- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
100.000 ευρώ από την MSD Ελλάδος στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού
Δωρεά για ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού
Δωρεά 100.000 ευρώ της MSD Ελλάδος για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19.
Σε δωρεά 100.000 ευρώ στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η MSD Ελλάδος «για την προστασία της υγείας του ελληνικού πληθυσμού και την ενίσχυση του συστήματος υγείας». Το ποσό της δωρεάς χορηγείται για την αγορά ειδών ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού πάσης φύσεως και μέσων ατομικής προστασίας προς χρήση ή ανάλωση στο πλαίσιο της καταπολέμησης της νόσου COVID-19.
Σε δήλωση της η Managing Director Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Agata Jakoncic, ανεφέρε: «Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στη χώρα, στον ελληνικό πληθυσμό, τους επαγγελματίες υγείας και το προσωπικό πρώτης γραμμής. Σας ευχαριστούμε όλους για το σωτήριο έργο που παρέχετε στην κρίσιμη αυτή περίοδο. Οι σκέψεις μας καθημερινά εστιάζουν στο πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της διασποράς της νόσου Covid-19 και πιστεύουμε ότι ενώνοντας δυνάμεις, θα πετύχουμε περισσότερα και συντομότερα. Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο όλων και ελπίζουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τη βοήθεια της επιστήμης.
Η συνδρομή της MSD στην καταπολέμηση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο για τη στήριξη των φροντιστών υγείας, των ανθρώπων αλλά και των κοινότητων που πλήττονται είναι διαρκής.
Η εταιρία πρόσφατα διέθεσε 3 εκατομμύρια δολάρια στο πλαίσιο του προγράμματος MSD for Mothers για την προστασία των εγκύων γυναικών, πριν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη και λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.
Επιπλέον η MSD δώρισε 800.000 μάσκες για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Νέας Υόρκης και του New Jersey. Συνεργάζεται με το Bill and Melinda Gates Foundation και άλλες εταιρίες υγείας με σκοπό την ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών εργαλείων και θεραπειών για την αντιμετώπιση της Covid-19 συντομότερα.
Παρέχει οικονομική στήριξη σε Οργανισμούς που βοηθούν τις πληγείσες κοινότητες από την πανδημία συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (United Nations Foundation) και του ταμείου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC Foundation's Emergency Response Fund).
Tέλος, επέκτεινε το πρόγραμμα εθελοντισμού των εργαζομένων της προκειμένου να δώσει την δυνατότητα στους Επαγγελματίες Υγείας της εταιρίας να προσφέρουν το έργο τους στις κοινότητες που ζουν.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.