Ταξιδια

Αυτοί είναι οι 10 ομορφότεροι προορισμοί στον κόσμο, τον Σεπτέμβριο

Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται στη λίστα του Conde Nast Traveller;

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
porto_kentrikh.jpg
Το Πόρτο βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας

Το Conde Nast Traveller επιλέγει τους δέκα καλύτερους προορισμούς για τον Σεπτέμβριο και ένα ελληνικό νησί είναι στη λίστα

Έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι οι φετινές καλοκαιρινές διακοπές θα ξεκινήσουν αρκετά αργότερα αφού ο Ιούνιος μας έγινε εκλογικός και… προεκλογικός, ενώ και μέχρι τα μέσα του Ιουλίου οι εξελίξεις αναμένεται να μας κρατήσουν στις δουλειές και τις πόλεις. Αυτή η είδηση αφορά βέβαια εκείνους που κάθε χρόνο σχεδιάζουν τις διακοπές τους τις πιο καυτές ημέρες του έτους. Γιατί πάντα υπάρχει και αυτή η… σιωπηλή πλειοψηφία που επιλέγει να ξεκουραστεί τις πιο ήσυχες ημέρες τις σεζόν, είτε στην αρχή του καλοκαιριού, είτε τον Σεπτέμβρη.

Το ισπανικό ταξιδιωτικό περιοδικό έχει τις 10 καλύτερες και πιο θερμές  λύσεις παγκοσμίως και σε αυτές περιλαμβάνεται, ως συνήθως και ένα ελληνικό νησί. Αυτή είναι και η πιθανότερη και σίγουρα πιο οικονομική επιλογή για τους περισσότερους, εφόσον προβληματίζονται με τις φετινές τους διακοπές, ωστόσο δεν είναι η μόνη. Από την Αυστραλία λοιπόν, μέχρι τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και από εδώ ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού αυτές είναι οι κορυφαίες επιλογές του Conde Nast Traveller, ενός ταξιδιωτικού γίγαντα, που έχει τη δύναμη μέχρι και να αλλάζει τις τάσεις στον τουρισμό.

10. Λος Άντζελες, ΗΠΑ, θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 28 °C
Το καλοκαίρι δεν σταματά ποτέ στη Βόρεια Καλιφόρνια και στο Λος Άντζελες που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αποτελεί έναν δελεαστικό προορισμό για κάθε είδους τουρίστα. Το peak του έχει παρέλθει, βέβαια τον Σεπτέμβρη, κάτι που όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller μπορεί να βοηθήσει τους επισκέπτες να βρουν καλύτερες τιμές και να βρεθούν σε όλα τα μνημεία της πόλης. Και είναι πολλά.

los_angeles.jpg

9. Κόστα Ρίκα, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 27 °C
Αν και το πιο μεγάλο μέρος της Κόστα Ρίκα εκείνη την περίοδο περνάει συνήθως τις πιο ισχυρές βροχοπτώσεις της χρονιάς, εντούτοις το κομμάτι της χώρας που βρέχεται από την Καραϊβική έχει τον καλύτερο καιρό. Απολαμβάνει φυσικά όλα τα θετικά των διακοπών του Σεπτέμβρη (δωμάτια στην ακτή, φθηνότερες πτήσεις και υπηρεσίες), ενώ εκτός από το ιδιαίτερο φαγητό της Καραϊβικής μπορεί κανείς να απολαύσει και την άγρια φύση στο Εθνικό Πάρκο Tortoguero, που περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο σπάνια είδη χελώνας στον κόσμο.

costa_rica.jpg

8. Μαγιόρκα, Ισπανία, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 27 °C
Κλασική μεσογειακή ομορφιά, χρυσή άμμος, φοίνικες και κρυστάλλινες θάλασσες, που συνδυάζει ταυτόχρονα και την κρουαζιέρα των Βαλεαρίδων Νήσων, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Κουζίνες βραβευμένες με αστέρια Michelin, περισσότερες από 260 παραλίες και μερικές εξωτικές εκπλήξεις που κάνουν την Ίμπιζα (που απέχει λίγα μόλις μίλια) να μοιάζει ένα απλό νησί του πάρτι. Οι τιμές των Σεπτέμβρη είναι επίσης πεσμένες.

mallorca.jpg

7. Ρόδος, Ελλάδα, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 27°C
Ναι, η Ρόδος είναι το νησί που εξυμνεί το Conde Nast Traveller για άλλη μια φορά! Το αγαπημένο τουριστικό περιοδικό ξεκινά λέγοντας στους φίλους του, πως αν γνωρίζουν μόνο το Φαληράκι, τότε έχουν πολλά ακόμη να εξερευνήσουν και ο Σεπτέμβριος είναι πάντα μια καλή ευκαιρία. Το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα έχει πληθώρα από απομακρυσμένες παραλίες, η μία πιο σαγηνευτική από την άλλη, όμορφα σπίτια, γραφικά μονοπάτια και φυσικά την Παλιά Πόλη, για την οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία, όπως επίσης και για την Λίνδο. Τέλος, tip του περιοδικού, για τους επισκέπτες του νησιού είναι η παραλία του Αγίου Παύλου!

rhodes.jpg

6. Κροατία, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 27°C
Ανατολικά στην Αδριατική θάλασσα η Κροατία και τα νησιά της, αποτελούν για τους συντάκτες του Conde Nast Traveller, έναν υπέροχο προορισμό για τον Σεπτέμβριο. Το Ντουμπρόβνικ μπορεί να είναι και τότε, ως συνήθως, συνωστισμένο όμως αν θέλετε να νιώσετε την fjaka, έναν χαλαρό τρόπο ζωής δηλαδή κατά τους Κροάτες, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε κάποιο από τα συνεχώς εξελισσόμενα κροατικά νησιά. Το Χβαρ και το Κόρτσουλα αποτελούν τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

croatia.jpg
H κροατική πόλη Ριέκα © Pixabay

5. Αλάτσατα, Τουρκία, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 26°C
Ένα χωριό που μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα κατοικούνταν από Έλληνες, διανύει τα τελευταία χρόνια, μέρες δόξας. Τα Αλάτσατα, 70 χλμ νοτιοανατολικά της Σμύρνης είναι αρκετά κοντά από τη Χίο και αποτελούν μια αρκετά safe επιλογή, όσον αφορά τα τουρκικά παράλια. Συνδυάζουν τόσο την απλότητα ενός θαλασσινού χωριού, όσο και την κοσμοπολίτικη ομορφιά του Αιγαίου και είναι και σαφώς instagrammable! Ιούνιος και Σεπτέμβριος είναι κατά τους ντόπιους η καλύτερη εποχή, για να τα επισκεφθείς, ώστε να βρεις και την ηρεμία που πάντα αρμόζει στις διακοπές.

alacati.jpg

4. Νότιος Αφρική, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 25°C
Ήδη από την άνοιξη η τουριστική σεζόν στη Νότια Αφρική έχει μπει για τα καλά. Ο καιρός στη χώρα του Νέλσον Μαντέλα είναι ζεστός όλες τις μέρες του έτους, όμως τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, μπορείς να βρεις τα πάντα σε έκπτωση, κατά το Conde Nast Traveller. Μόσελ Μπέι και Χερμάνους αποτελούν τις πιο όμορφες επιλογές της Νοτίου Αφρικής.

cape_town.jpg

3. Κουίνσλαντ, Αυστραλία, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 24°C
Το Κουίνσλαντ είναι μία από τις πιο γνωστές πολιτείες της Αυστραλίας και βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της. Μεγάλο μέρος του βρίσκεται στην τροπική ζώνη και αυτός είναι και ο λόγος που το προσωνύμιο του είναι «ηλιόλουστη πολιτεία». Τον Σεπτέμβρη από την άλλη η κατάσταση είναι λιγότερο θερμή και σίγουρα πιο… επισκέψιμη. Δάση, κρυστάλλινα νερά και άγρια φύση μαζί με τα χαρακτηριστικά κοάλα πρέπει αναμφίβολα να βρίσκονται στα πλάνα του κάθε επισκέπτη, μαζί με μια περίηγηση στις φημισμένες γκαλερί του Κουίνσλαντ.

queensland.jpg

2. Πόρτο, Πορτογαλία, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 23°C
Το Πόρτο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι μια πολύχρωμη πόλη, βόρεια στη χώρα και εκτός από τα δαιδαλώδη σοκάκια και την υπαίθρια τέχνη «αζουλελού» που ξεχωρίζει. Το Πόρτο που είναι κτισμένο δίπλα στον ποταμό Ντόουρο, δέχεται και όλα τα θετικά της τεράστιας πεδιάδας του και ξεχωρίζει πέρα από τη φυσική του ομορφιά και για την καλλιτεχνική του πληρότητα. Η εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το Ανάκτορο Μπόλσα και ο Πύργος Κλέριγκος είναι από τα must, ενώ ο Σεπτέμβρης θεωρείται και στην περίπτωση της πόλης που βρέχεται από τον Ατλαντικό, ιδανικός τόσο λόγω τιμών, όσο και ζέστης.

porto.jpg

1. Λίμνες Βόρειας Ιταλίας, Θερμοκρασία Σεπτεμβρίου 21°C
Κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, υπάρχει μια συνεχώς αναπτυσσόμενη μεριά της Ιταλίας, που ο κόσμος αρχίζει να ανακαλύπτει μαζικά τα τελευταία χρόνια. Λίγο κάτω από τις Άλπεις, βρίσκονται ορισμένα περιβαλλοντικά θαύματα, με τους λάτρεις του νερού να σαγηνεύονται. Αλλά δεν είναι οι μόνοι. Λίμνες, δάση, κάστρα, συναρπαστικές παραλίμνιες και ορεινές διαδρομές και υπέροχα αλπικά χωριά είναι μερικά μόνο από εκείνα που θα συναντήσει κανείς στο ταξίδι του και οι εικόνες από το ταξίδι στη βόρεια πλευρά της Ιταλίας και τις λίμνες της, γίνονται όλο και πιο εντυπωσιακές.

lake_maggiore.jpg
Η λίμνη Ματζιόρε

Τον Σεπτέμβριο, προλαβαίνεις το έντονο κρύο, γλιτώνεις την ζέστη του καλοκαιριού και μπορείς να απολαύσεις όλα τα θετικά της περιοχής! Ποιες λίμνες που περιλαμβάνονται στο «σύμπλεγμα» είναι οι δημοφιλέστερες; Οι λίμνες Ματζιόρε, Κόμο και Ιζέο είναι εκείνες που ξεχωρίζουν, με τα γύρω χωριά να είναι πολυβραβευμένα και επίσης πανέμορφα.

italy-3804261_1280.jpg
Η λίμνη Κόμο

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ