Ταξιδια

Σκόπελος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Δύσκολα θα συναντήσεις αλλού στο Αιγαίο τόσο πράσινο και μπλε

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκόπελος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδασηΣκόπελος
© Ζαχαρίας Τερζόπουλος / Pixabay

Τα καλύτερα σημεία της Σκοπέλου για τις φετινές διακοπές

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Σποράδων φημίζεται για έναν μοναδικό συνδυασμό της χρωματικής παλέτας. Και η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα συναντήσεις αλλού στο Αιγαίο τόσο πράσινο και μπλε. Το 67% του νησιού καλύπτεται από παρθένο πευκόδασος, πράγμα που σημαίνει ότι θα τα πεύκα φτάνουν ακόμα και στις παραλίες! Το μοναδικό πράγμα που διακόπτει τις πρασινομπλέ αποχρώσεις είναι το λευκό των παραδοσιακών σπιτιών, αλλά και τα δεκάδες κάτασπρα ξωκλήσια σε κάθε κορυφή του νησιού. Τα γραφικά σοκάκια της Χώρας προσφέρονται για ατέλειωτες βόλτες, κι αν σας ανοίξουν την όρεξη σταματήστε σε κάποιον παραδοσιακό φούρνο για την ανεπανάληπτη σκοπελίτικη τυρόπιτα!

Tip: Οπωσδήποτε αξίζει μια επίσκεψη στο θαλάσσιο πάρκο των Βορείων Σποράδων, την προστατευμένη περιοχή όπου φιλοξενείται η μεσογειακή φώκια.

Πού να κολυμπήσεις 
Οι παραλίες στη Σκόπελο φημίζονται για τα κρυστάλλινα μπλε νερά τους. Στις ωραιότερες παραλίες του νησιού συγκαταλέγονται η Μηλιά με άμμο και βότσαλο, οι Αντρίνες που έχουν πρόσβαση από ένα (εύκολο) μονοπάτι, το Λιμνονάρι με τα ήρεμα νερά και ο Στάφυλος, όπου τα πεύκα σχεδόν αγγίζουν το νερό. Το σούρουπο να πάτε για μπάνιο στον Πάνορμο για να δείτε τον ήλιο να βουτάει στη θάλασσα. Υπέροχες παραλίες επίσης το Γλυφονέρι, το Βελανιό, η Περιβολιού και η Αρμενόπετρα.

Πού να μείνεις 
Πάρα πολλά καταλύματα για κάθε γούστο και κάθε τσέπη, ενώ υπάρχουν και ξενοδοχεία all Inclusive για όσους προτιμούν κάτι τέτοιο. Η ιστοσελίδα της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου: skopeloshotelsassociation.com

Πού να φας και να διασκεδάσεις
Στη Σκόπελο θα ευχαριστηθείτε το φαγητό! Από τις παραδοσιακές γεύσεις που ετοιμάζει κάποια γιαγιά στην κουζίνα της παραλιακής ταβέρνας μέχρι πιο δημιουργικά πιάτα, το νησί αυτό έχει τα πάντα. Να δοκιμάσετε καρυδόπιτα αλλά και αυγάτο, ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού με δαμάσκηνο (η Σκόπελος είναι γνωστή για τα δαμάσκηνά της). Για ωραία μεσογειακή κουζίνα υπάρχει το εστιατόριο Zoupa (2424024494) στη Χώρα, ακριβώς δίπλα στο παλιό ελαιοτριβείο. Το εστιατόριο Αγνάντι (2424033606) στη Γλώσσα φημίζεται για την καλή ελληνική κουζίνα, αλλά και για την ασύγκριτη θέα του. Πάνω στην παραλία του Πάνορμου θα βρεις την ταβέρνα του Γιάννη (2424024238) με πολλές σκοπελίτικες συνταγές. Η Μουριά (6991230230) είναι μια ωραία ψαροταβέρνα στην παραλία του Αγνώντα. Βρίσκεται κάτω από μια αιωνόβια μουριά, που, ναι, φύτρωσε ένα μέτρο από το κύμα. Αξίζει να κάνετε και μια στάση στον Μιχάλη στο λιμάνι για σκοπελίτικη τυρόπιτα. Για νυχτερινή διασκέδαση υπάρχει ο Μερκούριος (2424024593), με τρομερή θέα στο λιμάνι της Σκοπέλου, μουσικές από όλο τον κόσμο και ωραία cocktails. Υπέροχη θέα θα συναντήσεις και από το μπαλκόνι του cocktail bar Scala (2424024458) στο λιμάνι. Σταθερή αξία στη νυχτερινή ζωή του νησιού είναι επίσης ο Βράχος (2424029141).




Δήµος: 2424350101
Αστυνοµία: 2424022235
Λιµεναρχείο: 2424022180
Πρώτες Βοήθειες:  2424022222

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ