- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
World Party: Κούβα
Οι Σάκης Τανιμανίδης & Γιώργος Μαυρίδης στέλνουν feedback στην Athens Voice
Συναρπαστικά ταξίδια. Έντονες συγκινήσεις. Ριψοκίνδυνες εμπειρίες. Μοναδικές στιγμές. Αμέτρητες προκλήσεις. Αυτό είναι το «World Party». Την Τετάρτη 18 Μαΐου, στις 21:50, στην τηλεόραση του Alpha, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης φεύγουν από το χλιδάτο Ντουμπάι και συνεχίζουν την περιπέτεια σε έναν προορισμό εκ διαμέτρου αντίθετο, την εξωτική και ιδιαίτερη Κούβα.
Σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, η Κούβα, λόγω της ιδιόμορφης πολιτικής της ιστορίας, πορεύεται με τον δικό της ρυθμό. Μοιάζει να ξεπηδάει από τα 50s. Για άλλους αποτελεί επίγειο παράδεισο και για άλλους μια χώρα που ο χρόνος σταμάτησε. Όπως κι αν έχει, το «νησί των επαναστατών» αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί να ταξιδέψει κανείς, κάτι που ο Σάκης και ο Γιώργος γνωρίζουν καλά.
Έτσι, η ομάδα του «World Party», χωρίς να χάσει χρόνο, αφού προσγειώνεται στην Αβάνα, αρχίζει να εξερευνά τα στενά της πόλης, με τη βοήθεια του φίλου τους Σάκη, ενός Έλληνα που μένει στην πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής! Μια γρήγορη στάση στο μπαρ που σύχναζε ο Χέμινγουεϊ και μερικά κοκτειλ αργότερα, αρκούν για να συνειδητοποιήσουν ότι η πόλη κινείται σε λάτιν ρυθμούς. Για να μπουν, λοιπόν στο κλίμα, αποφασίζουν να μάθουν σάλσα, με καταστροφικές συνέπειες.
Η επόμενη μέρα τους βρίσκει στο δρόμο. Επιβιβάζονται σε ένα παραδοσιακό κουβανέζικο ταξί και ξεκινούν ένα roadtrip στην επαρχία της Αβάνας! Πρώτη στάση κάνουν σε μια φυτεία καπνών, όπου ο Σάκης και ο Γιώργος μαθαίνουν πώς γίνεται η συλλογή των καπνών και το στρίψιμο των παραδοσιακών κουβανέζικων πούρων. Στη συνέχεια εξερευνούν την ορεινή περιοχή της πόλης, καταλήγοντας στη σπηλιά όπου είχε καταφύγει ο Τσε Γκεβάρα με τη μεραρχία του, όταν η Κούβα προετοιμαζόταν για πόλεμο.
Η Κούβα αλλάζει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Για πολλούς, ίσως χάνει τον χαρακτήρα της. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να διαπιστώσουν ο Σάκης και ο Γιώργος με την επιστροφή τους στην Αβάνα, συζητώντας με τους ντόπιους για τη ζωή τους εκεί, αλλά και αντιμετωπίζοντας συνθήκες που δεν φανταζόντουσαν ποτέ. Ένα επεισόδιο… επανάσταση!
Δείτε πρώτοι αναμνηστικές φωτογραφίες από το ταξίδι στην Κούβα.
Έξω από τη σπηλιά του Τσε Γκεβάρα.
Ο Γιώργος μαζεύει τα καπνά, που στη συνέχεια θα γίνουν πούρα άριστης ποιότητας.
Ο Γιώργος έξω από το σπίτι του Τσε Γκεβάρα.
Ο Σάκης μας υποδέχεται στην Αβάνα.
Το κρυσφήγετο του Τσε Γκεβάρα.
Ο Σάκης μαθαίνει τα μυστικά των κουβανέζικων πούρων.

Ο Σάκης στα στενά της Μαλεκόν.
To World Party στο Facebook
Παρουσίαση: Σάκης Τανιμανίδης, Γιώργος Μαυρίδης
Σκηνοθεσία: Σάκης Τανιμανίδης
Εικονοληψία: Θοδωρής Πλακίδης, Γιώργος Λέντζας
Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Λέντζας
Μοντάζ: Γιάννης Κελίδης
Παραγωγή: Entrinno Productions
Έρευνα: Αργύρης Κουρτίδης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Το νέο αφιέρωμα του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller
Τοπικές γεύσεις, φυσική ομορφιά και λιγότερη τουριστική κίνηση πριν την καλοκαιρινή αιχμή
Οι μικροσκοπικές «αναπνευστικές» οπές στα παράθυρα των αεροσκαφών δεν είναι τυχαίες
Σε πλακόστρωτα σοκάκια και μικρά καφέ, η μελαγχολική μουσική των φάντο συναντά τη ζωντάνια της πόλης
Οι Μικρές Κυκλάδες στο προσκήνιο του διεθνούς θαλάσσιου τουρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.