Wine & Spirits

Αngelo et Manolo, το λιλιπούτειο νέο wine bar της Αθήνας κρύβει μια όμορφη ιστορία

«Ένα μαγαζί που δεν φοβάται τη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και τους ανθρώπους...»

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αngelo et Manolo

Αngelo et Manolo: Ο πρωταθλητής Μanolo Καραλής με τον μικρό Άγγελο Παντζιά πίσω από το πρώτο wine bar από Αφροέλληνες

«Το πρώτο wine bar Αφροελλήνων από δυο παιδιά που αγαπούν το κρασί και το τυρί αντίστοιχα», αυτό γράφει η περιγραφή στον λογαριασμό του Angelo et Manolo στο Instagram. Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο, ρομαντικό wine bar, μεσοτοιχία με το γνωστό ιταλικής κατεύθυνσης Cardinale, και εμφανίστηκε πρόσφατα στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως. Πίσω από το «αίνιγμα», βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Μανώλης Καραλής με τον 9χρονο Άγγελο Παντζιά, τον γιο της Φωτεινής Παντζιά από το By the Glass.

Η ίδια, μέσα από μια ανάρτησή της στα social media, περιγράφει μια ιστορία που τα λέει όλα σχετικά με το νέο εγχείρημα:

«Όταν ο Άγγελος προσγειώθηκε στην νέα του χώρα και στη νέα του ζωή πολλά πράγματα άλλαξαν για αυτόν. Ένα από αυτά ήταν ότι έβλεπε τους ανθρώπους που έχουν το ίδιο χρώμα με αυτόν μόνο να πουλάνε. Κάποια στιγμή λοιπόν το καλοκαίρι σε μια παραλία αποφάσισε να με ρωτήσει. Μαμά οι μαύροι μόνο πουλάνε; Ξεπερνώντας το ανόητο ξάφνιασμά μου μπαίνω στο google και αποφασίζω να του δείξω κάποιους ανθρώπους και τι έχουν κάνει "αν και μαύροι". Του έδειξα τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Γιάννη Αντεντοκούμπο και τον Ομπάμα λέγοντας του πως οι μαύροι μπορούν να γίνουν ότι θέλουν στην ζωή τους. Βλέπετε στην χώρα μας δεν υπάρχουν μαύροι άνθρωποι που να έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις δουλειές για να το βλέπει και να καταλαβαίνει πως μπορούν να κάνουν τα πάντα. Στην πορεία γνώρισα την μαμά του Εμμανουήλ Καραλή και προχθές και τον ίδιο. Ήρθαν στο By the glass οικογενειακώς για να γιορτάσουν την επιστροφή και τα κατορθώματά του. Ένα παιδί όμορφο, ευγενικό, cool με την επιτυχία του, που κοκκίνισε όταν όλο το μαγαζί τον αναγνώρισε και τον χειροκρότησε.

Στην κουβέντα μας μου είπε πως έχει δει και έχει διαβάσει όλες τις συνεντεύξεις μου με αποτέλεσμα να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες. Στο τέλος μου έδωσε ένα βραχιόλι που το φορούσε όταν πέταξε στα όνειρα του και έγραφε "fly Manolo Fly" για να το δώσω στον Άγγελο και δώσαμε ραντεβού τον Σεπτέμβριο για να γνωριστούν οι δυο τους. Ο Εμμανουήλ είναι ένα σπουδαίο πλάσμα με μια υπέροχη οικογένεια δίπλα του που του έμαθαν πως τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Ένα χρόνο σχεδόν μετά από αυτό το post εγώ και ο Manolo ξεκινάμε σήμερα ένα δικό μας ταξίδι που ακούει στο όνομα Angelo et Manolo. Το δικό μας μαγαζί με το όνομα του γιου μου και το δικό του. Ένα μαγαζί που καθημερινά θα μας θυμίζει πως οι άνθρωποι γίνονται ότι ονειρεύονται. Ένα μαγαζί που δεν θα φοβάται τη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και τους ανθρώπους….». 

Εμμανουήλ Καραλής
Εμμανουήλ Καραλής

To Αngelo et Manolo λοιπόν, μετρά μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας. Με χρώματα γήινα και ζεστά, εμπνευσμένα από την τερακότα της Τοσκάνης, και καμπύλες με λεπτομέρειες-αναφορά στους λαιμούς των μπουκαλιών των κρασιών, η αρχιτέκτονας Έφη Ηλιάδου το σχεδίασε σε συνεργασία με τους Sense of Material και έφερε μάρμαρα και πλακάκια από την Ιταλία, κράτησε και ανέδειξε όλα τα κλασικά ελληνικά στοιχεία του διατηρητέου χώρου -οροφή, προθήκες- και κατασκεύασε μια τόση δα, κάβα-κόσμημα. Τα wicker σκαμπό από την άλλη παραπέμπουν σε παρισινό μπιστρό-μια ματιά στη μπάρα δηλαδή και βλέπεις στοιχεία απ’ όλον τον κόσμο.

anmprint-7273.jpg

Tι μπορείς να πιεις εκεί; Ο κατάλογος ακόμα διαμορφώνεται, οι επιλογές όμως είναι προσεγμένες, από ελληνικά orange και μη μέχρι δυνατές ετικέτες του ξένου αμπελώνα, 4 επιλεγμένα spritz και το κλασικό negroni.

«Είμαι επαγγελματίας αθλητής αλλά πάντα ήθελα να δημιουργηθεί ένας χώρος που να αφορά μια από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις, που δεν είναι άλλη από το να απολαμβάνω διάφορες ποικιλίες κρασιού. Να μπορώ να μαζεύομαι εκεί με τους φίλους μου και να τα δοκιμάζουμε παρέα!» θα μας πει ο Μανόλο.

_mg_0714.jpg

Το πάντα συνοδεύονται με τυριά και αλλαντικά που κόβονται επί τόπου στην μπάρα, ανάμεσά τους Προβηγκίας, πεκορίνο, αρσενικό Νάξου, γραβιέρα Τήνου, chorizo iberico, spec, μορταδέλα μαύρου χοίρου, σαλάμι Τοσκάνης με τρούφα και άλλα. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.

Angelo et Manolo, Μητροπόλεως 38Α Σύνταγμα 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ