- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η καινούργια ρετσίνα βγήκε και κερνάει
«Αθήνα στον Αφρό» και το κινητό bar του οινοποιείου Κεχρής μας περιμένει όλους
Στα παλιά τα χρόνια, τότε που η ρετσίνα ήταν το αγαπημένο κρασί των Ελλήνων, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την καινούργια σοδειά. Η οποία παραδοσιακά κατέφθανε και σερβιριζόταν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Έντονα αρωματική, με διακριτικό, δροσιστικό αφρισμό, αυτή η σπινθιρίζουσα ρετσίνα, η «αφράτη» όπως την έλεγαν τότε, έφτασε και φέτος στα ποτήρια μας. To οινοποιείο Κεχρής έβγαλε τον Αφρό, την πρώτη ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη μεταφέροντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.
Η επίσημη πρώτη εμφάνιση έγινε και πάλι τιμώντας τα έθιμα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου αλλά το θεσσαλονικιό οινοποιείο Κεχρής γιόρτασε και όλο το τετραήμερο 26-29 Οκτωβρίου κερνώντας τους χιλιάδες φίλους του κρασιού με φόντο τα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύουσας του Βορρά.

Αυτή την εβδομάδα το εξαιρετικό οινοποιείο που ειδικεύεται στην παραγωγή ρετσίνας εδώ και έναν αιώνα και έχει σαν στόχο να την αναδείξει σε προϊόν παγκόσμιας κλάσης, κατεβαίνει Αθήνα και σταθμεύει την Πέμπτη 2/11 από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ στο wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47) όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον Αφρό σκέτο ή σε κοκτέιλ ενώ το Σάββατο 4/11 από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα κερνάει κοκτέιλ με τη ρετσίνα Αφρός έξω από την κάβα Mr Vertigo (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15-Κολωνάκι). Στην υγειά τους και στην υγειά μας!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.