Ταξιδια

Ύμνοι Telegraph για την Ελλάδα: Ιδανικός προορισμός για οικογένειες

Εγκώμιο της βρετανικής εφημερίδας για πολλές περιοχές της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάξος
Νάξος/©INTIMENEWS/ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ

Ελλάδα, ο ιδανικός προορισμός για οικογένειες με παιδιά, σύμφωνα με τη βρετανική «Telegraph».

Μπορεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας να προειδοποιεί τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα για τον κίνδυνο πυρκαγιών και κουνουπιών, ωστόσο η χώρα μας συνεχίζει να αποτελεί για τους Ευρωπαίους τουρίστες μια από τις καλύτερες επιλογές για καλοκαιρινές διακοπές. Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», στην ταξιδιωτική της σελίδα Travel, παρουσιάζει την Ελλάδα ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες. Το μοναδικό κλίμα, το γεωγραφικό ανάγλυφο και ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων για όλα τα μέλη της οικογένειας μετατρέπουν σε ελκυστικό προορισμό πολλές περιοχές της χώρας μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ελληνική φιλοξενία, την ελληνική κουζίνα και στον ιστορικό πλούτο.

Απευθυνόμενη στους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας τους, η βρετανική εφημερίδα τούς συμβουλεύει να επιλέξουν να επισκεφθούν την Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να αποφύγουν την πολυκοσμία. Σε εκείνους που οι ημερομηνίες των διακοπών εξαρτώνται από τις σχολικές υποχρεώσεις, συνιστά να επιλέξουν νησιά της νότιας Ελλάδας, όπως η Κρήτη, τα οποία μπορούν να απολαύσουν και πέραν της αυστηρά τουριστικής περιόδου.

Μεταξύ άλλων προτείνει:

Κρήτη και Ζάκυνθος: Διαθέτουν ευρύχωρα καταλύματα και εξασφαλίζουν την ιδιωτικότητα και την άνεση. Προσφέρονται για οικογένειες που ταξιδεύουν με τη συνοδεία του παππού και της γιαγιάς. Ειδικά στην Κρήτη υπάρχουν πολλά άριστα κλαμπ με ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά, όπου η επίβλεψη γίνεται από πιστοποιημένο προσωπικό.

Χαλκιδική: Ενδείκνυται για τις πρώτες διακοπές με το μωρό, καθώς το «χαρτοφυλάκιο» της περιοχής έχει να επιδείξει ξενοδοχεία βραβευμένα ως φιλικά για τις οικογενειακές διακοπές.

Χαλκιδική
Χαλκιδική/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Νάξος: Φιγουράρει ως ο εξαιρετικός προορισμός για οικογένειες με μικρά παιδιά, προσφέροντας άφθονες και αμμώδεις παραλίες με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ.

Κέρκυρα και Τολό: Αποτελούν τους πιο οικονομικούς προορισμούς με σειρά επιλογών στη διαμονή. Εστιάζοντας στο Τολό, τονίζεται η δυνατότητα για επίσκεψη σε αρχαιολογικούς τόπους αλλά και στα κοντινά νησιά, όπως Ύδρα και Σπέτσες.

Αθήνα: Αποτελεί δέλεαρ για οικογένειες με παιδιά στην προ-εφηβεία, καθώς συνδυάζει τη γνωριμία με την ιστορικότητα της πόλης και τις αποδράσεις στα νησιά από το λιμάνι του Πειραιά.

Ακρόπολη
Ακρόπολη/©INTIMENEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ


Ρόδος: Μνημονεύεται ως ένας προορισμός που διακρίνεται για τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα με All Inclusive πακέτα.

Ιόνιο: Τα ήρεμα νερά του πελάγους προσφέρουν τη δυνατότητα στις οικογένειες να γνωρίσουν τις χαρές τις ιστιοπλοΐας, μέσα από εξειδικευμένα πακέτα. Στην ίδια γειτονιά, οι Παξοί λατρεύονται από πλούσιους Ιταλούς και ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς τα τιρκουάζ νερά αποτελούν δυνατό πόλο έλξης για αυτούς.

Κυκλάδες: Προτείνονται για να τα γνωρίσουν διαδοχικά οι οικογένειες με παιδιά όλων των ηλικιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ