Wine & Spirits

5 κόκκινα κρασιά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Όταν το κρύο είναι πολύ, χρειάζεται ένα ποτήρι κρασί

alexandra-mpaspanelou.jpg
Αλεξάνδρα Μπασπανέλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5 κόκκινα κρασιά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Φωτογραφία: Taryn Elliott/ Pexels

5 κόκκινα κρασιά ιδανικά για τις κρύες μέρες

Αχ τα κόκκινα κρασιά! Γεμάτα, «ζεστά», πληθωρικά, με απίστευτες γευστικές εξάρσεις, είναι σαν να σου ζητούν παρέα για να τα χαρείτε μαζί τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Ιδού 5 ωραίες προτάσεις: 

thumbnail_allettante.jpg
Allettante «Πειρασμός»- Οινοποιία Σπυρόπουλου, Ν. Μεσήμβρια
Από την εμφάνιση έως τη γεύση πραγματικός πειρασμός. Αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, όπως αγριοκέρασο, δαμάσκηνο, και blackberry βρίσκονται σε συνομιλία ανάμεσα σε μύτη και στόμα. Οι καλοσχηματισμένες τανίνες του ακουμπούν ευγενικά τους γευστικούς κάλυκες. Αρώματα σοκολάτας και μαύρου πιπεριού σε οδηγούν να ανακαλύψεις τη 12μηνη παραμονή του στο βαρέλι. Απόλαυσέ το δίπλα σ’ ένα πλατό αλλαντικών και παλαιωμένων τυριών.
Ενδεικτική τιμή: 17,00 €

 

 

thumbnail_naoussa_hrysohooy.jpg
Νάουσα 2018 – Κτήμα Χρυσοχόου
«Νάουσα»! Το Ξινόμαυρο στα πάτρια εδάφη του, μέσα από μια δυναμική οινοποίηση του Κτήματος Χρυσοχόου. Στη μύτη φράουλα, κόκκινο κεράσι μαζί με ώριμα αρώματα λιαστής ντομάτας, πάστας ελιάς και μανιταριών. Οι τανίνες του έχουν ήδη μαλακώσει απ’ το πέρασμα του χρόνου και τη 12μηνη παραμονή του σε βαρέλι. Για ταίρι του θα ήθελε σίγουρα μια ζεστή κουβέρτα, το σαλόνι σου και ένα κομμάτι ζεστή κρεατόπιτα!
Ενδεικτική τιμή: 10,00 €

thumbnail_voltes_tsimpidi.jpg
Βόλτες Τσιμπίδη Ερυθρός-Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Value for money, φρέσκο και ευκολόπιοτο. Μαυρούδι και Αγιωργίτικο συνθέτουν ένα κρασί με νότες φράουλας, τριαντάφυλλου, κερασιού και γλυκών μπαχαρικών που σε κάνει βόλτες σε υπέροχα αρωματικά μονοπάτια. Στο στόμα φαίνεται η βελούδινη ομορφιά του, οι μαλακές ήρεμες τανίνες του, και η ζωηρή διάθεση των κόκκινων φρούτων. Ιδανικό για να απολαύσεις την αγαπημένη σου ταινία μαζί με μια ναπολιτέν στο τραπεζάκι μπροστά σου!
Ενδεικτική τιμή: 7,50 €

thumbnail_karyothraystis.jpg
Καρυοθραύστης- Οινοποιία Αγάτσα
Κάπου στη Θήβα οινοποιείται ένα ακόμη κοσμοπολίτικο Syrah από το κτήμα Αγάτσα. Αν δεν το δοκιμάσεις δεν θα μάθεις πoτέ για τα υπέροχα αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων που το χαρακτηρίζουν! Δαμάσκηνο, φραγκοστάφυλο, αγριοκέρασο και βατόμουρο στην αρχή ενώ γλυκά μπαχαρικά, στοιχεία καπνού και σοκολάτας σχηματίζουν το βαρελίσιο φόντο υποδηλώνοντας την 6μηνη «υπομονή» του Syrah σε δρύινα βαρέλια. Απόλαυσέ το με μια πιατέλα αλλαντικών, πιάτα κόκκινων κρεατικών ή και λίγα δαμάσκηνα. 
Ενδεικτική Τιμή: 10,00 €

thumbnail_navitas_2919_m.jpg
2919 M - Navitas Winery
Eίναι Cabernet Sauvignon και είναι κορυφή! Μαύρα μούρα, κεράσια, αρώματα κέδρου και γλυκά μπαχαρικά. Στόμα πλούσιο όπως περιμένει κανείς από ένα «καλοσχηματισμένο» Cabernet, με ζουμερές γεύσεις ώριμων μαύρων φρούτων και μπαχαρικών. Οι τανίνες του ονειρεμένες με την ένταση της οξύτητας να ισορροπεί υπέροχα το σύνολο. Ταίριαξε το με μια καλή μοσχαρίσια μπριζόλα, ψητά λαχανικά και κρεατικά σχάρας. 
Ενδεικτική τιμή: 18,50 €

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ