- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου: Από τους Σκυριανούς αμπελώνες στα ποτήρια μας!
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Στο Οινοποιείο Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια.
Αν αγαπάμε κάτι στις μικρές θερινές αποδράσεις είναι να ανακαλύπτουμε ό,τι καλύτερο βγάζει ο κάθε τόπος. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στο οινοποιείο του Σταμάτη Νικολάου στη Σκύρο. Δραστηριοποιείται στο νησί από το 2014 με ιδιόκτητους αμπελώνες έκτασης 30 στρεμμάτων και παραγωγή εκλεκτού οίνου, από αυτούς που δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα.
Ποικιλίες εξαιρετικού σταφυλιού, τόσο γηγενείς όσο και ξένες, όπως Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Ασύρτικο, Sauvignon Blanc, Grenache Rouge, Cabernet Sauvignon και Merlot μετατρέπονται με διαδικασίες ποιότητας σε μοναδικά οινικά διαμάντια. Σήμα κατατεθέν του οινοποιείου είναι η ετικέτα LALARI, σε λευκό με Μαλαγουζιά και Sauvignon Blanc, ροζέ Grenache Rouge και Cabernet, και ερυθρό Cabernet Sauvignon, Merlot και Grenache Rouge, που παραμένουν για 11 περίπου μήνες σε γαλλικά και αμερικανικά δρύινα βαρέλια.
Επίσης και το Ασύρτικο, το οποίο παραμένει με τις οινολάσπες και ωριμάζει σε ελαφρώς απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες, με δυνατότητα παλαίωσης πολλών ετών. Το 2023 μία ακόμα ετικέτα στέκεται περήφανα στα ράφια κάθε εκλεπτυσμένης κάβας και ο λόγος για τον Ροδίτη. Όλες οι ποικιλίες καλλιεργούνται σε ιδιωτικούς αμπελώνες, σε τρία αμπελοτεμάχια σε διαφορετικές τοποθεσίες του νησιού, με τον τρύγο να γίνεται με το χέρι πάντα τις πρώτες πρωινές ώρες με σεβασμό και αγάπη.
Αν λοιπόν βρεθείς στη Σκύρο να αναζητήσεις το κρασί που η γεύση και το άρωμά του θα αποτελέσει τη δική σου προσωπική καλοκαιρινή ανάμνηση.
INFO
Σκύρος
2222092210 & 2222096000
Instagram ktimanikolaou_
TikTok ktima_nikolaou_winery
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.