Vibo, το καινούργιο bistro στη Γλυφάδα αγαπάει με πάθος το κρασί
Ανοιχτό από το πρωί, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου
Το Vibo είναι το καινούργιο wine bistro της Γλυφάδας
Έχει μόλις λίγες μέρες που άνοιξε, το όνομά του είναι η συντόμευση του Vita Bona ή Ευ Ζην, και η boho chic ατμόσφαιρά του κερδίζει παραπανίσιους πόντους από την εκλεπτυσμένη του διακόσμηση με τα ωραία έπιπλα και τη ζωγραφιστή οροφή. Οι ιδιοκτήτες του, ο Νίκος Σκρέμπος (της βραβευμένης Hytra) και ο Παναγιώτης Φράγκος (brand ambassador, σύμβουλος κοκτέιλ και ποτών), φιλοδοξούν να προσφέρουν σε όσους περάσουν το κατώφλι του όμορφου μπιστρό τα πάντα γύρω από το κρασί αλλά και την καλή ζωή.
Παρότι η δύναμή του κρύβεται στα ωραία του κρασιά, το Vibo ανοίγει από το πρωί σερβίροντας μυρωδάτο μονοποικιλιακό καφέ, πλούσιο πρωινό με χειροποίητες μπάρες, βιολογικά αυγά και smoothies ενώ από το μεσημέρι και μετά συνεχίζει με aperitivo (ωραία και τα prosecco του), και με ωραία πιάτα που δίνουν έμφαση στην πρώτη ύλη και τα προϊόντα, όλα τους από μικρούς έλληνες παραγωγούς.
Πλούσια πλατό τυριών και αλλαντικών μαζί με σπιτικές μαρμελάδες και αποξηραμένα φρούτα, μπρουσκέτες με rib eye, μουστάρδα και γραβιέρα, λαδένια ολικής άλεσης με σιτάρι ζέας, σπιτική σάλτσα ντομάτας και μπρεζάολα, σούσι ντολμαδάκι με κρέμα από αμπελόφυλλα είναι κάποια μόνο από αυτά που μπορεί κανείς να γευτεί συνοδεύοντας το κρασί του που έχει επιλέξει από την κάβα με τις 80 ελληνικές και τις 20 διεθνείς ετικέτες, ή το κοκτέιλ του.
Στο Vibo Bistrot, θα οργανώνονται θεματικές βραδιές, ξεκινώντας την 1η Νοεμβρίου -παγκόσμια ημέρα vegan διατροφής-, αφιερωμένη στους vegan foodies με ειδικές vegan προτάσεις για φαγητό και συνοδεία βιολογικών ετικετών κρασιού, ενώ στις 11 Νοεμβρίου, μας παρουσιάζει μοναδικές ποικιλίες ελληνικών μανιταριών μέσα από γευστικές δημιουργίες και εφευρετικούς συνδυασμούς με κρασί και κοκτέιλ. Τέλος η πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα θα είναι αφιερωμένη στη γυναίκα με ευφάνταστες προτάσεις και πολλές εκπλήξεις.
Γρηγ. Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, 2108948202
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.