- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ούτε τα βαριά πρόστιμα σώζουν τις ράμπες των ΑμεΑ
Φωτορεπορτάζ της A.V. για τους αμετανόητους παραβάτες στους δρόμους της Αθήνας
Φωτογραφίες: A.V. Team
Στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται αμείωτος ο παραλογισμός της παράνομης στάθμευσης. Παρά τις αλλεπάλληλες κλήσεις και τα υψηλά πρόστιμα, ένας στους δύο οδηγούς επιμένει να σταθμεύει σε πεζόδρομους, διαβάσεις πεζών και ράμπες για ΑΜΕΑ. Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν επιτέλους τα παραπάνω περιστατικά παραβατικότητας, ο Δήμος προσανατολίζεται στο να βαφτούν οι ράμπες στους δρόμους του κέντρου με έντονα χρώματα.
Μπορούμε μάλιστα να επιβεβαιώσουμε από πρώτο χέρι τις σχεδόν μόνιμες παραβάσεις στους δρόμους της Αθήνας. Με μια σύντομη βόλτα στα ειδικά σημεία που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες εντοπίσαμε σχεδόν όλες τις ράμπες σε Τρικούπη, Ιπποκράτους και Ακαδημίας, να έχουν καταληφθεί από οχήματα, με την ίδια εικόνα να κυριαρχεί και περιμετρικά της πλατείας Κλαυθμώνος, στην Καρύτση, Καραγεώργη Σερβίας, Αθηνάς, αλλά και σε δρόμους εκτός κέντρου όπως στη λεωφόρο Μεσογείων.
Έλλειψη παρατηρητικότητας ή κοινωνική αδιαφορία; Ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Αστυνομίας, Αντρέας Βαρελάς, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας επιβεβαίωσε το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο με τις παραβάσεις σε ράμπες παρά το καθημερινό «σαφάρι» της τροχαίας. Όπως μας είπε, «από τις 2 Απριλίου, που άλλαξε η νομοθεσία περί των ποινών στον ΚΟΚ, έχουμε σχεδόν 500 αφαιρέσεις πινακίδων, ενώ έχουν κατατεθεί τα αντίστοιχα διπλώματα και οι άδειες κυκλοφορίας».
Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως οι αρμόδιες αρχές δεν μένουν άπραγες, η στάθμευση στη ράμπα είναι «επώδυνη» και για τους παραβάτες. «Οι κλήσεις για τις ράμπες είναι άνευ ποσού, ενώ ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι δεν επιτρέπεται η επιστροφή πινακίδων, διπλώματος και άδειας πριν την πάροδο 60 ημερολογιακών ημερών. Το δε πρόστιμο μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος θα επιβληθεί βάσει εισοδήματος από το Υπουργείο Οικονομικών με αρχική ποινή αυτή των 75 ευρώ» εξηγεί ο κ. Βαρελάς.
Οι ποινές είναι βαρύτατες, ενώ μεγάλη είναι και η συζήτηση που γίνεται για την ηθική διάσταση του θέματος. Δημότες και χρήστες των social media καταγγέλλουν πως καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να στηρίξει τη στάση ή τη στάθμευση στη ράμπα, την οποία χαρακτηρίζουν ως εγκληματική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό live event στο Μετρό Πανεπιστήμιο, την Τετάρτη 20 Μαΐου
Την Κυριακή 10 Μαΐου, η Βιολέτα Καμπουροπούλου και η Τάνια Σκραπαλιώρη θα εκπέμπουν ζωντανά από την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Από συναυλίες και παραδοσιακούς χορούς μέχρι street food και μπύρες, κάτι για όλα τα γούστα
Νησιώτικα πανηγύρια, λάτιν ρυθμοί, live performances, κινηματογραφικές βραδιές
Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση του πρώτου αιώνα του εμβληματικού εκπαιδευτικού ιδρύματος
Την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 19:30, το πιο viral μπαλκόνι της πόλης γιορτάζει 2 χρόνια επιτυχιών
Μια ευκαιρία να δοκιμάσετε αυθεντικά ασιατικά εδέσματα και να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα
«Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε ούτε Ιαπωνία, ούτε Κορέα»
Μπήκαμε στο νέο urban resort που επανασυστήνει την έννοια της αθηναϊκής πολυτέλειας
Ο ιδρυτής της Kineo και του Take Back the City μιλά για την καθημερινότητα στην Αθήνα, τις μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά και γιατί η πόλη είναι τελικά θέμα κουλτούρας.
Λουλούδια, χρώμα και άρωμα χωρίς να φύγεις μακριά από το σπίτι σου
Ένα γλυπτό που απεικονίζει τον μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή σε κανονικές διαστάσεις γίνεται το νέο τοπόσημο της πόλης
Μια ανοιξιάτικη διαδρομή στην πόλη, ανάμεσα σε μικρές ματαιώσεις, χαμένες συνήθειες και τη σημασία των ανθρώπινων επαφών
Το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για το νέο πάρκο 25 στρεμμάτων
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.