Ταξιδια

To Tinder έχει τη λύση για χώρες όπου η ομοφυλοφιλία είναι αδίκημα

Πώς η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμίων σκοπεύει να προστατεύσει τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pixabay242.gif
© Pixabay

Το Tinder θα προειδοποιεί άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όταν βρίσκονται σε χώρα όπου τιμωρείται η ομοφυλοφιλία.

Υπηρεσία προστασίας ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας θέτει σε λειτουργία το Tinder. Στόχος η προστασία των ατόμων αυτών από διώξεις, καθώς σε τουλάχιστον 70 χώρες του κόσμου, η ομοφυλοφιλία θεωρείται αδίκημα και τιμωρείται ποινικά. Σε αρκετά κράτη, μάλιστα, οι ποινές είναι μεγάλες. Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη, όταν ο κάτοχος του smartphone ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Η μεγαλύτερη εφαρμογή διαδικτυακών γνωριμίων ανακοίνωσε την Τετάρτη πως η εφαρμογή «ειδοποίηση ταξιδιού» ενεργοποιείται κάθε φορά που κάποιος χρήστης βρίσκεται σε χώρα όπου «κινδυνεύει» λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεών του. Σε μια τέτοια περίπτωση το Tinder θα του εμφανίζει την ακόλουθη ειδοποίηση:

tinder-loatki4323.gif
©Pixabay

«Με βάση τη γεωγραφική σου θέση, φαίνεται πως βρίσκεσαι σε μέρος όπου η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα μπορεί να διώκεται ποινικά. Θέλουμε να διασκεδάσεις, αλλά η ασφάλειά σου είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παρακαλούμε, συνέχισε με προσοχή και να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με κάθε νέο “ταίρι", καθώς και στις συναντήσεις σου με αγνώστους» αναφέρει το μήνυμα.

Το Tinder προσφέρει επίσης τη δυνατότητα στον χρήστη να παραμείνει «αόρατος» -εφόσον το επιθυμεί- από το... ραντάρ της εφαρμογής για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε «επικίνδυνη ζώνη». Πρακτικά, θα εξαφανίζονται προσωρινά από το προφίλ πληροφορίες αναφορικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και την ταυτότητα φύλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα μέσα στις επόμενες ημέρες τόσο για τους χρήστες iOS και iPhone συσκευών όσο και για τους χρήστες που χρησιμοποιούν λογισμικό Android.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ