- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μήλος της Κατερίνας Γεωργουλοπούλου
Η Μήλος και τα γύρω νησιά έχουν τόσες παραλίες και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που το πρόγραμμα για την κάθε μέρα είναι γρίφος.
Η Κατερίνα Γεωργουλοπούλου γράφει στην ATHENS VOICE για τη Μήλο.
Δεν υπάρχει πιο ενδιαφέρον νησιωτικό σύμπλεγμα στο κεντρικό Αιγαίο από τη Μήλο, την Κίμωλο και την Πολύαιγο. Προφανώς αυτό προκύπτει από το ότι είναι ηφαιστιογενές και αυτό δίνει παραλίες και σχηματισμούς βράχων απίστευτης ομορφιάς, χρώμα θάλασσας πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστή γεύση σε οτιδήποτε φυτρώνει σ’ αυτή τη γη.
Επιλέγοντας την Απολλωνία στη Μήλο σαν τόπο διαμονής έχουμε την ιδανική θέση από πλευράς απόστασης για όλες τις εξορμήσεις μας. Μένουμε στο «Καπετάν Τάσος Suites» για την υπέροχη αισθητική του, για το ότι κάθε τι είναι μελετημένο με στόχο την άνεση του επισκέπτη και για τη γνήσια, φιλόξενη διάθεση της κας Στέλλας. Ξεκίνημα της μέρας στο «Ριφάκι», στην παραλία, για σούπερ ομελέτες και πολύ καλό καφέ. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά κατευθείαν από την καρότσα του Κωνσταντάκη στη διασταύρωση.
Η Μήλος και τα γύρω νησιά έχουν τόσες παραλίες και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, που το πρόγραμμα για την κάθε μέρα είναι γρίφος. Αν φυσικά υπάρχει και πλωτό μέσον, οι επιλογές είναι χωρίς τέλος.
Στην Κίμωλο ο «Αποστόλης» έχει μεταφερθεί από την παραλία στο χωριό Κιμώλου και μια επίσκεψη είναι must. Το νησί έχει εξαιρετικές παραλίες, τροπικά νερά (βλέπε Πράσσα) και διοικητή γνωστό για τις ψαρευτικές του ικανότητες.
Η Πολύαιγος έχει τα πιο έντονα μπλε-τιρκουάζ νερά που έχετε δει. Εκτυφλωτικό χρώμα και ολοκάθαρα, γιατί το νησί είναι σχεδόν ακατοίκητο. Για όσους ασχολούνται με καταδύσεις είναι ο απόλυτος προορισμός.
Το βασικότερο πλεονέκτημα του συμπλέγματος αυτών των νησιών είναι ότι σε όποια κατάσταση και να είναι ο καιρός, υπάρχουν επιλογές (ιδιαίτερα πολλές) για γαλήνη και απανεμιά. Να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το Daquiry ροδάκινο της κας Μαρίας στο «Banana» στην παραλία της Αγίας Κυριακής. Αξέχαστο! Το φαγητό στη Μήλο είναι γενικά καλό γιατί τα τοπικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα γευστικά και έτσι, έχοντας σωστή πρώτη ύλη, το υπόλοιπο είναι σαφώς απλούστερη διαδικασία.
Εξαιρετικό φαγητό στην «Απανεμιά» στην Πολλώνια και ψήσιμο ψαριού για Όσκαρ (ψήσιμο μισού ψαριού χωρίς να στεγνώσει!). Απέναντι από την «Απανεμιά» υπάρχει η «Κιβωτός των γεύσεων» για καταπληκτική πορτοκαλόπιτα και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Στην Τρυπητή, η ταράτσα της «Εργίνας» έχει δημιουργήσει ήδη παράδοση και μια επίσκεψη είναι απαραίτητη. Η βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας έχει πάντα κατάληξη στην «Ουτοπία» ειδικά την ώρα που πέφτει ο ήλιος. Το «Κλήμα», το «Κλέφτικο», το «Σαρακήνικο» είναι μόνα τους ξεχωριστές εμπειρίες που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει.
*Η Κατερίνα Γεωργουλοπούλου είναι Managing Director of Hugo Boss Hellas
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Τι να πεις αν τα ακουστικά δεν αρκούν
«Το Ελαφονήσι δεν έχει απεριόριστες αντοχές» - Ζητούν πολιτικές προστασίας
Η Εύβοια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές; Να μια ωραία ιδέα.
Χαλάρωση στο Shizen, The Hotel of Wellness και εξερεύνηση σε παραμυθένια δάση
Ο τόπος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τιμά την ιστορική του κληρονομιά
Ποιες να αποφεύγετε για να γλιτώσετε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και απρόοπτα
Ο Μακεδονικός Αγώνας, η Έδεσσα και μια ακόμα αιτία για εκδρομή στη γη του κερασιού
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα μάλλον... αρωματικό «φυλαχτό»
Η εικόνα στη ρεσεψιόν μπορεί επίσης να αποκαλύψει πολλά
Και ένα είναι πραγματικά αηδιαστικό
Μια απρόσμενη συνάντηση με ανθρώπους που κουβαλούν τον πόλεμο μέσα τους και αναζητούν παρηγοριά στην προσευχή
Παπαλίνα, παρασόλι και... λιώστρα: Το πιο αυθεντικό ταξίδι στη Λέσβο, με οδηγό το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.