Wine & Spirits

Μία μοναδική βραδιά wine pairing στο ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant

Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amber Cellar Bar & Restaurant

Βραδιά wine pairing στο νέο Amber Cellar Bar & Restaurant, που βρίσκεται στο ισόγειο του ξενοδοχείου  Mitsis N’ U Piraeus Port

Το ολοκαίνουργιο Amber Cellar Bar & Restaurant, στο ισόγειο του αστικού ξενοδοχείου Mitsis N’ U Piraeus Port, συζητήθηκε πολύ με το που άνοιξε. Όχι μόνο γιατί είναι ένας all day γαστρονομικός προορισμός με μια δυνατή ομάδα από πίσω του (executive chef του Ομίλου Mitsis είναι ο πολύ καλός σεφ Δημήτρης Στειακάκης, ενώ τη wine list έχει δημιουργήσει ο mixologist Χρήστος Χουσέας), αλλά γιατί και στον χώρο του εστιατορίου έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να περάσεις μία βόλτα από εδώ μόνο και μόνο για να χαζέψεις την τοιχογραφία που δημιούργησε ο κορυφαίος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κακανιάς και η οποία είναι εμπνευσμένη από την πλούσια ιστορία του κτιρίου (κάποτε εδώ στεγαζόταν η ποτοποιία METAXA).

Amber Cellar Bar & Restaurant

Αν δεν έχει τύχει να επισκεφθείτε ακόμα το εστιατόριο, μία πολύ καλή ευκαιρία για να το κάνετε είναι την Παρασκευή 31 Μαΐου. Τότε το Amber Cellar Bar & Restaurant διοργανώνει μία βραδιά εξαιρετικά αφιερωμένη στους λάτρεις της γαστρονομίας και του κρασιού. O executive chef του Ομίλου Mitsis Δημήτρης Στειακάκης, ο σεφ του Amber Cellar Bar & Restaurant Στέλιος Μάκαρης και η εταιρεία Aiolos, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας ελληνικά κρασιά της, ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μενού wine pairing με μεγάλο ενδιαφέρον.

Amber Cellar Bar & Restaurant

Έχοντας στο επίκεντρο τόσο την ελληνική παράδοση όσο και την καινοτομία, oι chefs με την πρωτοποριακή τους προσέγγιση στην αυθεντική ελληνική κουζίνα έχουν ετοιμάσει μια γευστική εμπειρία πέντε πιάτων, βασισμένων στην εποχικότητα και στον τοπικό χαρακτήρα των εξαιρετικών προϊόντων της ελληνικής γης. Τον πλούτο και την απλότητα των γεύσεων των πρώτων υλών, αναδεικνύουν οι μοναδικές ποικιλίες  Ελλήνων παραγωγών, όπως η Αρμύρα από το Κτήμα Σκούρα (Chardonnay, Μαλαγουζιά), το Κτήμα Αργυρού Σαντορίνη (Ασύρτικο) καθώς και το μοναδικό Vinsanto First Release 2016, επίσης από το κτήμα Αργυρού.

Amber Cellar Bar & Restaurant

Ακολουθούν αναλυτικά τα πέντε πιάτα που θα δοκιμάσουμε εκείνο το βράδυ: ταρτάκι κολοκυθόπιτας Ευρυτανίας με ανθότυρο και κρέμα ξινόγαλο σε φύλλο με παρθένο ελαιόλαδο, σαλάτα ταμπουλέ με κινόα, γαρίδες και βινεγκρέτ τζίντζερ, κολιός με υφές αγκινάρας, ψίχα ντομάτας, σταμναγκάθι Κρήτης και τσιπς βασιλικού, αρνάκι με χλιαρή μελιτζανοσαλάτα, σκόνη πράσου, στραγγιστό γιαούρτι και ζελέ πιπεριάς, και αποδομημένη λεμονόπιτα με ναμελάκα λευκής σοκολάτας, μπισκότο, μαρέγκα και αφρό δυόσμου.

Το πραγματικά καλό νέο; Το μενού γευσιγνωσίας είναι μόλις στα €48/ άτομο, τιμή εξαιρετική ειδικά αν αναλογιστούμε πως το κάθε πιάτο συνοδεύεται και από ένα διαφορετικό, καλό ελληνικό κρασί. Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας καλέστε στο 214 409 1060 ή πατήστε εδώ.

Προσέλευση: 20.30-21.30
Αριστείδου 16-20, Πειραιάς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.