- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γνωρίζω τον Στέφανο αρκετά χρόνια και θυμάμαι πολύ έντονα πως ό,τι έκανε ήθελε πάντα το κάτι παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης από παλιές σανίδες του skateboard. Η Athens Voice μίλησε μαζί με τον skateboarder που είδε με άλλο μάτι της σανίδες που σπάει.
Ονομάζομαι Στέφανος Πρωτοπαππάς.
Τα τελευταία έτη ανακυκλώνω σπασμένες, άχρηστες -για όλους τους υπόλοιπους- ξύλινες σανίδες του skateboard, φτιάχνοντας έργα τέχνης. Η επωνυμία που επέλεξα για να με γνωρίσει το κοινό είναι 360° UPCYCLING WOOD & SKATEBOARDS.
Το 360° upcycling είναι ένας τρόπος έκφρασης, κουλτούρας, παιδείας και πολιτισμού για το πώς βλέπω εγώ τον κόσμο γύρω μου.

Είμαι στην ελληνική skate σκηνή ενεργός 9 χρόνια και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του SF crew με συμμετοχές σε αρκετούς διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα.
Η αγάπη μου για το skate με ενέπνευσε να δημιουργώ έργα τέχνης και να πάρω ένα πραγματικά δύσκολο «στην επεξεργασία» ξύλο που είναι χαρακωμένο, ταλαιπωρημένο ή σπασμένο και να δημιουργήσω πάνω σε αυτό.


Κάποιες κατασκευές μου έχουν χρηστικότητα και παράλληλα είναι μοναδικά χειροποίητα έργα τέχνης. Κάποια άλλα είναι αποκλειστικά και μόνο έργα τέχνης.
Έχω εκθέσει μέχρι στιγμής την δουλεία μου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη αποσπώντας πολύ καλές κριτικές . Οι προτάσεις που δέχομαι είναι να διακοσμήσω επιχειρήσεις, σπίτια ή ατελιέ με μοναδικά έργα τα οποία απευθύνονται σε κάθε ηλικία, μπορεί να είναι custom δουλειές σε μορφή παραγγελίας ή δικές μου δημιουργίες.
Η έμπνευση το να δημιουργείς, η πρακτικότητα και η χρηστικότητα είναι τα στοιχεία που με εκφράζουν.
Αυτή είναι η διέξοδος μου αλλά και μία διέξοδος που θα έπρεπε να έχει και κάθε νέος ή νέα στις μέρες μας.
Το moto μου είναι: Βάλτε στόχους και κατακτήστε τους.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον καλλιτέχνη στο facebook και το blog του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.