Ταξιδια

Η Σκόπελος της Σπυριδούλας Καραμπουτάκη

Άφθονη αγάπη απλωμένη παντού σε όλο το νησί

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
skopelos-2-spyridoulakarampoutaki-2.jpg

Η μαγείρισσα Σπυριδούλα Καραμπουτάκη μιλάει για τη δική της Σκόπελο

Από τις πρώτες μου διακοπές μαζί με τον σύντροφό μου και μάλλον η καλύτερη επιλογή. Το δικό μου νησί...

Ένα από τα νησιά των βορείων Σποράδων, που το λάτρεψα και το αγάπησα όπως κανένα άλλο. Τόσο πράσινο και τόσο οξυγόνο μαζεμένο σε ένα τόσο δα νησάκι... Ερωτεύτηκα τις παραλίες, τα καταγάλανα νερά και τα δέντρα να φτάνουν μέχρι την ακτή. Ο Στάφυλος, ο Πάνορμος, η Μηλιά, ο Αγνώντας είναι μερικές από τις υπέροχες παραλίες της Σκοπέλου. Θυμάμαι ότι είχα φάει τόσο πολύ που το σκεφτόμουν σοβαρά να ξαναμπώ για μπάνιο. Όστρακα, ψάρια και ελληνικό παραδοσιακό φαγητό σε όλα τα ταβερνάκια, σε κάθε παραλία που πηγαίναμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη γαριδομακαρονάδα και τις σκοπελίτικες πίτες που φάγαμε στο Στάφυλος restaurant.

Οι βόλτες στα σοκάκια της Σκοπέλου ήταν ατελείωτες. Μια εξαιρετική αρχιτεκτονική και αμέτρητα καλντερίμια γεμάτα λουλούδια. Εκεί κάπου, ανάμεσα, βρήκα ένα εκπληκτικό μαγαζί, το Σκοπελίτικες Πίτες Μιχάλης, και έφαγα τουλάχιστον 10 διαφορετικές πίτες. Η Σκόπελος άλλωστε φημίζεται για τις πίτες της.  

Επίσης κάθε βράδυ απαραιτήτως, μετά το βραδινό, ένα παγωτό ήταν ό,τι έπρεπε. Πολλά μαγαζάκια με χαλαρή μουσική και χαλαρό κόσμο ολοκλήρωναν την τέλεια μέρα μου στη Σκόπελο.

Για πρωινό με κλειστά μάτια θα πρότεινα το Swell coffee bar στη Χώρα της Σκοπέλου. Κρυφή μου αγαπημένη συνήθεια να επισκέπτομαι τις εκκλησίες και τα μοναστήρια σε όποιο μέρος βρίσκομαι. Και το συγκεκριμένο νησί μού έδωσε εμπειρίες τέλειες με τα 27 μοναστήρια που μετράει… από τα οποία δυστυχώς κατάφερα να δω μόνο τα 5. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία σε αυτούς τους ιερούς χώρους με την τόση ηρεμία. Στη Σκόπελο ξαναπήγα άλλες 3 φορές από τότε. Και, φυσικά, θα ξαναπάω. Λάτρεψα τους υπέροχους ανθρώπους του, το μαγευτικό τοπίο, το λαχταριστό φαγητό και το σημαντικότερο: άφθονη αγάπη απλωμένη παντού σε όλο το νησί.

* Η Σ.Κ. είναι μαγείρισσα. Αυτή την περίοδο ετοιμάζει μία συνεργασία στην Κύπρο.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Σκοπέλου εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ