Health & Fitness

Κορωνοϊός - Εφημερίες: Αρνητικό ρεκόρ στις εισαγωγές ασθενών

Πολύ μεγάλη αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ
ΜΕΘ © EUROKINNISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Κορωνοϊός - «Εφιαλτικές» εφημερίες: Τρίτη διαδοχική ημέρα με αρνητικό «ρεκόρ» στις εισαγωγές ασθενών.

Μία από τις πλέον «εφιαλτικές» εφημερίες ήταν αυτή της Τρίτης για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής, με τις εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 να σημειώνουν για τρίτη διαδοχική ημέρα ένα νέο «ρεκόρ».

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου έφτασαν χθες στο δυσθεώρητο ύψος των 189, έναντι του προηγούμενου «ρεκόρ» για την περασμένη Δευτέρα, όταν οι εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19 είχαν φτάσει τις 172, με την περασμένη Κυριακή να ξεκινά την «κούρσα» του σχετικού «ρεκόρ» με 167 εισαγωγές ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από λίγες εβδομάδες τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής δεν ξεπερνούσαν τις 120 εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID – 19.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νέο «ρεκόρ» εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 γνώρισε την Τρίτη και το εφημερεύον αναπληρωματικό νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας «Ευαγγελισμός», με περίπου 70 – 75 εισαγωγές, όταν το ίδρυμα δεν σημείωνε μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ύψος εισαγωγών ασθενών με νόσο COVID – 19 μεγαλύτερο από 30 – 35.

Εκκληση για ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ 

Κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που πιέζεται από την πανδημία, απευθύνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δίνοντας και κίνητρα για τη συμμετοχή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ενεργήσει, προκειμένου οι συμβεβλημένοι γιατροί του Οργανισμού να ενισχύσουν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τα κίνητρα που δίνονται στους γιατρούς είναι: Μηνιαία αμοιβή 2.000 ευρώ, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, η οποία δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Πέραν αυτού, προβλέπεται και αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε εφημερίες (εφόσον συμμετέχουν) ίση με αυτή του Επιμελητή Β', ενώ προβλέπεται και σημαντική μοριοδότηση στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων του ΕΣΥ, αντίστοιχη όσων υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ