προορισμοί εσωτερικού και εξωτερικού
Για κάποιους, αυτό μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο bonus
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.