Κάθε χρόνο στο Οινόραμα ανοίγονται 25.000 φιάλες κρασιού
Η μεγαλύτερη έκθεση οίνου και αποστάγματος επιστρέφει στο Ζάππειο για 25η χρονιά
Το ελληνικό κρασί ανθίζει, βραβεύεται, κάνει σπουδαία βήματα, εδώ και στο εξωτερικό, σιγά σιγά κατακτά τη θέση που του αξίζει στον παγκόσμιο αμπελώνα. Το πρώτο μεγάλο «μπράβο» το οφείλουμε προφανούς στους οινοπαραγωγούς και τα υπέροχα κρασιά τους. Το δεύτερο όμως, πρέπει να το δώσουμε στις εκθέσεις εκείνες που μας βοηθούν να γνωρίσουμε όλα αυτά τα σπουδαία κρασιά και τους ανθρώπους που κρύβονται από πίσω.
Από το 1994 που ξεκίνησε το Οινόραμα είναι η σημαντικότερη έκθεση ελληνικού κρασιού. Κάθε χρόνο εδώ και 25 έτη συγκεντρώνει στο Ζάππειο εκατοντάδες οινοποιεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας και χιλιάδες επισκέπτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε Οινόραμα ανοίγονται 25.000 φιάλες κρασιού, αριθμός που συνοψίζει το τεράστιο ενδιαφέρον της έκθεσης.
Φέτος, το Οινόραμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου (ημέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες του κλάδου) στο Ζάππειο Μέγαρο (10.00-19.00). Εκτός από τους εκπροσώπους όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου που θα παρουσιάσουν τα καθιερωμένα κρασιά τους, σημαντικό μέρος της εσοδείας 2018 αλλά και νέες κυκλοφορίες , ειδική θέση στη φετινή έκθεση θα έχουν τα κρασιά που θα βραβευτούν με διπλό χρυσό ή χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο το Οινόραμα 2019 είναι Μέγας Χορηγός. Ταυτόχρονα μια ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου αφιερώνεται σε μικρά και άγνωστα οινοποιεία με ένα ειδικό χώρο που λειτουργεί ως Wine Bar. Εδώ θα δειγματίζονται κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης (όπως π.χ. κρασιά αμφορέα ή παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας).
Κι αν θέλετε να δοκιμάσετε τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την «Πλατεία Γευσιγνωσίας», όπου 250 εμβληματικά κρασιά θα παρουσιαστούν με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης (self-pour).
Στο Οινόραμα, οι επαγγελματίες κρασιού και εστίασης έχουν, όπως πάντα, δικαίωμα δωρεάν εισόδου, αφού κάνουν την προεγγραφή τους στο www.oenorama.com. Το δικαίωμα εισόδου για όλους τους άλλους επισκέπτες στην έκθεση είναι 12€ και περιλαμβάνει τον αναλυτικό οδηγό (κατάλογο) και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος.
Διοργάνωση: Vinetum
Περισσότερες Πληροφορίες: www.oenorama.com, 210 766 0560 και info@vinetum.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.