- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μία μοναδική βραδιά wine pairing στο ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Βραδιά wine pairing στο νέο Amber Cellar Bar & Restaurant, που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου Mitsis N’ U Piraeus Port
Το ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant, στο ισόγειο του αστικού ξενοδοχείου Mitsis N’ U Piraeus Port, συζητήθηκε πολύ με το που άνοιξε. Όχι μόνο γιατί είναι ένας all day γαστρονομικός προορισμός με μια δυνατή ομάδα από πίσω του (executive chef του Ομίλου Mitsis είναι ο πολύ καλός σεφ Δημήτρης Στειακάκης, ενώ τη wine list έχει δημιουργήσει ο mixologist Χρήστος Χουσέας), αλλά γιατί και στον χώρο του εστιατορίου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να περάσεις μία βόλτα από εδώ μόνο και μόνο για να χαζέψεις την τοιχογραφία που δημιούργησε ο κορυφαίος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς και η οποία είναι εμπνευσμένη από την πλούσια ιστορία του κτιρίου (κάποτε εδώ στεγαζόταν η ποτοποιία METAXA).
Αν δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε ακόμα το εστιατόριο, μία πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνετε είναι την Παρασκευή 31 Μαΐου. Τότε το Amber Cellar Bar & Restaurant διοργανώνει μία βραδιά εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού. O executive chef του Ομίλου Mitsis Δημήτρης Στειακάκης, ο σεφ του Amber Cellar Bar & Restaurant Στέλιος Μάκαρης και η εταιρεία Aiolos, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας ελληνικά κρασιά της, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μενού wine pairing με μεγάλο ενδιαφέρον.
Έχοντας στο επίκεντρο τόσο την ελληνική παράδοση όσο και την καινοτομία, oι chefs με την πρωτοποριακή τους προσέγγιση στην αυθεντική ελληνική κουζίνα έχουν ετοιμάσει μια γευστική εμπειρία πέντε πιάτων, βασισμένων στην εποχικότητα και στον τοπικό χαρακτήρα των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης. Τον πλούτο και την απλότητα των γεύσεων των πρώτων υλών, αναδεικνύουν οι μοναδικές ποικιλίες Ελλήνων παραγωγών, όπως η Αρμύρα από το Κτήμα Σκούρα (Chardonnay, Μαλαγουζιά), το Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη (Ασύρτικο) καθώς και το μοναδικό Vinsanto First Release 2016, επίσης από το κτήμα Αργυρού.
Ακολουθούν αναλυτικά τα πέντε πιάτα που θα δοκιμάσουμε εκείνο το βράδυ: ταρτάκι κολοκυθόπιτας Ευρυτανίας με ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο σε φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, γαρίδες και βινεγκρέτ τζίντζερ, κολιός με υφές αγκινάρας, ψίχα ντομάτας, σταμναγκάθι Κρήτης και τσιπς βασιλικού, αρνάκι με χλιαρή μελιτζανοσαλάτα, σκόνη πράσου, στραγγιστό γιαούρτι και ζελέ πιπεριάς, και αποδομημένη λεμονόπιτα με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μπισκότο, μαρέγκα και αφρό δυόσμου.
Το πραγματικά καλό νέο; Το μενού γευσιγνωσίας είναι μόλις στα €48/ άτομο, τιμή εξαιρετική ειδικά αν αναλογιστούμε πως το κάθε πιάτο συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό, καλό ελληνικό κρασί. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας καλέστε στο 214 409 1060 ή πατήστε εδώ.
Προσέλευση: 20.30-21.30
Αριστείδου 16-20, Πειραιάς
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.