Ταξιδια

Κως Guide

Νησί με τουριστική υποδομή χωρίς να απουσιάζει το νησιωτικό χρώμα και ο χαρακτήρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24316-57117.jpg

Τι να δεις

Οπωσδήποτε το Ασκληπιείο. Είναι xτισμένο σε λόφο και δεν απέχει πολύ από την πόλη της Κω. Μιλάμε για μια πόλη-υπόδειγμα που σε προκαλεί να την περπατήσεις, αφού είναι πεζοδρομημένη, ή να την περιδιαβείς με ποδήλατο, αφού έχει ένα εξαίρετο δίκτυο ποδηλατόδρομων. Μην παραλείψεις το Κάστρο των Ιπποτών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τον (τεραστίων διαστάσεων) πλάτανο του Ιπποκράτη, όπου λέγεται ότι κάτω από τη σκιά του καθόταν ο Ιπποκράτης και δίδασκε τους μαθητές του.

Πού να κολυµπήσεις 

Στα χωριά Τιγκάκι, Μαστιχάρι και Καρδάμαινα οι μπροστινές παραλίες είναι οργανωμένες, με αρκετό κόσμο και πολλούς τουρίστες. Στον Λημνιώτη θα κολυμπήσεις σε καθαρά αλλά με φύκια νερά, ο Κέφαλος και οι γειτονικές του παραλίες είναι εύκολα προσβάσιμες, με αμμουδιά και γενικώς όλες τις ανέσεις. Αν δεν φοβάσαι τους χωματόδρομους, πολύ ωραία είναι και στον Άγιο Θεολόγο, όπου έχει και μερικά εξαιρετικά ταβερνάκια. Προς Ψαλίδι και Άγιο Φωκά, οι ακτές είναι πιο κοσμοπολίτικες. Στις Θέρμες μπορείς να κάνεις το μπάνιο σου μέσα σε ζεστά (και αναζωογονητικά) ιαματικά λουτρά. Τέλος, από τη Χώρα μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε μία από τις πολυάριθμες εκδρομές, που σε πηγαίνουν στην Ψέριμο, ένα μικρό νησάκι με τέλεια θάλασσα, αλλά και στην Κάλυμνο για να εφοδιαστείς με σφουγγάρια.

Πού να µείνεις

Το νησί διαθέτει μεγάλη τουριστική υποδομή, που σημαίνει ότι θα δεις πολλά ογκώδη ξενοδοχεία, χωρίς όμως να λείπουν και εκείνα που διατηρούν το νησιωτικό τους χρώμα και χαρακτήρα. Στην Κω δοκίμασε στα ξενοδοχεία Άγιος Κωνσταντίνος (23301), Γαλήνη (23368), Μπαχάμες (24374). Στην Καρδάμαινα στα Δαίδαλος (58500), στο Τιγκάκι, το Tigaki Beach (69446-7) βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα, διαθέτει γενναίο μπουφέ και η στάση του λεωφορείου απέχει 100 μέτρα. Στην παραλία Λάμπη, το Atlantis Hotel (28731) είναι πρώτης κατηγορίας.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Φρέσκο ψάρι και κρέας δίπλα στη θάλασσα  –μεγάλη ζωή– αλλά και πολλές επιλογές για πρόχειρο φαγητό. Ελληνική κουζίνα μπορείς να φας στο  εδεσματοπωλείο Ελιά, στην πόλη, όπου βρίσκεται και το εστιατόριο Πλάτανος (δίπλα στον πλάτανο του Ιπποκράτη) με εξαιρετικές γεύσεις. Η ελληνική κουζίνα του Φώντα στην παραλία Καμίνια στην Καρδάμαινα ξεχωρίζει, ενώ το Πλατάνι είναι ο παράδεισος του ζαχαροπλαστείου. Εάν η όρεξή σου τραβήξει κρύα σάντουιτς, μπαγκέτες, ευρωπαϊκά σνακς και freddo cappuccino α λα Ιταλία, η έκπληξη σε περιμένει στην Αντιμάχεια και το καφέ Adaggio (πάνω στο δρόμο).

Κωδικός: 22420

Αστυνοµία: 22222

Λιµεναρχείο: 26595

∆ήµος: 22423 60400

Πρώτες Βοήθειες: 22300

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ