Ταξιδια

Xαλκιδική Guide

Κάνε βόλτες και στα τρία πόδια, οι καλύτεροι και πιο ψαγμένοι φίλοι σου θα είναι εκεί.

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
15536-42178.jpg

Κάνε βόλτες και στα τρία πόδια, οι καλύτεροι και πιο ψαγμένοι φίλοι σου θα είναι εκεί. Θα στήνουν αντίσκηνα, θα πίνουν μοχίτο σε beach bars, θα κολυμπάνε στις πιο γαλάζιες θάλασσες.

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ

Πού να µείνεις

Στον οικισμό Ακρίτας Ευ Ζην Villas and Suites (www.akritasefzin.gr). Πολυτελής διαμονή, εξαίρετη θέα από τα δωμάτια, ήρεμο και ειδυλλιακό περιβάλλον, δίπλα σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Χαλκιδικής, τη Χρούσου (παραλία Παλιουρίου). Στο κοσμοπολίτικο Sani Beach Hotel & Spa (99400, www.saniresort.gr), στο μαγευτικό ακρωτήρι της Σάνης. Deluxe δωµάτια µε θέα στη θάλασσα και τον ιδιωτικό κήπο, junior και VIP σουίτες µε jacuzzi, ιδιωτική πισίνα και άµεση πρόσβαση στην παραλία Μπούσουλας (μήκους 7 χιλιομέτρων, με αμμουδιά και πεύκα). Και φυσικά Sani Festival, που φέτος εκτός των άλλων θα περιλαμβάνει θέατρο και κλασική μουσική. Για πιο απλές καταστάσεις στα Άµµων Ζευς, στην Καλλιθέα (22357), Σήµαντρο Beach Hotel, λίγο πριν την Κύψα στη Σάνη (31294), αλλά και στο κάμπινγκ Blue Dream (www.campingbluedream.gr).

Πού να κολυμπήσεις

Παντού! Από Φλογητά και μετά αραιώνει λίγο και ο κόσμος και κάπου θα βρεις να ακουμπήσεις την πετσέτα σου. Σημειώνουμε ενδεικτικά παραλίες: Σάνη, Καλλιθέα, Χανιώτη, Παλιούρι στη μύτη, Ποσείδι, Σκιώνη, Σίβηρη, Φούρκα.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Ξεκινώντας για πρώτο πόδι κάνε στάση στα ζαχαροπλαστεία Νίκος και Χατζηφωτίου, στη στροφή για Σχολάρι. Στο εστιατόριο του Ακρίτας Ευ Ζην, που ξεχωρίζει για το καππαδοκιανό ταντούρι (πιάτα μαγειρεμένα σε χτισμένους μέσα στη γη φούρνους). Για ποτό στο Riva Yacht Club, στο βράχο της Αφύτου. Στο Γλαρόκαβο, στον ομώνυμο όρμο. Στη Χελώνα, στην Κύψα, με τις πιο ψυλλιασμένες μουσικές και τις πιο τρελαμένες νύχτες.

ΣΙΘΩΝΙΑ

Πού να μείνεις

Στον Αρμενιστή (23750 91487, 91497) – ένα Γούντστοκ δίπλα στο κύμα, η πιο free soul κατάσταση του χαλκιδικιώτικου καλοκαιριού. Λύσεις προσιτής διαμονής αποτελούν και τα Ερμιόνη στο Καλαμίτσι (23750 41157) και τα εκατοντάδες ενοικιαζόμενα στον Νέο Μαρµαρά.

Πού να κολυμπήσεις

Ολοσχερώς γυμνός στο Κριαρίτσι ή τις Καβουρότρυπες. Ντυμένος στον Αρμενιστή, τον Μαρμαρά, το Καλαμίτσι με το ομώνυμο κάμπινγκ, τη Βουρβουρού, την Τρανή Αμμούδα, την παραλία Συκιάς ή τους μικρούς της όρμους Λιναράκι και Πηγαδάκι.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Ατομική πίτσα για... τρεις και μακαρονάδες σερβιρισμένες σε γαβάθες στον Οβελίξ, στη Βουρβουρού. Στην ταβέρνα του Paul στον Παρθενώνα σουβλάκια και φεύγοντας να αγοράσεις χυλοπίτες, μαρμελάδες, λικέρ και τραχανά από τις Δρυάδες, τον αγροτικό συνεταιρισμό γυναικών Βαρβάρας. Να πιεις στο Ethnik στην Τριστινίκα, με συνοδεία funk και all day soul. Στην Παράγκα, που βρίσκεται στην ευλογημένη παραλία του Αγίου Ιωάννη με κατάλευκη αμμουδιά, θάλασσα εξωτικού γαλάζιου και party mood με την υπογραφή της ομάδας του Shark.

ΑΘΩΣ

Πού να μείνεις

Στο Eagles Palace Hotel & Spa (Ουρανούπολη, www.eaglespalace.gr, 23770 31070, 31047-8, 31101-4). Ένα βραβευμένο πεντάστερο resort υψηλών προδιαγραφών, με κοραλλένια νερά, γαστριµαργικά συµπόσια, γυμναστήριο, σπα, φεστιβάλ οίνου και ιστορικές περιηγήσεις. Το Eagles Palace Hotel αποτελεί το µικρό µυστικό ενός καταπράσινου λόφου, είναι φτιαγµένο εξολοκλήρου από πέτρα και µε την παραδοσιακή τεχνοτροπία των µονών του Αγίου Όρους που γειτονεύουν µαζί του. Το Eagles Spa είναι συνώνυµο της χαλάρωσης και της ευεξίας, τα πέντε µπαρ φιλοξενούν µουσικές βραδιές και events γευσιγνωσίας κρασιών, η εσωτερική θερµαινόµενη πισίνα, η boutique µε είδη δώρων και ταµπακερί, το κοσµηµατοπωλείο «Λαλαούνης» και το ελικοδρόµιο συμπληρώνουν το τοπίο. Για πιο χαμηλές τιμές, στα ενοικιαζόµενα δωµάτια Α΄ Κατηγορίας της κυρίας Σουλτάνας Αραβά (23750 93293), στα Πυργαδίκια, στον ξενώνα Ηλίανθος στην Αμμουλιανή και στο κάμπινγκ στις Αλυκές (επίσης στην Αμμουλιανή).

Πού να κολυμπήσεις

Από την Ουρανούπολη νοικιάζεις βαρκούλα για Γαϊδουρονήσια, όπου το κάμπινγκ είναι ελεύθερο και τα νερά γυαλί. Μια ανάσα δίπλα η Αμμουλιανή, για ξέγνοιαστες μέρες σαν το «The beach» του Ντάνι Μπόιλ. Επίσης, στα Νέα Ρόδα και στα πέριξ της Ιερισσού.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Να φας στον Άγιο Νικόλαο και στα παραλιακά ουζερί των Πυργαδικίων. Να πιεις στο Σιρόκο, στην ακτή Σαλονικιού, στον Άγιο Νικόλαο (23750 92080), με  το ωραιότερο ever sunset σκηνικό.

Κωδ.Πολυγύρου: 23710

Κωδ. Κασσάνδρας: 23740

Κωδ. Σιθωνίας: 23750

Αστυνομία: 23227

Κέντρο Υγεία Ν. Μουδανιών (23730) 22222

Κέντρο Υγείας Αγ. Νικολάου (23750) 31789

Λιμεναρχείο Ιερισσού (23770) 22666, 22576

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ