- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Skate and the city 2013
Ο διαγωνισμός έκλεισε 5 χρόνια ζωής γεμάτα ένταση, κόλπα, εξέλιξη, πάθος και αγάπη
Δεν χρειάζονται συστάσεις για το συγκεκριμένο skateboarding event που έκλεισε πέντε χρόνια ζωής γεμάτα ένταση, χαρά, κόλπα, εξέλιξη, πάθος και αγάπη. Φέτος ο διαγωνισμός δεν πραγματοποιήθηκε σε κλειστό χώρο αλλά έφτασε αρκετά κοντά στην θάλασσα. Το γνωστό πάρκο νερού στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου φιλοξένησε την κοινότητα των skaters για ένα ακόμα αξέχαστο καλοκαιρινό skate and the city.

Φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 3 διαφορετικά καθημερινά skate spots (σημεία που χρησιμοποιούν οι skaters για εξάσκηση). Παρόλο που την ημέρα της γιορτής το τρίτο σημείο που υπήρχε στο πρόγραμμα διαγράφτηκε για περίεργους νομικούς λόγους του Δήμου, σε σχέση με την άδεια που είχαμε στα χέρια μας, το χάπι κατέβηκε χωρίς νερό με θετική ενέργεια. Ο κόσμος από τις πρώτες ώρες μετά μεσημβρίας άρχισε να δίνει το παρών, αρκετοί skaters κάθε ηλικίας ήταν εκεί, ένα φιλικό περιβάλλον κυριαρχούσε, πολλά υγρά, καπέλα, γυαλιά και αντηλιακές κρέμες για τον ήλιο που δεν αστειευόταν.
Το πρώτο μέρος του διαγωνισμού ήταν το γνωστό manual μαζί με το μικρό κατηφορικό παγκάκι. Δόθηκε ένα δίωρο χρονικό περιθώριο στους διαγωνιζόμενους για να πραγματοποιήσουν τα κόλπα που είχαν στο μυαλό τους: Manuals ή κάποιο εκλεκτό κόλπο στο παγκάκι. Το επίπεδο ήταν αρκετά ανεβασμένο. Από κάθε ηλικία, μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι skaters που είδαν το spot με άλλο μάτι και το εκμεταλλεύτηκαν πιο δημιουργικά. Πραγματικά επικρατούσε ένας πανικός, δεν προλάβαινες να παρατηρείς, φωνές, ουρλιαχτά και φράσεις εμψύχωσης από το κοινό προς τους διαγωνιζόμενους, πραγματικά πολύ ένταση.

Μόλις έλαβε τέλος ο διαγωνισμός για το πρώτο σημείο μεταφερθήκαμε λίγα μέτρα παρά κάτω στο δεύτερο spot, όπου οι skaters διαγωνιστήκαν για το καλύτερο line (κόλπα στην σειρά) & για τα δύο καλύτερα trick. Οι υποψήφιοι είχαν αρχίσει να ζεσταίνονται προσπαθώντας να πραγματοποιήσουν τα κόλπα που είχαν στο τσεπάκι τους και η συγκεκριμένη ώρα ήταν πανέμορφη. Καθώς ο ήλιος εξαφανιζόταν, οι κριτές πήραν τις θέσεις τους και τα κόλπα των διαγωνιζόμενων άρχισαν να «βομβαρδίζουν» τους πάντες. Υπήρχε τόση μεγάλη πυγμή και ένταση και σε ένα παγκάκι ταυτόχρονα δύο skaters πρόσφεραν πολύ όμορφο θέαμα. Αρκετά νέα κόλπα που εκτελέστηκαν άψογα από διάφορους υποψήφιους, έκλεψαν την παράσταση, ενώ κάποιοι έφτασαν αρκετά κοντά να πραγματοποιήσουν το line τους αλλά δεν φάνηκαν αρκετά τυχεροί.
Ήρθε η στιγμή που όλα έλαβαν τέλο, η ενέργεια εξαντλήθηκε, η ψησταριά πήρε φωτιά, hot dog για όλους, πολλά δώρα για το κοινό και το πιο σημαντικό, μουσική από μια ομάδα με τουμπερλέκια και τύμπανα που έδωσε άλλη ατμόσφαιρα για το κλείσιμο του skate and the city. Ευχαριστούμε το Δήμο Μοσχάτου/Καλλιθέας, Vans shoes, Monster energy, Goodbie skateboards, Color skate shop, Athens Voice, και όλους εσάς που ήσασταν παρόντες και συνεχίζετε να μας αγαπάτε!! Τα λέμε του χρόνου keep skateboarding alive!

Οι νικητές:
MANUAL
1.Νίκος Μολοχτός
2. Γιώργος Ζωγράφος
BEST TRICK SMALL HUBBA
1. Αρθούρος Κιβιλιόφ.
BEST LINE
1. Στέφανος Οικονομάκης
BEST TRICK ON CURB
1. Αρθούρος Κιβιλιόφ.
2. Θοδωρής Χάλαρης.





Φωτό: Ηλίας Μέρτης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.