Wine & Spirits

Luminous cocktail bar: Πίνοντας Medusa για να τον SEXEXASEIS στο πιο cool street στέκι

Ένα σποτ που ήρθε για να μείνει

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παναγιώτης Καλαλής και ο Φίλιππος Λούκας
Ο Παναγιώτης Καλαλής και ο Φίλιππος Λούκας © Μαριάννα Μανωλοπούλου

Luminous cocktail bar: Το νέο street στέκι με τα handmade cocktail στο πεζόδρομο της Χρυσοσπηλιωτίσσης

Σάββατο λίγο πριν το απόβραδο στην Αθήνα. Χωρίς να το καταλάβω, παρέμενα σε μια ακαθόριστη αδράνεια … κολλημένη στο «SEXEXASA», τη neon επιγραφή του φωτεινού street κοκτέιλ μπαρ Luminοus που αστραποβόλαγε μπροστά μου. Μην φανταστείτε ότι σκέφτηκα κάτι συγκεκριμένο, “ας έστελνε o @@“κτλ. όχι όχι, οποιαδήποτε ομοιότητα, κατάσταση, σκέψη με ονόματα, πρώην, νυν και επόμενους, λέω πως είναι εντελώς συμπτωματική.

Σε ένα στενό στο πεζόδρομο της Χρυσοσπηλιωτίσσης άτομα όλων των ηλικιών πίνουν τα δροσερά κοκτέιλ τους και χορεύουν σε ρυθμούς house και afro house σαν να είναι μια μεγάλη παρέα. Με τη μία έρχονται στο μυαλό μου στιγμές από τα φοιτητικά πάρτι του Πανεπιστημίου όπου όλοι «συνδεόμασταν» με ένα μαγικό τρόπο. Καθόμαστε σε ένα από τα χρωματιστά βαρέλια που χρησιμοποιούνται σαν stands με την παρέα μου και πριν καν το καταλάβουμε σρχίζουμε κι εμείς να χορεύουμε. Κάποια στιγμή και έτσι όπως είναι εύκολο εδώ να γνωριστείς μέ όλους, έρχονται και ο Φίλιππος Λούκας και ο Παναγιώτης Καλαλής, οι δημιουργοί του νέου χοτ σημείου της πόλης. Ευγενικοί, φιλικοί και κυρίως φιλόξενοι, είναι από εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίζουν κάθε επισκέπτη που έχει κάνει spot το μπαρ τους ή/και έρχεται για πρώτη φορά.

Ο Παναγιώτης Καλαλής, η Kira και ο Φίλιππος Λούκας
Ο Παναγιώτης Καλαλής, η Kira και ο Φίλιππος Λούκας © Μαριάννα Μανωλοπούλου
Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar
Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar

Τους ρωτάω κοιτώντας τους στα μάτια ποιος από τους δυο το σκέφτηκε αυτό το υπέροχο "SEXEHASA" και για ποια;  «Εγώ την ξέχασα αυτός κυρίως το εμπνεύστηκε» μου λέει ο Φίλιππος δείχνοντάς μου τον Πάνο. Ο Φίλιππος, είναι γραφίστας, έχει δουλέψει από νεαρή ηλικία στον χώρο της διασκέδασης, βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση, πειραματίζεται με τα πάντα και σίγουρα δεν μπορεί να κάτσει μια στιγμή ήσυχος… Ο Πάνος, επίσης αεικίνητος, έχει «εξερευνήσει» τη νυχτερινή ζωή όπως μου τονίζει, έχει δουλέψει κι αυτός από μικρή ηλικία και εργάζεται στο κρεοπωλείο της οικογένειάς του. Δυο φίλοι που επικοινωνούν με τα μάτια και που εδώ και καιρό ήξεραν πώς ήθελαν να ενώσουν τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους. Και όντως…πέτυχε! Δημιούργησαν την δική τους -και zero waste μάλιστα-, επιχείρηση που άνοιξε τις πόρτες της τον Απρίλιο και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαμώνες.

Δεν ξέρω τι να πρωτοδοκιμάσω. Μπαίνω μέσα με κατεύθυνση το λιλιπούτειο μπαρ. Ένας νέος κόσμος αποκαλύπτεται μπροστά μου. Παντού έντονα χρώματα, η φωτεινή μπάρα, η neon επιγραφή SEXEXASA, ποτά, κοκτέιλ, κρασιά, λίγα φυτά, ένας πίνακας της Κira και ένα παιχνίδι Luminous. Η Κατερίνα Τσαρούχα, η νέα και πολύ δημιουργική αρχιτέκτονας έβαλε το χεράκι της και έκανε κυριολεκτικά θαύματα.

Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar
Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar

O μύθος της Μέδουσας-όχι της μωβ μην φοβάστε- που όποιον κοιτούσε εκείνος πέτρωνε εμπνέει όχι μόνο το λογότυπο τους (by Φίλιππος,damn boy) αλλά και τα κοκτέιλ τους. Μια γουλιά από το Medusa, το must try τους, σε πείθει αμέσως. Λευκό ρούμι, λικέρ μπαχαρικών, spiced banana και γαρίφαλο,lime,bitters και exotic foam, acids σου βγάζουν μια ωραία γλυκύτητα στην αρχή και έπειτα μια επίγευση πιο spicy. Η εξωτική αυτή γεύση σε συνδυασμό και με τον αφρό από μάνγκο και φρούτα του δάσους  δίνουν άρωμα καλοκαιριού στο κοκτέιλ. Pegasus, Perseus, Athena, Danae, Poseidon από τα κοκτέιλ, και τα spritzes Ovidios, Omiros, Hesiodos είναι επίσης, ιδανικές  επιλογές - όλες οι ονομασίες προέρχονται από μύθους- και έχουν γίνει ήδη κλασικά και αγαπημένα για τους φίλους του Luminous βάζοντας δροσιά στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού τους. Σιρόπια, λικέρ, είναι όλα homemade και συνδυάζονται με premium αποστάγματα και ψαγμένες τεχνικές από τα ίδια τα παιδιά. Αν ανήκεις στο φαν κλαμπ της μπίρας υπάρχει και η ξεχωριστή Luminous draft ενώ από κρασιά  οι 9 μούσες θα σε γεμίσουν με ευφορία.

Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar
Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar

Let’s go to the party! Από νωρίς το απόγευμα μπορείς να ακούσεις afro, afrohouse, disco house, pop mix dance and chill, rnb, hip hop μουσικές των djs που καθημερινά εναλλάσσονται στα decks. Οι Τετάρτες είναι για after office trash party με ’80s και ’90s ελληνικά κομμάτια ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο τα πάρτι του Luminous φιλοξενούν πιο mainstream ήχους. Σύντομα στο χώρο τους θα βρεις και ένα ενυδρείο με μέδουσες που θα ενισχύσουν το αναπάντεχο στιλ και τη φιλοσοφία του μαγαζιού. Τρέξτε!

Luminous cocktail bar
© Luminous cocktail bar

Info 1: Αν αναρωτηθείτε για την Κira που σας ανέφερα παραπάνω ...ποια είναι η κυρία, να σας πω πως είναι η τετράποδη gold retriever μασκότ -δικαιωματικά- του μπαρ, και είναι άκρως χαδιάρα, σου κλέβει την καρδιά στο άψε σβήσε, έχει υπέροχο τρίχωμα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα φιλιά της...

Info 2: Για τους φαν της youtuber Βενετίας Καμάρα-εγώ δηλώνω μεγάλη φαν- μπορεί να την πετύχετε κανένα Σάββατο. Sorry Veni.

Info 3: Μπορείς να απολαύσεις το κοκτέιλ σου και σε take away μετά την δουλειά. 

Χρυσοσπηλιωτίσσης 4, 6958202096

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ