Ταξιδια

Σαν το AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort στη Χαλκιδική, δεν έχει!

Ένας προορισμός κορυφαίων γεύσεων και εμπειριών στη Σιθωνία

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort: Πολυτελείς διακοπές στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Δραστηριότητες, fine dining, κέντρο ευεξίας για οικογενειακές ή ατομικές διακοπές.

Είχα ακούσει πολλές φορές για την ομορφιά της Χαλκιδικής. Σκεφτόμουν όμως την απόσταση και ανέβαλα συνεχώς τις διακοπές μου εκεί, παρόλο που απέχει λιγότερο από μία ώρα αεροπορικώς. Τελικά, ο γάμος μιας φίλης έγινε η αφορμή να ταξιδέψω βόρεια και το AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort ο λόγος να επιστρέψω σύντομα. Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Η ψιλή χρυσαφένια άμμος και τα πεντακάθαρα ρηχά νερά καθιστούν το μέρος ιδανικό για τις καλοκαιρινές βουτιές όλων των ηλικιών. Με φόντο αυτή την ονειρική παραλία, λειτουργεί το AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort, ένας επίγειος παράδεισος αξέχαστων εμπειριών, που προσφέρει ήσυχη πολυτέλεια και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort: Πολυτελείς διακοπές στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Θα σε εντυπωσιάσει με τη μίνιμαλ αρχιτεκτονική του, τους τεράστιους ανοιχτούς χώρους, τον τρόπο που συνδυάζει τα στοιχεία της πέτρας, του νερού και των δέντρων. Θα το αγαπήσεις για τα άνετα, πολυτελή δωμάτια με ιδιωτικές πισίνες, για την πληθώρα αθλητικών και μη δραστηριοτήτων που προσφέρει και για το Spa & Fitness Center που σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο απόλυτης χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Ιστιοπλοϊκές εκδρομές, εκδρομές για ψάρεμα, μαθήματα μαγειρικής, προπονήσεις με προσωπικό γυμναστή, μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος, κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα ή χρήση της σάουνας και του τζακούζι, είναι μόνο κάποιες από τις εμπειρίες που θα κάνουν τις διακοπές σου εκεί μοναδικές. Οι ημέρες που περάσαμε πριν και μετά το γάμο της φίλης ήταν απλά μαγικές.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

Μια fine dining εμπειρία

Αυτό που ξεχώρισα περισσότερο όμως ήταν η fine dining εμπειρία που προσφέρουν τα εστιατόριά του «The Signature» και «Κύμα». Το πρώτο διαθέτει ένα μοναδικό κράμα Μεσογειακών και σύγχρονων γεύσεων που απολαμβάνεις με θέα το απέραντο γαλάζιο του Τορωναίου κόλπου, ενώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε συνοδεύει ένα signature cocktail στο pool bar που σε προετοιμάζει για την υπόλοιπη μαγική βραδιά. Το δημιουργικό μενού του είναι διαθέσιμο και για ένα ρομαντικό private dinner.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

Προσωπικό μου αγαπημένο όμως είναι το «Κύμα» με fine dining επιλογές από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα που φέρνουν τη Χαλκιδική στο πιάτο σου με κάθε μπουκιά. Μια cosy βεράντα ακριβώς μπροστά στο κύμα, εγγυάται ότι η θαλασσινή αύρα θα σε χαλαρώσει και θα σε συντροφεύσει στο γαστρονομικό ταξίδι που πρόκειται να ξεκινήσει. «Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι», με αυτή τη φράση του Οδυσσέα Ελύτη σε υποδέχεται το μενού και πράγματι στις σελίδες του ακολουθούν αυθεντικά ελληνικές προτάσεις ψαριών και θαλασσινών και premium ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

Ελληνικές μελιτζάνες καπνισμένες με ελαιόλαδο, σκόρδο και ανθό αλατιού, σάρκα από μικρές καραβίδες τηγανητές συνοδευμένες από καπνιστή πάπρικα και χταπόδι λιαστό είναι μόνο μερικά από τα ορεκτικά που αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σου. Η σαλάτα μαργαρίτα με πολύχρωμες ντομάτες, πράσινες ελιές, κρεμμύδια νερού, αγουρέλαιο και ανθό αλατιού είναι ό,τι πιο ελληνικό και δροσερό έχεις δοκιμάσει. Στο μενού θα βρεις και αρκετές επιλογές σε ωμά φρέσκα ψάρια, όπως τατάκι, σασίμι, καρπάτσιο και ταρτάρ, οστρακοειδή αλλά και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας σε ό,τι συνδυασμό τραβάει η όρεξή σου. Από ψημένο στη σχάρα, αχνιστό, σαγανάκι ή ακόμα και σε ριζότο ή σπαγγέτι. Ειδικά το ριζότο με φρέσκο ψάρι ημέρας, θα πω εγώ, είναι αριστούργημα!

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

Το εστιατόριο «Κύμα» δέχεται φυσικά, πέραν των ενοίκων του ξενοδοχείου, και εξωτερικούς επισκέπτες. Οπότε αν βρίσκεσαι στη Σιθωνία Χαλκιδικής για βόλτα ή διακοπές βάλε οπωσδήποτε στη λίστα των προορισμών σου το «Κύμα» για να ανακαλύψεις ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσεων.

Παραλία Άγιος Ιωάννης, Νικήτη, Χαλκιδικής, 2375022200, www.ammoaresort.com, FB: AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort, IG: ammoa_luxury_resort

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ